Statoil Sosnowiec przy ul. Piłsudskiego dzisiaj rano zatankowałem tam pierwszy raz bo przejazdem, miałem pusto a cena za LPG 1,64zł, bez rabatu bo nie mam drukarki pod ręką, dodatkowo jednorazowa mokazja mbank zwrot 5 procent czyli 8gr za litr, jakby połączyć z tym kuponem 10gr, to miałbym 1,46zł a tak 1,56zł hehe
Dziś Orlen w Hajnówce: LPG 1,71 zł
stacja pozasieciowa pare kroków dalej: 1,69 zł. po drodze do W-wy (okolice Bielska Podl i Sokołowa Podl) widziałem jeszcze m.in. Orlen z LPG za 2.05 zł
Ciekawe dlaczego npBP lub Statoil w centrum Sosnowca może mieć lpg po 1,65, ..to taki Auchanik nieco z boku, powinien mieć po 1,55 ? a ma po 1,68 :?
w poniedziałek jechałem do W-wy to najtaniej lpg 1,73zł w Orońsku, a na Orlenie gdzieś po drodze było jeszcze 2,12zł
ON już praktycznie podchodzi pod 4,70zł
Panowie podbijam stawkę bo zatankowałem: Statoil Sosnowiec ul. Wawel 16, cena LPG 1,60 zatankowałem z ogólnodostępnym na necie kuponem rabatowym czyli po 1,50zł, chyba to dla mnie rekordowo niska cena. pnmad 34 litry za 50.22zlzł i 365 km
...chyba to dla mnie rekordowo niska cena. pnmad 34 litry za 50.22zlzł i 365 km
Ile litrów lpg wchodzi Ci zwykle do pustej butli ?, dzisiaj tam zatankowałem /Statoil Sosn./i weszlo mi tylko 36l, a zwykle pod 40 :? , nie to żeby narzekal bo cena1,65pln , z kuponem to 1,55pln i tak tanio jeszcze nigdy nie zatankowałem octavi :szeroki_usmiech
piotrek_os, wczoraj VervaON w Cz-wie 4,76 a dzisiaj 4,86. Jak kupowałem fajki to zagaiłem "Niech mi pan powie jak to jest. Cena za baryłkę spadła a cena na stacji poszła do góry?". Dowiedziałem się, że to przez koszty transportu...ta, jasne...jakieś pojęcie w tych kwestiach mam, ale nie miałem czasu na jałową dyskusję...w każdym razie wychodzi na to, że ropa staniała o x a transport podrożał przez to o y>x :lol:
LPG Warszawa
Orlen ul Conrada 2,07 zł
stacyjka po sąsiedzku "u księdza" 1,99 zł ale tam dziadyga naciąga i licznik nabija więcej niż pojemność butli :evil:
Przy niskich temperaturach to możliwe, ale w sumie teraz to raczej za ciepło na to. Miałem to na szkoleniu, że przy temperaturach poniżej 0 lub niewiele (2-3 stopnie) powyżej może dojść do takich wskazań liczników i faktycznie taka ilość gazu wchodzi. To wynika z właściwości fizykochemicznych gazu LPG. Swego czasu pracowałem przy dystrybutorze i miałem kilka takich sytuacji
bishop, ja dopiero drugi raz tankowalem i tez mniej chyba wchodzi widze ale nie miale Pustej wiec to tylko przypuszczenia. Chociaż przed tygodniem weszlo na pusto 41 a sa takie gdzie 44 dobije
bishop, ja dopiero drugi raz tankowalem i tez mniej chyba wchodzi widze ale nie miale Pustej wiec to tylko przypuszczenia. Chociaż przed tygodniem weszlo na pusto 41 a sa takie gdzie 44 dobije
Hmm...porostu zal mi było odjeżdżać od dystrybutora z lpg po 1.55pln z tym że u mnie była pusta, tzn pikacz zaczał pipczeć i poszedł na pb.
Piotrek_os , już raz mi się raz umyślilo podginać pływak, ...ale wtedy doszło do mnie że miejsc tankowania lpg jest nawet więcej niż pb :lol:
Zajrzę do butli jak się wiosna nie poprawi pojemność :wink:
Żeby wszyscy mieli tylko takie problemy i ceny lpg poniżej 2pln 8)
Dziś u mnie na Orlenie ON do góry o 12gr na 4,64zł - o 9 było jeszcze teniej....a o 13tej już to 4,64zl. Q..a jak spuszczali to po 1-5 gr....
podobnie w poznaniu na orlenie.... wczoraj rano PB95 było po 4.53, ON po 4.62.... a jak wracałem popołudniu to już było 4.63 i 4.72.... tankowanie mikrofali 1.97 i tu chyba bez zmian w ciągu dnia :idea:
doje**li z koksem ops: :diabelski_usmiech
SPOT Poznań: ..... ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Statoil Sopot - kilka dni temu tankuje rano - 4,39. Wracamy z wycieczki po poludniu - 4,49. Jade na drugi dzien akurat przy tej stacji - 4,59.... No do diaska - co sie niby takiego dzieje, ze w ciagu dwudziestu-czterech godzin podwyzka o 20 gr???
a poza tym co teraz zrobi "wspanialy" rzad PO-PSL? Skoro przed chwila wymyslili nowy podatek - podatek zapasowy... jak przez 3 tygodnie paliwo stanialo do tych 4 zl... a juz zaczyna znowu kosztowac 4,5 zl a zaraz moze byc te ch..jowe 4,8 jak bylo. To co? podatek zapasowy zniknie? Juz to widze...
Az dziwne, ze ludzie o takich rzeczach nie pamietaja potem przy wyborach. Pomijam juz glosowania poslow koalicji rzadowej przeciwko obnizeniu kwoty wolnej od podatku.... Polacy maja czasem za krotka pamiec.
Komentarz