Nie no, wszystko fajnie, ale ten Diesel na Shellu to najtańsza ropa na tej stacji. Tylko mu dali taką, nową, fajną i przyciągającą (sic) nazwę.
Płacę dokładnie tyle samo jak na innych stacjach.
I nie mam złudzeń, że to coś extra da. Tankuje na stacji, która ma duży przerób i jest szansa na świeże i nie chrzczone paliwo.
W weekend zrobione 960 km
Zabrze->Ustroń->Zabrze->W-wa->Wyszków->W-wa->Zabrze
3 os + bagaże, klima 100%, jazda w granicach 80-140
spalanie 5,7L z dystrybutora.
Ja średnio w prawie 5tyś zmieściłem się w 11,3 wg komputera, czyli pewnie ciut poniżej 12 realnie (nie chciało mi się zliczać kwitków, poszły do okrągłego segregatora) - dobry wynik, jestem zadowolony :szeroki_usmiech
mnie trasa bez klimy srednio wychodzi 4.6 z klimą ok 5.1
natomiast niedawno byłem na Litwie i tam wszyscy jadą co do linijki więc w pierwszy dzień mi wyszło 3.8 bez klimy i 4.2 z klimą :shock:
więc da się ale co to za jazda...
Prowadzi NaviExpert Lifetime
Ostrzega Yanosik
Nagrywa Vicovation TF-2 EZ
mnie trasa bez klimy srednio wychodzi 4.6 z klimą ok 5.1
natomiast niedawno byłem na Litwie i tam wszyscy jadą co do linijki więc w pierwszy dzień mi wyszło 3.8 bez klimy i 4.2 z klimą :shock:
więc da się ale co to za jazda...
To ja zrobiłem teraz 950 na baku, średnio wyszło 5,3, 70% to AC ON, średnia prędkość to 50-60km/h z komputera. Spalanie podaje z dystrybutora, kulałem się po Borach Tucholskich i nad morze, ruch spory oraz drogi średnie także jazda od 60 do 90, na Litwie jadąc jak Ty, tylko w 2 osoby miałem 5,3 z AC ON, ciekawe skąd macie takie kosmiczne wyniki swoich aut, jakby one tyle paliły to byście 1200 km na baku robili, chyba was komputer oszukują .
No dobra, w koncu cos kolo 5l, bo wszystkim wychodzi 3l dla tego auta.
670km noca z czego 200km z wcisnietym guzikiem AC przy temp otoczenia 24-18 w srodku +/- 2'C z bagaznikiem zalozonym do rolety w wersji 2+2 w srodku i boxem na dachu. Jazda 70-120 w tych przedzialach, bez zadnej napinki
Trasa E75/1 srednia 80km/h 5,1l wyliczyl komputerek, no to moze bez pudla na dachu da sie mniej niz 5l :lol:
A mnie z trasy wyszło 6,8l a jak wpadłem na A1 to średnia 8,2l ale jakoś szybko się te A1 skończyło :diabelski_usmiech , po powrocie do miasta średnia na stałym poziomie 7,5l klima na auto cały czas.
loru, zmień buty na takie z lżejszą podeszwą :szeroki_usmiech
Ten sam silnik w mojej czeszce jest dużo mniej paliwożerny (ok. 5,8l/100km) ze średnią szybkością 128km/h na odcinku 750km i max. szybkości prawie 200km/h
Ten sam silnik w mojej czeszce jest dużo mniej paliwożerny (ok. 5,8l/100km) ze średnią szybkością 128km/h na odcinku 750km i max. szybkości prawie 200km/h
Ciężko mi w to uwierzyć
Chyba z Giewontu :lol:
Ja swego czasu zrobiłem trasę 670 km ze średnią prędkością 113 km/h 3/4 autostradą i spalanie miałem 6,5 :wink: przy max prędkości do 170
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Kraków - Muszyna, bez kilmy, na dziennych światłach - 4,6 l/100km
Muszyna - Kraków, w tych samych warunkach - 4,0 l/100 km- to mój absolutny rekord :szeroki_usmiech
Bardzo równa jazda, rzadko wyprzedzałem, mały ruch. W obu przypadkach średnia 65 km/h.
Z trasy (Rzeszów-Grecja-Rzeszów) ok 3000 km przy włączonej AC i lodówce w bagażniku, spalanie z dystrybutora wyszło 5,6 l/ 100 km.
Żona w mieście na dojazdach do pracy wykręca średnią z dystrybutora 6,9 /100km.
W weekend zrobione 540 km Zabrze->Ożarów->Zabrze
3 os + bagaże, klima 100%,
jazda tam ostra, wcześnie rano -pusto na drogach- średnia 90km/h - spalanie komp 5,8 (realne 6,0)
powrót wieczorem jazda pół ostra bo duży ruch - średnia 70 km/h - spalanie komp 5,4 (realne 5,6)
to ja się popiszę :diabelski_usmiech
wczoraj wracałem z Dziwnowa
jechałem fordem rengerem chyba 2,5D 110KW
prędkość max z jaką jechałem to 151 i to z góry :lol:
po prostej ok 139km/h więcej nie szło (wg GPS)
tankowałem do pełna zaraz przed Legnicą czyli prawie już A4
a zanim dojechałem go Krakowa to już nic nie było czyli ok 330km, bak zalany pod korek
zbiornik z tego co czytam 80l :shock: :shock: :shock:
TO i ja napiszę.
Trasa Wrocław Mrągowo (Mazury) ja + 2 osoby bagaże i DWA ROWERY NA DACHU, w jedną stronę z klimą.
Dystans 1150km
Średnia prędkość 60km/h spalanie według kompa 5,9 realne 6,3.
Trasa Częstochowa - Poznań - Grodzisk Wlkp. - Luboń - Bydgoszcz - Hel jakieś 850 km spalanie według komputera pokazało równe 5,0l/100. Trzy dorosłe osoby plus bagaże plus jakieś +/- 8 kartonów obuwia :szeroki_usmiech Prędkość między 90-120 km/h na A1 do Gdańska 140 km/h
Komentarz