W większości przeważa ~8,5 przy spokojnej jeździe i ~10 przy jeździe z prędkościami autostradowymi
SPALNIE 1,6
Zwiń
X
-
Gdzie kupiłeś auto? Bo chyba w Polsce OII po FL 1.6 MPI automat chyba nie było sprzedawane. Bardzo chciałbym się przejechać z automatem i zobaczyć jak subiektywnie sie tym jeździ, bo wg danych technicznych przyspieszenie jest kiepskie.
Mi w mieście pali 9,5-10 l LPG/100 km, na trasie przy spokojnej jeździe 7,5, a na autostradzie do 130km/h ok. 8,5l.
Komentarz
-
-
Gdzie kupiłeś auto? Bo chyba w Polsce OII po FL 1.6 MPI automat chyba nie było sprzedawane. Bardzo chciałbym się przejechać z automatem i zobaczyć jak subiektywnie sie tym jeździ, bo wg danych technicznych przyspieszenie jest kiepskie.
Mi w mieście pali 9,5-10 l LPG/100 km, na trasie przy spokojnej jeździe 7,5, a na autostradzie do 130km/h ok. 8,5l.
dla mnie jeździ się swietnie, a przyspieszenie w warunkach miejskich, kiedy i tak nie ma potrzeby ani możliwości gonic, jest ok, przynajmniej dla mnie, wystarczające
spalanie od początku, w warunkach miejskich mam 10l lpg/100km
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octavianos"...a na autostradzie do 130km/h ok. 8,5l..."
Wg legendy: prawda jest taka że silnik 1.6 MPI to smok prawdziwy musi się napić solidnie, szczególnie po skonsumowaniu kolejnej dziewicy :-)... Innej opcji po prostu nie ma....
P.S.
Tak na poważnie to spalania mam praktycznie identyczne z Twoimi (największa różnica, choć też marginalna, to taka że u mnie spalanie w mieście to 10.5 l/100km, LPG oczywiście).Pozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez patrykLGdzie kupiłeś auto? Bo chyba w Polsce OII po FL 1.6 MPI automat chyba nie było sprzedawane. Bardzo chciałbym się przejechać z automatem i zobaczyć jak subiektywnie sie tym jeździ, bo wg danych technicznych przyspieszenie jest kiepskie.
dla mnie jeździ się swietnie, a przyspieszenie w warunkach miejskich, kiedy i tak nie ma potrzeby ani możliwości gonic, jest ok, przynajmniej dla mnie, wystarczające
spalanie od początku, w warunkach miejskich mam 10l lpg/100km
Ile wtedy było dopłaty do automatu?
Gdzie jest Twoje auto na forum??
[ Dodano: Pon 30 Cze, 14 12:19 ]
Zamieszczone przez Jaroslav92525Zamieszczone przez Octavianos"...a na autostradzie do 130km/h ok. 8,5l..."
Wg legendy: prawda jest taka że silnik 1.6 MPI to smok prawdziwy musi się napić solidnie, szczególnie po skonsumowaniu kolejnej dziewicy :-)... Innej opcji po prostu nie ma....
P.S.
Tak na poważnie to spalania mam praktycznie identyczne z Twoimi (największa różnica, choć też marginalna, to taka że u mnie spalanie w mieście to 10.5 l/100km, LPG oczywiście).
w mieście takim jak POZnań i czasem również mam nawet 11l/100km jak tylko w korkach stoję :-(
Komentarz
-
-
Gość
no i chyba mi sie auto "popsulo" z dotychczasowych pomiarow wychodzilo spalanie w przedziale 9,2 - 10 l w mieszanych warunkach (choc bardziej miejskich) i stylu jazdy. Ostatnia butle wyjezdzam bardziej ekonomicznie, z tym ze wiecej dojazdow do pracy na szalonym odcinku 15 km i juz nakulane 80 km wiecej na butli i gaz jeszcze jest. Dzis pewnie sie skonczy to zobacze jakie spalanie wyszlo. Butle mam 55l przy ostatnim tankowaniu weszlo 46 z hakiem.
Komentarz
-
Gość
yunior81, e chyba nie zrozumiales mnie, 9-10 l to u mnie normalne spalanie w meganie i wtedy robie 450-470 na butli, a teraz sie popsulo bo juz 530km i jeszcze jedzie :wink:
[ Dodano: Sro 02 Lip, 14 09:25 ]
no wiec w trybie ekonomicznym zrobione 547 km, spalanie wyszlo 8,5l. Nie bardzo mi sie chce wierzyc, ze ktos ma w skodzie ciezszej i to jeszcze doladowanej na autostradzie 8.5l, fizycznie to nie mozliwe.
Komentarz
-
Gość
-
Gość
mati8201, czytaj dokladniej jak Cie prosze. Co do benzyny to nie wiem ile Octa pali z takimi predkosciami i doladowana.
[ Dodano: Czw 03 Lip, 14 09:09 ]
crom.de, albo ja cos tez nie lapie, albo cytujesz kogos innego ja tego powyzszego nie pisalem
aha to jednak o lpg chodzilo, ale sie zakrecilem i niezly burdel przy okazji sie zrobil :lol:
Komentarz
-
Auto mam od miesiąca. Zakupiłem wraz z instalacją montowaną u dealera. Spalanie sprawdziłem na trasie Łódź - Lignano (Włochy) . W sumie przejechane zostało 2477 km. Na przejechanie takiego odcinka auto potrzebowało 227 litrów LPG. Daje to wynik 9,15 litra (mierzone wg realnego tankowania). Średnia prędkość podróżowania wyniosłą 95 km na godzinę, co w praktyce oznacza podróżowanie po autostradzie z prędkością 110-140 km/godzinę według komputera (GPS wskazywał o 5 km mniej). Komputer pokładowy wskazywał spalanie (chyba benzyny) na poziomie 6,8 l . W sumie nie wiem czy to dużo czy mało. Generalnie spalanie LPG wyniosło średnio 9,15 l . Benzyny bardzo śladowo ponieważ podróżowałem głównie na długich dystansach. Po obliczeniu kosztów wyszło mi że przejechanie 100 km kosztowało ok. 27 zł (w Czechach, Austrii i Włoszech paliwo jest znacznie droższe - 2,8- 3,4 zł z litr). Generalnie ten silnik nadaje się do podróżowania z prędkościami 100-130 km. Powyżej 130 znacznie wzrasta poziom hałasu i spalanie (obroty powyżej 4000 przy 135 km/h) Moim zdaniem odnosząc do benzyny auto spala w takich warunkach - jeśli chodzi o koszty - ok. 4-4,5 litra benzyny.
Czytaj więcej na: http://www.autocentrum.pl/spalanie/s...#ixzz36iegtD1KOctavia 2FL Family plus HB
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crom.deZamieszczone przez zyziek7Generalnie ten silnik nadaje się do podróżowania z prędkościami 100-130 km.Octavia 2FL Family plus HB
Komentarz
-
-
Ad. spalania O2Tour 1.6i z "fabrycznym" LPG.
Jakieś 3 tygodnie temu miałem okazję podróżować z Chorzowa do Warszawy takim dyliżansem w 4 ~90kg osoby. Podróż z Katowic do Piotrkowa odbywała się z prędkością przelotową rzędu 120-140km/h. Następnie z Piotrkowa do wlotu na autostradę w Strykowie tak do 100km/h + jakieś tam korki ~19.00 w Łodzi. Potem ze Strykowa do Warszawy podróż odbywała się z prędkością na poziomie 150-170km/h (wg. GPS). Efekt był taki, że po przejechaniu tych ~350km/h auto wypaliło cały zbiornik gazu. Ponieważ nie wiem jaka jest pojemność zbiornika LPG w "fabrycznej" instalacji LPG wyliczenie wartości spalania pozostawiam Wam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Ponieważ nie wiem jaka jest pojemność zbiornika LPG w "fabrycznej" instalacji LPG wyliczenie wartości spalania pozostawiam WamCzyli można gdybać.
Jeżeli np. 43 litry, to 12,3l / 100kmSkoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrzej.PZamieszczone przez Agamek12Ponieważ nie wiem jaka jest pojemność zbiornika LPG w "fabrycznej" instalacji LPG wyliczenie wartości spalania pozostawiam WamCzyli można gdybać.
Jeżeli np. 43 litry, to 12,3l / 100km
Komentarz
-
Komentarz