Ceny paliw

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • shok
    RS
    • 2009
    • 2070
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Ja ostatnio słyszałem w radio ,że przełom marca i kwietnia będzie jeszcze drożej

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez shok
      Ja ostatnio słyszałem w radio ,że przełom marca i kwietnia będzie jeszcze drożej
      no cóz...od wrzesnia tj od wyborów ON juz prawie 1 zł wiecej /literek
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• kazik4x4
        RS
        • 2008
        • 2728

Zamieszczone przez piotrek_os
        Zamieszczone przez shok
        no cóz...od wrzesnia tj od wyborów ON juz prawie 1 zł wiecej /literek
        Od początku wakacji 1,3/l więcej. 25% na plus.

Komentarz

• Eidos71
          RS
          • 2011
          • 2050
          • Octavia II (1Z3)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Na czym rząd/budżet mogą stale "zarabiać" ? Na tym, co - niezależnie od ceny - będzie się sprzedawało. A więc: paliwo, prąd, podstawowe artykuły spożywcze (chleb, mleko/nabiał, cukier/sól itp.), lekarstwa... Przekonacie się, że jeszcze w tym półroczu rząd podniesie sobie pensyjki / diety. Wskazuje na to akcja, mająca przekonać Polaków, ile zarabiają niektóre grupy zawodowe i informacje o tym, że w 2011 r. podwyżki pensji w Polsce były procentowo najwyższe w UE. A że te informacje to wierutne bzdury...? Nieważne - ważne, że jest podstawa, aby udzielić sobie podwyżek pensji, bo przecież społeczeństwo też już dostało... A poza tym rząd ciężko walczy z kryzysem, drenując kieszenie Polaków - za tą ciężką walkę należy się nagroda !!! :diabelski_usmiech
          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9942
            • Ford

Eidos71, kwoli sprawiedliwości powinieneś jednocześnie doodać, że są pewne wydatki, na które budżet zawsze musi mieć pieniądze: na wcześniejsze emerytury, na przywileje pewnych grup zawodowych, na emerytury rolnicze i masę innych (wkurzajacych i niesprawiedliwych) wydatków. Dla mnie polityk, który będzie miał na tyle dużo odwagi, aby te patologiczne i niesprawiedliwe przywileje zlikwidować, zasłużyłby na pensję nawet x10 razy większą od obecnej :!:
            A dopuki tych przywilejów nie zlikwidują, to (jak słusznie zauważyłeś) podstawowe artykuły będą obciążane coraz wyższymi podatkami mającymi na celu sfinansowanie (między innymi) złych wydatków... :cry:
            Adam... Używam:
            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• R(+)ammsPaul
              Ambiente
              • 2011
              • 111

podnieśmy ceny paliw :twisted: bo te są za niskie ... dopiero ceny rzędu 11-12 zł za litr ropy zbiją naszych obywateli z nóg :evil: ... polska polityka jest do dupy ... musimy podnieść ceny paliw by dostosować się do średniej europy :evil: szlag mnie trafia

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9942
                • Ford

R(+)ammsPaul, przeczytaj sobie to, co napisałem wyżej a zrozumiesz, dlaczego wszystkie podatki i ceny rosną... Jak Polacy w końcu zrozumią, że patologiczne przywileje są przyczyną rosnących podatków, to moze w końcu coś się zmieni. Bo narazie to masa Polaków wyciąga ręce krzycząc "DAJ" zupełnie jakby nierozumiejąc, że na to "DAJ" budżet musi skądś wziąć pieniądze...
                Adam... Używam:
                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• maymer
                  Elegance
                  • 2010
                  • 839

W Lubaniu poszaleli na Orlenie PB 95 5.79 a 2 km dalej na Bliskiej 5.54. Co oni za te 25 gr dodają? Marne punkty Vitay? Jeśli tylko to jedyne co mogę im powiedzieć to "Żegnay", zwłaszcza, że na tym paliwie auto jeździ tak samo. We Wrocławiu Orlen na Ślężnej 5.62 za PB 95. Gdzie się podziały te czasy, że Matiza z rezerwy do pełna (bak 35l.) tankowało się za 110-120 zł

Komentarz

• macek
                    Ambiente
                    • 2011
                    • 147

re

Agamek12 dobrze gadasz/piszesz nie ma nic z niczego...
                    pozdrawiam Macek

Komentarz

• kmink
                      L&K
                      • 2007
                      • 1360
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Agamek12
                      R(+)ammsPaul, przeczytaj sobie to, co napisałem wyżej a zrozumiesz, dlaczego wszystkie podatki i ceny rosną... Jak Polacy w końcu zrozumią, że patologiczne przywileje są przyczyną rosnących podatków, to moze w końcu coś się zmieni. Bo narazie to masa Polaków wyciąga ręce krzycząc "DAJ" zupełnie jakby nierozumiejąc, że na to "DAJ" budżet musi skądś wziąć pieniądze...
                      Patologiczna niegospodarność i nieuczciwość jest największym problemem a przywileje to tylko jakaś część problemu składająca się na powyższe.

Eidos71, już jedną podwyżkę sobie zafundowali:
                      Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                      https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                      www.dpfserwis.pl

Komentarz

• krissos
                        Elegance
                        • 2011
                        • 840
                        • Honda
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

w sobotę tankowałem na shell po 5.59 -0.15gr na L za 10 punktów smart Na v-power jest -0.30gr, ale była dużo droższa
                        "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
                        ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• Eidos71
                          RS
                          • 2011
                          • 2050
                          • Octavia II (1Z3)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez kmink
                          [Eidos71, już jedną podwyżkę sobie zafundowali:
                          http://praca.wp.pl/opage,2,title,Kry...wiadomosc.html
                          To było jeszcze w starym roku. Nowy rok - to nowe potrzeby rządzących, a poza tym ceny idą do góry, więc nasi "władcy wybrani demokratycznie" muszą sobie dołożyć kaski, aby sprawnie nami rządzić i wyciskać nam kasiorkę z portfeli. Podoba mi się jeden z komentarzy, mówiący o zapisach, że zarobki parlamentarzystów powinny być zależne od średniej krajowej (a jeszcze lepiej - od najniższej krajowej) - np. poseł zarabia 6-7 krotność najniższej krajowej. Chcieliby sobie podnieść - musieliby podnieść wszystkim :szeroki_usmiech To samo z dietami i wydatkami na biura. No, ale żyjemy w takiej demokracji, w której głos demokratycznie wybranego przedstawiciela nie musi być głosem jego wyborców... :diabelski_usmiech A polityka to nie profesja mająca na celu sprawne rządzenie państwem i poprawianie życia jego obywateli, tylko sposób na zarabianie dużych pieniędzy poprzez jak najmniejszy wysiłek fizyczny i umysłowy... :lol:
                          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• natash
                            RS
                            • 2011
                            • 2599

Spotkanie towarzyskie, gadka szmatka, zeszło na temat cen i nagle znajomy: " Słuchajcie, głupio się przyznać, ale nawet nie wiem ile teraz kosztuje litr benzyny lub ropy, bo mam służbowe auto od 2 lat". Potem się dziwicie, że ruch na drodze w Warszawie nie maleje.

Komentarz

• Dzida
                              RS
                              • 2006
                              • 2253

Zamieszczone przez natash
                              Słuchajcie, głupio się przyznać, ale nawet nie wiem ile teraz kosztuje litr benzyny lub ropy, bo mam służbowe auto od 2 lat".
                              Sratatata i jak tankuje tą służbówkę to nagle ślepnie i nie wie po ile jest paliwo. :roll: Pierdolenie o szopenie. . .

Komentarz

• natash
                                RS
                                • 2011
                                • 2599

Jak się płaci kartą floty, to nie patrzy się na ceny :P

Komentarz

• r2r
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 4721
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Dzida
                                  Zamieszczone przez natash
                                  Słuchajcie, głupio się przyznać, ale nawet nie wiem ile teraz kosztuje litr benzyny lub ropy, bo mam służbowe auto od 2 lat".
                                  Sratatata i jak tankuje tą służbówkę to nagle ślepnie i nie wie po ile jest paliwo. :roll: Pierdolenie o szopenie. . .

...i widzisz potem takiego kozaka w garniaczu, jak mówi "ja to pierd..lę jakie sa ceny paliw, firma płaci" a jak kupuje telewizor to sie łasi czy kupić w Saturnie za 2499zł czy w MediaMarkt za 2449zł.

Co za idioci
                                  Artur

Komentarz

• Big Wojtek
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 440
                                    • Hyundai

Zamieszczone przez Dzida
                                    Sratatata i jak tankuje tą służbówkę to nagle ślepnie i nie wie po ile jest paliwo. Pierdolenie o szopenie. . .
                                    Ja w to wierzę. Jak miałem służbówkę, to na shellu tylko kartę flotową podawałem. Oczywiście miałem równolegle samochód prywatny, więc dobrze znałem ceny benzyny. Ale jakby mnie ktoś spytał po odjechaniu ze shella po ile DOKŁADNIE było paliwo które właśnie wlewałem to bym nie wiedział.

A co do cen, to już ktoś powiedział, że dążymy do cen w UE. Skoro spożywka już jest w zbliżonych cenach to czemu z benzyną ma być inaczej? :evil:
                                    Skoro w Holandii może być po 7,75 to czemu nie u nas. Równajmy do najlepszych

Komentarz

• natash
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2599

Zamieszczone przez Big Wojtek
                                      A co do cen, to już ktoś powiedział, że dążymy do cen w UE. Skoro spożywka już jest w zbliżonych cenach to czemu z benzyną ma być inaczej? :evil:
                                      Chemia, słodycze, spożywka już jest droższa i to od 2-3 lat. Kto raz w roku bywa w Niemieckim markecie to jest tego świadom

Komentarz

• r2r
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 4721
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Big Wojtek

Skoro w Holandii może być po 7,75 to czemu nie u nas. Równajmy do najlepszych

http://www.e-petrol.pl/index.php/not...e-paliw-europa
                                        To o czym piszesz to równanie z WYDATKAMI do najlepszych, a gdzie zarobki?
                                        Czemu pan premier o tym nie wspomina w swoich sepleniących wywodach?
                                        Artur

Komentarz

• Big Wojtek
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 440
                                          • Hyundai

r2r domyślasz się chyba, że pisanie o równaniu do najlepszych było ironiczne?

Komentarz

• r2r
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 4721
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Big Wojtek, of course
                                            Artur

Komentarz

• Maicroft
                                              Moderator
                                              S_OCP MemberModeratorr
                                              • 2004
                                              • 25757
                                              • Audi

natash, Jak ma firme w ktorej nie nalozyli limitow to nie patrzy. Jak limit w miesiacu przekroczy i zabuli z wlasnej kieszeni to sie obudzi
                                              Spritmonitor.de

Komentarz

• natash
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 2599

Na stanowiskach kierowniczych lub dyrektorskich, są limity, ale tylko na papierze :diabelski_usmiech

Komentarz

• Biszczu
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 5567

warto tankować paliwo na przymarketowych stacjach ?
                                                  "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• machu
                                                    Ambiente
                                                    • 2010
                                                    • 147

Jest promocja w LIDL, zakupy za min. 50zł skutkują zniżką na Shell w wys 15gr dla "zwykłych" paliw i 30gr(!) na V-Power!

Szczegóły tutaj i na stronie lidla.
                                                    Sprzedam czarnulkę...
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063

Komentarz

Pracuję...