Zamieszczone przez westwi78
Ceny paliw
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez DzidaZamieszczone przez misiek^wroMozesz mi lopatologicznie wyjasnic, jakim cudem politycy maja niby wplyw na ceny paliw?
przed wyborami ON 5,09 PLN na wszystkich okolicznych Orlenach (czyli poziom cen z pod najbliżego mi hipermarketu Leclerc).
po wyborach ni gruchy ni z pietruchy 5,28 PLN i taniej raczej nie będzie. (Leclerk i Makro dalej 5,09/5,10 Makro daje jeszcze rabat w zależności jaki jest kolor Twojej karty)
Przypadek?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Pamiętam też jak byłem zszokowany, gdy w ciągu kilku tygodni benzyna zdrożała z ceny znacznie poniżej 2zł na znacznie powyżej tej kwoty - w 2008 roku to było...
W 2008 były takie ceny netto >>
Do tego dodaj 22% VAT i będziesz mniej więcej miał cenę wachy.4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmOgólnie robi się masakra a zarobki nie rosną nawet o inflacje :cry:
- surowiec na 1m3 wyrobu 45zł
- Litr ON - 3,1pln
- Roboczogodzina pracownika 4pln
- Litr oleju opałowego do kotłowni - 1,6pln
Cena detaliczna wyrobu - 120zł/m3
Rok 2011
Surowiec - 90zł
ON - 5,4zł
Roboczogodzina 12pln
Olej opałowy - 3,8
Cena detaliczna wyrobu 145zł/m3
Jest różnica, co???4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osWie ktoś moze ile teraz kosztuje ON w Niemczech? Bo równo rok temu płacilem 1,28 EuroTransport,spedycja,ładunki, giełda ładunków,ładunki powrotne, wolne ładunki,wolne pojazdy,giełda transportowa,ładunek,giełda transportowa,przewozy, przesyłki, samochody, tir, spedytor, Międzynarodowy transport, spedytorzy, cargo, transporty, przewóz, logistyka,logistyczne,logistyczna,plandeki,plandeka,chłodnie,chlodnie, chlodnia, chłodnia,paczki, kontenery, kontener, fracht, transporty, kontenerowe, kontenerowy, transport, kontenerowy przeladunki, przeładunki, drobnica, dostawa, dostawy, export, eksport, import, tranzyt, zlecenie, przewozy masowe, ciezkie, miedzynarodowe, miedzynarodowa, iata, polska, europa, niemcy, francja, hiszpania, włochy, UE, eSpedytor
4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFZamieszczone przez Agamek12Pamiętam też jak byłem zszokowany, gdy w ciągu kilku tygodni benzyna zdrożała z ceny znacznie poniżej 2zł na znacznie powyżej tej kwoty - w 2008 roku to było...
Myślałem o czasach studiów, a dopisłaem 10 lat...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiroTDIZamieszczone przez piotrek_osWie ktoś moze ile teraz kosztuje ON w Niemczech? Bo równo rok temu płacilem 1,28 Euro
Zauważyłem ze w poniedziałki jest najtaniej :roll:
Komentarz
-
-
Wypracowan strzelac nie bede, bo naprawde niektorzy mysla, ze Orlenem w 100% rzadza politycy :twisted: to jak dyskutowac skoro podstaw merytorycznych nie ma ?Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroWypracowan strzelac nie bede, bo naprawde niektorzy mysla, ze Orlenem w 100% rzadza politycy :twisted: to jak dyskutowac skoro podstaw merytorycznych nie ma ?
Komentarz
-
-
W mojej działalności ceny wachy są jednym z kluczowych składników ceny wyrobu/usługi, ale prawdę mówiąc jakoś niespecjalnie mnie to interesuje, raczej nie przeżywam tego w sposób dramatyczny tylko na zasadzie "o! znowu w górę"
Na chwilę obecną gdyby mnie ktoś spytał ile kosztuje napęd, żebym strzelił pomiędzy 4,80 a 5,60 to by mi trudno było powiedzieć że np. na tej stacji 5,22 a na tej 5,35.4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFW mojej działalności ceny wachy są jednym z kluczowych składników ceny wyrobu/usługi, ale prawdę mówiąc jakoś niespecjalnie mnie to interesuje, raczej nie przeżywam tego w sposób dramatyczny tylko na zasadzie "o! znowu w górę"
Na chwilę obecną gdyby mnie ktoś spytał ile kosztuje napęd, żebym strzelił pomiędzy 4,80 a 5,60 to by mi trudno było powiedzieć że np. na tej stacji 5,22 a na tej 5,35.
Komentarz
-
Komentarz