Ceny paliw

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kiki
    Rider
    • 2010
    • 359

nie narzekać, nie narzekać- zawsze może być gorzej :szeroki_usmiech :

Od pewnego czasu Unia Europejska rozważa możliwość wprowadzenia embarga na irańską ropę. Wszystko po to, aby wraz ze Stanami Zjednoczonymi wywrzeć presję na Iran, który nie chce wstrzymać programu nuklearnego. Co ciekawe zależy na tym Francji, Niemcom i Wielkiej Brytanii, a w UE 70 proc. irańskiej ropy tankują Włosi, Grecy i Hiszpanie. Ostatecznie wiadomo, że polityka odbije się na kieszeniach polskich kierowców

"Embargo na irańską ropę ciosem w polskich kierowców

Od pewnego czasu Unia Europejska rozważa możliwość wprowadzenia embarga na irańską ropę. Wszystko po to, aby wraz ze Stanami Zjednoczonymi wywrzeć presję na Iran, który nie chce wstrzymać programu nuklearnego. Co ciekawe zależy na tym Francji, Niemcom i Wielkiej Brytanii, a w UE 70 proc. irańskiej ropy tankują Włosi, Grecy i Hiszpanie. Ostatecznie wiadomo, że polityka odbije się na kieszeniach polskich kierowców."

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Agamek12
      blind_walker, akcyzę podnoszą, bo takie są wymogi UE... Jak już narzekamy, to bez demagogii...
      akcyza to jest pikus do tego ile paliwo poszlo w ostatnich miesiacach do gory!
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• bzyq_74
        RS
        • 2008
        • 3467
        • Volkswagen
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

piotrek_os, dokładnie. $ i baryłka robi cenę końcową.
        Amerykańce wyszli z Iraku to muszą gdzieś upchać żołnierzyków i sprzęt, a Iranu za miedzą :diabelski_usmiech
        MARCIN
        Mój szkodnik

Komentarz

• andriu21tg
          L&K
          S_OCP Member
          • 2008
          • 1499

bzyq_74, w tamtym tyg. ON na Olrenie na Murckowskiej w katosach 6,29 !! zwykly ON nie zaden turbo burbo hiper.. i ludzie lali ..aaaaaaaaaaaaa ale kto bogatemu zabroni...na drugi dzien juz normlanie 5,75 ON

Komentarz

• blind_walker
            RS
            • 2010
            • 4533
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zapata, tak, chodziło mi o tą "polską akcyzę" czyt. rządową.
            mkII 20VT (600h worked)
            Roooooomster

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8162
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

http://biznes.onet.pl/wideo/nie-mozn...4,11,klip.html ciezko było mowic....
              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• natash
                RS
                • 2011
                • 2599

3000 na paliwo już nie starcza, scyzoryk się otwiera w kieszeni, łzy płyną...

Komentarz

• witachu
                  L&K
                  • 2011
                  • 1319

bp na rzgowskiej przy kolumny: ON ultimate 6.06 : :shock: LPG 2.88 PB95 5,71 zwykły ON 5.85
                  OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                  (znajdź również na fb)

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Ostatnio zaczalem tak ogladac parking pod moim blokiem, u tesciow i w miescie gdzie dojezdzam do roboty.

Moj blok - rano tak do 9 odjezdza spokojnie ponad polowa aut, bywa ze stoi jedno, dwa z powiedzmy 30.

Tesciow blok - duze osiedle, gdzie 3 lata temu w ciagu dnia bylo pusto praktycznie. Teraz odjezdza moze 30% aut, reszta stoi, do tego doszedl jeszcze opad sniegu, ale generalnie ostatnio rotacja jest bardzo mala.

Parking przy ulicy w centrum BB - Powiedzmy ze na 60 aut ktore tam moga stanac, po tym jak sa zasypane wnioskuje, ze przez ostatnie 7 dni poruszyla sie co najwyzej polowa. Reszta stoi, sa to stare, nowe auta, po numerach widac ze znaczna czesc kupiona w ostatnich 2 latach. Ta sama sytuacja, jeszcze kilka lat temu nie bylo najmniejszego problemu ze znalezieniem parkingu.

Tak wiec sobie mysle, czyzby ludzie siedzieli w domu bez pracy, czy do pracy chodza na piechote, jezdza autobusem :?:
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• loyd
                      RS
                      • 2010
                      • 2342

Może być paliwo nawet i po 10 zeta a i tak nic się nie zmieni .....

Jak to już ktoś napisał w innym wątku .... Polak może nie mieć netu, jadać podłe mięso z Biedronki, mieć stare meble w domu ale do chuja będzie jeździł swoim W211 choćby paliwo było i po 10 zeta ....

Komentarz

• r2r
                        RS
                        • 2008
                        • 4721
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Maicroft, piechta i autobus :!:
                        U mnie analogiczna sytuacja, pod blokiem na parkingu mnóstwo aut pod "czapą" śniegową, a ich własciciele na przystanku tramwajowym albo autobusowym. Gorzka prawda - przeciętnego polaka przestaje być stać na utrzymanie samochodu.

Trzeba by odpalić, rozgrzać, zmieść śnieg, poskrobać....pieniądze w błoto, lepiej kupić bilet za 2,50zł i jechać z innymi, trzmając się za poręcz.

Oj skończą się już nie długo wśród zwykłych szaraków gadki pt. "Kupuję 3.0 V8 i chcę poczuć tą siłę". Na takie silniki będzie sobie mogła pozwalać szlachta, a reszta??? Tico/Seicento + LPG??? :shock:

[ Dodano: Czw 19 Sty, 12 10:23 ]
                        loyd, nic dodać i nic ująć - możemy tak sobie narzekać przez 600 stron i tak będziemy płacić, a jeżeli nie płacić, a jeżeli już nie będzie stać, to spokojnie zrezygnować na rzecz komunikacji miejskiej. Polak nigdy nie zawalczy o swoje tylko będzie się dostosowywał.

PS: Ostatnio tankowałem w Łodzi na wylotówce w stronę Piotrkowa, przy Carefourze na BP i płaciłem za LPG 2,88 i....byłem miło zaskoczony, bo w Czewie już na wszystkich BP gaz kosztuje od 2.98 do 2.99 czyli "psycholigiczna cena", żeby nie było widac że to już 3zł.
                        Artur

Komentarz

• sosna1
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 463
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BGU 1.6 MPI 102 KM

r2r, tylko,że przy takiej cenie paliwa zaraz skończy się cena 2,50 i wzrośnie do 5,00
                          Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• natash
                            RS
                            • 2011
                            • 2599

1. U mnie też ok 40% aut stoi pod blokami, zeszłej zimy jak był śnieg, to nie które nie były ruszane wogóle, bo 3 miechy śnieg na nich leżał, nie wiem po co ludziom te samochody....
                            2. Ja to się sam zastanawiam, czy nie bujnąć Szkodnika, tylko trochę mi żal, bo go doposażyłem w parę rzeczy i zrobiłem nówkę turbo... ale jak przez pół roku będzie taki kryzys w budżecie rodzinnym to się grubo będę zastanawiał, ale mimo to ja bym bardzo chętnie jeździł komunikacją miejską tylko to trwa x2 czasu. Jak byłem w UK to 20-22 km komunikacją miejską ze ścisłego centrum pokonywaliśmy w 45 min, od wyjścia z domu do wejścia do pracy. W Bydgoszczy 14km robiłbym w 70-75min, autem pokonuję tą odległość w 30min.

Komentarz

• r2r
                              RS
                              • 2008
                              • 4721
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

sosna1, polak przeskoczy na rower/rolki a zimą nie wiem....łyżwy.... :lol:

Taka prawda że polak nie umie walczyć o swoje, dlatego można zabrac mu wszystko ustawami, głosowaniami itd.

Jak patrzę na Polskę i Polityków to kojarzy mi się gwałciciel napadający na dziewczynę.

Gwałciciel mówi: "Ściągaj łachy bo zmiarzam Cię zerżnąć"
                              na co dziewczyna spokojnie ściągając ubranie: "Ok, ale postaraj sie żeby mnie nie bolało za bardzo".

Może smutne ale tak to widzę....
                              Artur

Komentarz

• natash
                                RS
                                • 2011
                                • 2599

Dlatego lubię pod pewnym względem Janusz Korwin-Mikkę:

"Zabiorę Wam niewielką część Waszych pieniędzy na wojsko, policję i niezbędną administrację, a za resztę zorganizujcie sobie życie sami."

Komentarz

• r2r
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 4721
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

natash, niestety w czasie wyborów wszyscy lecieli na górnolotne obietnice Tuska który obiecywał "dla Polski, w imie Polski, by żyło sie lepiej" i inne sraty-pierdaty, a Korwina-Mikke uważano za psychicznego gdy wygłaszał rzeczowo swoje postulaty. Teraz nagle nie jednemu sie podoba co mówił.
                                  Artur

Komentarz

• Biszczu
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 5567

pytanie nasuwa się następujące czy warto mieć jeszcze auto z TDI ?
                                    "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• natash
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2599

Mi zawsze się podobało co mówił.

Ps. Żeby nie było OT Auchan Bydgoszcz ON 5,62... :roll:

[ Dodano: Czw 19 Sty, 12 12:48 ]
                                      Według mnie nie warto :P, ale co zrobić...póki się nie sypie to trzymać, a potem się porzuci jak ten gość Mercedesa CDI...

[ Dodano: Czw 19 Sty, 12 12:48 ]
                                      Według mnie nie warto :P, ale co zrobić...póki się nie sypie to trzymać, a potem się porzuci jak ten gość Mercedesa CDI...

Komentarz

• Biszczu
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 5567

Zamieszczone przez natash
                                        Mi zawsze się podobało co mówił.

Ps. Żeby nie było OT Auchan Bydgoszcz ON 5,62... :roll:
                                        Off Topic w temacie Off Topic :lol: :lol: :lol:
                                        "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• natash
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2599

Ja sobie podliczyłem to ok 55k, od czasu zakupu czyli maj 2011, utrzymanie zakup, opony, ubezpieczenie, paliwo itd. itp. Auto z 2006 roku :roll:

Komentarz

• Big Wojtek
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 440
                                            • Hyundai

Ceny oleju napędowego oszalały. Po styczniowej podwyżce akcyzy już nawet zwykła ropa na niektórych stacjach kosztuje 6 …

Ja głosowałem na Nową Prawicę w ostatnich wyborach :P Co prawda poglądy JKM na kwestie obyczajowe mnie przerażają, ale z gospodarczymi się zgadzam.

Komentarz

• natash
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2599

Tylko Włochy, Portugalia, Hiszpania i Grecja sporo zysków czerpie z Turystyki, a tam walą, w bambuko i nie płaca podatków, to pensja średnia taka niska. Na moje naprawdę mają x1,5...

Komentarz

• Big Wojtek
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 440
                                                • Hyundai

Z cenami wcale nie jest źle. Właśnie przyszedł do mnie do biura robotnik z ekipy remontującej ulicę i zaoferował 10 l benzyny po 35 zł. Trochę się zdziwiłem, skąd benzyna, skoro koparki są raczej diesel. Mieli benzynową piłę do cięcia asfaltu. Nie skorzystałem :?

Komentarz

• Eidos71
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2050
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zgodnie z tabelą z w/w linku, obywatele Włoch, Portugalii, Grecji, Hiszpanii (a więc krajów bankrutujących, wymagających pomocy finansowej z UE), mający miesięcznie minimalną pensję mogą zatankować kilkadziesiąt litrów paliwa więcej, niż nasi obywatele zarabiający pensję minimalną (a podobno Polska ma się nieźle w kryzysie i żadnej pomocy finansowej nie potrzebuje). Gdzie tu sens...? Bo logiki nie widzę już od dawna. Mamy pomagać finansowo krajom, których obywatelom żyje się lepiej, niż nam...? Parodia westernu !!!
                                                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                                  MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

Pracuję...