Ten zwrot trochę zawyzyłem . Po ponownym liczeniu wyszło około 30 tkm . Jakie dodatki polecacie do benzyny aby pomagać wyryskiwaczom ?
LPG do TSI
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez maciek30_pl Zobacz wpisMało tej benzyny, uważaj na wtryskiwacze, bo okazuje się, że są kapryśne.
U mnie po 15k km zaczęły się problemy z rwaniem przy wyższych obrotach na zimnym i gasł silnik przy odpalaniu na zimnym. Wymieniłem filtr paliwa, świece i dopiero 300km na benzynie z dodatkiem do czyszczenia wtrysków naprawiło problem.
Mój gazownik wymieniał właśnie 4 wtryski w A4 2.0 TFSI, bo padły przy 150kkm :/
Komentarz
-
-
06L906036D do CHHB - ASO 660zl/szt, IC 480zl/szt, uzywka 100zl/szt
04E906036E do 1.4 - ASO 980zl/szt, IC 440zl/szt, uzywka 100zl/szt
Tak wiec przy 150kkm dojda pewnie za chwile wtryski gazu po 100zl/szt, wiec biorac pod uwage zaoszczedzone pieniadze nie ma tragedii.
Co do dotrysku to opinie sa rozne, jedne silniki beda zyc przy 0,2l inne przy 0,5l na cylinder
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Igor45 Zobacz wpisNa jakiej instalacji jeździsz ?
Mam zrobione w tej chwili 15k km i póki co poza tymi wtryskami nic się nie działo. Jeżdżę dość ostro a spalanie wychodzi wręcz śmieszne, 25zł na autostradach i koło 36zł w mieście. W porównaniu do 38zł na autostradach i 50zł w mieście do tej pory, to istny raj
Komentarz
-
-
Nie zazdroszcze. lubie lpg ale w Tsi to tylko z gwarancja na wtryski benzynowe bo ja rozumiem ze wtryski padna po 100tys jazdy na lpg ale nie wcześniej. po 100 tys to luzik.
Daj znac co i jak bo to dosc szybka awaria.Ostatnio edytowany przez slawko80rr; 9133.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2r Zobacz wpisPanowie. Macie osobny temat "Lpg do TSI".
Komentarz
-
-
Zamierzam kupić Octavię III z 2016r. z silnikiem 1.4 TSI CZDA z aktualnym przebiegiem 69 tys. km. Jeżdżę codziennie 80 km. w stosunku 70% trasa, 30% miasto i rozważam/analizuję montaż instalacji gazowej. Podpowiecie z własnego doświadczenia, czy to dobry pomysł i jaka instalacja aktualnie byłaby najlepsza do tego modelu, jak ten silnik współpracuje z Lpg w aspekcie trwałości np. wtrysków, głowicy itp. oraz jakie spalanie [Pb i Lpg] można uzyskać przy spokojnej jeździe?
Z góry dzięki za wszelkie rady i wskazówki.Ostatnio edytowany przez msemafor; 31044.
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez msemafor Zobacz wpisZamierzam kupić Octavię III z 2016r. z silnikiem 1.4 TSI CZDA z aktualnym przebiegiem 69 tys. km. Jeżdżę codziennie 80 km. w stosunku 70% trasa, 30% miasto i rozważam/analizuję montaż instalacji gazowej. Podpowiecie z własnego doświadczenia, czy to dobry pomysł i jaka instalacja aktualnie byłaby najlepsza do tego modelu, jak ten silnik współpracuje z Lpg w aspekcie trwałości np. wtrysków, głowicy itp. oraz jakie spalanie [Pb i Lpg] można uzyskać przy spokojnej jeździe?
Z góry dzięki za wszelkie rady i wskazówki.
Komentarz
-
I skad znow takie dane wydumane z palca ??
Instalacja 3500-4000zl z zalozeniem. Dotrysk do 1l Pb/100km. Czyli jak spala 7l Pb teraz to bedzie spalac 5,5-6l LPG i 0,8-1,3l Pb.
Mamy Prins DLM3 bez dotrysku PB, ale nie obsluguje tego konkretnego modelu silnika, ktory kosztowalby pewnie okolice 9tys.
Ale u nas to sie nic nikomu nie oplaca, bo po co sasiad ma miec lepiej niz moje JA.
Komentarz
-
-
Gość
-
maja ludzie i w tsi i chwalą tak jak normalnym jest w pl lpg w auris hybryda czy prius na taxi. ale tsi wymaga porządnego montażu i sporych przebiegów do zyskow. wg mnie to 45tys km zeby wyjsc na 0. w lżejszej i mniej palacej O3 mniej nie bedzie. dotrysk jedno a drugie rozgrzanie zimnego. sumując duze przebiegi lub auto na wiele lat i można to zrobić aha ogarnięty gazownik w pobliżu warunek konieczny.
Komentarz
-
-
Do TSI są instalacje LPG. Koszy to ok 8-9 tysięcy. Paliwo jest wtedy zbędne. Auto pali na LPG i jedzie na LPG. Gaz podawany jest wtryskiwaczami benzynowymi.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
Komentarz