no pewnie, że szybciej, szkopuł w tym, że ja zazwyczaj do połowy mam 300km
Jak tankowałem, bez odpowietrzenia to też tak miałem Spróbuj z odpowietrzeniem... hmm Ty masz 2 to nie wiem czy tam jest coś takiego. W 1 jest taki dzyndzel w wlewie i jak go naciśniesz to robi sssyyykk i później jak trzymasz i lejesz to wchodzi 10l więcej
Po takim nalaniu przy spalaniu takim jak Ty masz +-6.8 robię 200km i dopiero wtedy wskazówka zaczyna opadać
Było: 117,5KM / 238,9 Nm
Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport -> MOJA SKODA <-
U mnie przd ostatnio 7.9 a ostatnio 8 z całego baku, mieszana jazda po Krakowie i okolicznych wsiach, po wymianie oleju zakładam że spalanie jeszcze spadnie i spokojnie będe sie mieścił w 8 :lol:
Szkoda, u mnie średnio przy 300-350km też wskazówka wskazuje godzine 12 :szeroki_usmiech
:szeroki_usmiech
psychicznie wytrzymałem do 885,8
w baku zostały jeszcze 3 litry.
spalanie -> 5,98
w tym równe 500km trasy no i 385,8km Warszawa
:twisted:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
szkoda, piękny wynik.
Ja dzisiaj tankowałem po przejechaniu 889 km. Komp wskazywał 0 km do przejechania od 30 km :P (bez stresu, w kanistrze miałem 10 l ropki. I ciekawe ile by można jeszcze przejechać?). Bak zalany do pełna i wyszło, że Octa spaliła 5,58 l/100 km. Komputer wskazał 5,8l, czyli dalej dokładność mieści się w 0,2l.
Mnie odwrotnie wskazuje, jak komputer wskazuje 5,8 to rzeczywiste spalanie jest na poziomie 6,1-6,2. Rzeczywiste to znaczy takie wyliczone z tankowania do pełna zawsze na tym samym dystrybutorze.
U mnie w trakcie piątkowego powrotu z Wwy do Krk (w tym godzina stania w korku przed Tarczynem) spalanie wyszło 5,4 :P
Momentami komputer pokazywał, że przy takim "stylu" jazdy na zbiorniku zrobię 1400km :twisted:
Komentarz