Gdzie tankujemy paliwo do TDI?

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jabar1975
    RS
    • 2006
    • 3331

bp
    edit: zwykla bo po ultimate bardziej kopci - zuzycie paliwa takie samo
    nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• tombak
      Classic
      • 2006
      • 11

Ja tankuję tylko na stacjach Shell

Komentarz

• Pulse
        Rider
        • 2006
        • 461

widze ze NESTE sie to duzo przewija, co w niej takiego jest?
        :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• Zamieszczone przez Pulse
          widze ze NESTE sie to duzo przewija, co w niej takiego jest?
          Tańsze paliwo.

Ale ja i tak bym nie ryzykował dla tych paru groszy, leje tylko na Statoil (Supreme98), gdy czasem mam okazję tankować Diesla to w gre wchodzi jeszcze Shell lub Orlen.
          Ppozostałe omijam szerokim łukiem, zwłaszcza Neste i BP.

POZDR. !

Komentarz

• pwgajda
            Drive
            • 2005
            • 90

Sorry, ale mój stary samochód w przeciwieństwie do Octavii był dosyć wrażliwy na ropę,i tankując na przemian Neste/Orlen/inne to różnicę w spalaniu,dymieniu widziałem właśnie jeżdżąc na paliwie z Neste(na plus oczywiście).W zimę przy tych dużych mrozach, jeśli paliwo nie było z Neste to mogłem zapomnieć o odpaleniu samochodu.Fakt faktem samochód miał już swój przebieg (Jetta II 1.6D ponad 400kkm), ale nauczony doświadczeniem tankuję teraz Octavie na Neste. Cena paliwa jest tam na pewno dlatego niższa, ponieważ nie muszą utrzymywać wielkich stacji, do tego personelu itd. Nie bez powodu Orlen (i nie tylko) chce wprowadzić w niedługim czasie swoje stacje bezobsługowe, gdzie paliwo będzie tańsze niż na zwykłych stacjach...

Pozdrawiam

Komentarz

• Bareq
              Rider
              • 2006
              • 272

ja na zaprzyjaznionej stacji (nazwy nie podam ale nie jest to firma "krzak" ) bo mam tam 20gr znizki na litrze :szeroki_usmiech z rzadka jezdze na neste, a orlen to omijam z zasady szerokim lukiem :fuck1
              Planujesz wakacje w Ustce?
              zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/

Komentarz

• daneczek76
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3642
                • Toyota

Neste24h ON
                [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• huwe
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 976

orlen, i lokalny dystrybutor maante.
                  Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Pablo28
                    Drive
                    • 2005
                    • 63

Tankuje z reguły na Shellu. U nich (UK) diesel jest naprawde tani w porównaniu do innych (czyli Texaco, Jet, Esso czu Murco). I nie narzekam wcale na lokalne paliwa. Ciekawostką jest to, ze na wszystkich stacjach paliw na południu paliwa pochodzą z jednej rafinerii Esso w Fawley, a na stacjach paliw róznią się wyłącznie... ceną. Nie miałem żadnej jazdy z dieslem jeszcze, a nawet czerwonego lokalnego diesla próbowałem... Jest to jest zwykły diesel, zabarwiony na bordowo, do agregatów, łodzi, maszyn budowlanych i innych takich. Lata toto tak samo jak normalny diesel, bo to nic innego, a cenowo stoi w połowie ceny... W PL natomiast jak jestem, to wyłącznie Shell. Innym nie wierzę.
                    Octavia 1.9TDI combi 2001 black (tuned by Skoda)
                    Impreza WRX 2003 rally blue (tuned by Motherfucker's Tuning Team)

Komentarz

• Dezet
                      Ambiente
                      • 2005
                      • 136

Tylko BP (rondo Żaba). Wcześniej Neste, Shell. Ale teraz mam stacje pod nosem więc tankuję zwykły ON na BP. Na Neste (bezobsługowe) paliwo było OK, ale wkurza mnie to, że trzeba tankować za cały banknot i albo jest za mało albo możesz wylać. Nie ma to jak zwykły dystrybutor.

A tak na marginesie, jako że zbliża się sezon urlopowy, może ktoś ma doświadczenie ze stacjami i ropką za naszą wschodnią granicą - Litwa, Łotwa, Estonia? Jak z ceną i jakością?
                      Pozdrawiam, Dezet

Komentarz

• tompol
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 410

Dezet, ja tankuję na NESTE płacąc kartą i nie widzę problemu. Przed tankowaniem wpisujesz między innymi za ile maksymalnie chcesz zatankować (warto dać więcej), a skasują cię i tak tylko za to ile wlejesz (albo od razu obciążają ci konto odpowiednią kwotą, albo biorą ten max który wpisałeś i robią korektę na niewykorzystaną kwotę). A lać możesz ile chcesz. Do pełna, za xxx, czy jak tam chcesz. Mnie wkurza tylko to, że mają pozdejmowane blokady z pistoletów i trzeba cały czas trzymać spust wciśnięty. :evil: Nie wiem czemu ma to służyć. :roll:
                        Wczoraj zatankowałem testowo V-Power Diesel. Mam wrażenie, że octa jest żwawsza (chyba, że to autosugestia :diabelski_usmiech ), ale jak dzisiaj jechałem do pracy, to spalanie wyszło takie jak zawsze (jazda w podobnym stylu), więc raczej się nie przerzucę, bo 4,19 to nie 3.85 za litr. Oczywiście decyzję podejmę jak wyjeżdżę cały zbiornik, a nie na podstawie jednej jazdy. :twisted:
                        srebrna O2 1.9 TDI BXE Ambiente, '06

Komentarz

• Dezet
                          Ambiente
                          • 2005
                          • 136

A ja jestem taki burak, że nienawidzę kart płatniczych. Wolę gotówkę, bo wiem ile mam! A nie zarabiam kroci, żeby mi się w kieszeni nie mieściły. Tak więc mi pozostaje tylko płacenie gotówką. Ma to i inne zalety, ale to już totalny OT.
                          Pozdrawiam, Dezet

Komentarz

• tompol
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 410

Jeśli tak, to rzeczywiście NESTE jest mało przyjazne. Ja też bardzo długo ignorowałem ich stacje po tym jak przy pierwszej próbie tankowania u nich automat nie chciał mi przeczytać karty, a ja znów chciałem zawsze lać do pełna (kontrola spalania ), co jak wspomniałeś, przy banknotach jest niemożliwe.. Ale wzrost cen paliw przemówił mi do rozumu i spóbowałem jeszcze raz.
                            srebrna O2 1.9 TDI BXE Ambiente, '06

Komentarz

• daneczek76
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 3642
                              • Toyota

sorki ja też niewidze problemu w NESTE ale jak się chce uderzyć to i bat się znajdzie.
                              [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• mdguma
                                Classic
                                • 2006
                                • 14

witam a sumie zbieram głos poraz pierwszy
                                ostatnio leje tylko na markowych stacjach orlen90% bp sheel
                                na małych stacjach to się cuda zdażają na bak 54l wejdzie i 59l na pytanie dlaczedo tyle ,,bo wie pan węze rura'' itp
                                AHF 110Ps elcombi

Komentarz

• jarek_wt
                                  Ambiente
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 154

Zamieszczone przez daneczek76
                                  sorki ja też niewidze problemu w NESTE ale jak się chce uderzyć to i bat się znajdzie.
                                  Niestety ale mi też się zdarzało że dystrybutor nie autoryzował żadnej karty. Czułem się prawie jak potencjalny złodziej. ops:
                                  Po któryms razie, już na stałe przerzuciłem się na "konwencjonalne" stacje sieciowe - Orlen, BP, Shell

pozdrawiam
                                  Jarecki
                                  Octavia II, 2.0 TDI, Elegance

Komentarz

• Antoine
                                    Ambiente
                                    • 2004
                                    • 135

Re: Przeprowadźmy sobie sondaż! Gdzie tankujemy paliwo do TD

BP(mam najblizej), Shell, Statoil, w trasie czasem Orlen, lub inne markowa...

zdarzylo mi sie zalac raz na Carrefour, ale potem musialem ratowac auto Ultimatem.
                                    Antoine, member of Automobilklub Tomaszowski

Komentarz

• najchętniej tankuję na BP , Orlen omijam z daleka zawiodłem się

Komentarz

• konos513
                                        Ambiente
                                        • 2006
                                        • 129

Zamieszczone przez desmo
                                        najchętniej tankuję na BP , Orlen omijam z daleka zawiodłem się

Od 2 miesięcy Lotos, znajomy otworzył, wcześniej Orlen. Na Paliwie ze stacji znajomego średnio 80-100km więcej robie niż na paliwku z Orlenu.

Polecam BP podobny efekt jak na Lotos-ie u znajomego.
                                        1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
                                        www.samochodowy-warsztat.prv.pl/

Komentarz

• Zamieszczone przez konos513
                                          Zamieszczone przez desmo
                                          najchętniej tankuję na BP , Orlen omijam z daleka zawiodłem się

Od 2 miesięcy Lotos, znajomy otworzył, wcześniej Orlen. Na Paliwie ze stacji znajomego średnio 80-100km więcej robie niż na paliwku z Orlenu.

Polecam BP podobny efekt jak na Lotos-ie u znajomego.
                                          jak zwał tak zwał ale to tylko inna nazwa reszta pozostaje bez zmian

Komentarz

• mdguma
                                            Classic
                                            • 2006
                                            • 14

znajomy też kupował ON z magazynów orlenu i pytali go jaki? bo mają trzy rodzaje chodziło o jakość
                                            AHF 110Ps elcombi

Komentarz

• konos513
                                              Ambiente
                                              • 2006
                                              • 129

Zamieszczone przez desmo
                                              co masz na myśli desmo?

to powiedz skąd wynika różnica w przebiegach-dodatki, mniej wody lub opału mieszają.

rozmawiam ze znajomymi któzy pomykaja diesel-kami ( część TDI) i coraz więcej zapodaje opał-zaczynam się nad tym poważnie zastanawiać
                                              1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
                                              www.samochodowy-warsztat.prv.pl/

Komentarz

• ikrzysiek
                                                Classic
                                                • 2006
                                                • 19

Shell V-power i Statoil Supra Diesel (jedno nieby bez siary a drugie niby prawie bez siary). Mogę dodać, że statoil słabo radził sobie z -26 st. w zimie.
                                                OctaIIAmbiente - ile fabryka dała

Komentarz

• Zamieszczone przez konos513
                                                  Zamieszczone przez desmo
                                                  co masz na myśli desmo?

to powiedz skąd wynika różnica w przebiegach-dodatki, mniej wody lub opału mieszają.

rozmawiam ze znajomymi któzy pomykaja diesel-kami ( część TDI) i coraz więcej zapodaje opał-zaczynam się nad tym poważnie zastanawiać
                                                  mam na myśli to że już tam więcej nie zatankuję Verwa diesel czy jakoś tak , jak dla mnie to lipa straszna chyba z 600 km na całym zbiorniku zrobiłem.
                                                  Nie ma co porównywać do BP, chyba ze na kiepską stację trafiłem ale każdy ma sprawdzone stacje.
                                                  Odnośnie opału to nie mam zamiaru próbować.

Komentarz

• jachu
                                                    Drive
                                                    • 2006
                                                    • 78

BP
                                                    Shell
                                                    Neste
                                                    pozdrawiam

Jachu
                                                    www.pdaclub.pl

Komentarz