Zamieszczone przez szkoda
Ceny paliw
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez DzidaZamieszczone przez szkodaStatoil Połczyńska\Powstańców 4,74saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainPo trasie DK17 w woj. lubelskim widziałem ceny Pb 95 na poziomie nawet 4,88 za zatankowałem na Orlenie w Wesołej za 4,77. :!: Ale PB 98 Verva 5,04PLN :!:
Czy przypadkiem 5 zł za 1l paliwa to nie mała przesada... :?: :shock:
Komentarz
-
-
BP Ultimate 98 w czwartek w Al. Sikorskiego w Wawie 5,20 albo 5,21, w tym samym czasie u mnie na wsi 5,05 :cry:
Shell V-Power Racing 5,59 :shock:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Tak się dziś doczytałem, że ropa kosztuje w tej chwili około 90 dolarów za baryłkę - czyli około 270-280zł. Jakieś 2 lata temu (lipiec 2008) w szczycie ropa kosztowała około 150 dolarów, co przy ówczesnej cenie dolara stanowio około 300zł. Czy wiecie więc dlaczego (przy porównywalnej cenie surowca) paliwo jest dziś duuużo droższe niż ponad 2 lata temu?
Komentarz
-
-
No i drugie jeszcze trudniejsze pytanie: skoro obecnie surowiec na litr benzyny kosztuje około 1,60zł (baryłka to około 170l), to przy obecnej cenie benzyny podatek, zysk, itp. to nieco ponad 3,00zł. Dwa lata temu, gdy dolar kosztował grubo ponad 3,00zł, a ropa około 40 dolarów za baryłkę, koszt surowca był na poziomie niemal 1,00zł przy cenie benzyny około 3,00zł - wiec zysk, podatki, itp. to było raptem nieco ponad 2,00zł.
Czy aż tak mocno wzrosły u nas podatki? Z tego co wiem akcyza jest stałą wartością, a VAT jest liczony od ceny netto...
Komentarz
-
-
to juz jest k.... gruba przesada - dzisiaj rano przejeżdżając koło BP widziałem cenę
2.68 za litr LPG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
złodziejstwo czystej wody !!!! ja pier..... już chciałem podjechac i szepnąc właścicielowi stacji kilka słów ......że za taką cene to moge mu ewentualnie kopnąć w dystrybutor z buta - złodziejstwo w biały dzień .....f**k
aż strach się bać jakie ceny będą po nowym roku ....... 3zł ?
jak tak dalej pójdzie to pozostanie chyba rower bo nie mam zamiaru utrzymywać tego złodziejskiego państwa w coraz większym stopniu (podatki, akcyzy, vaty-sraty i in. pierdoły)
:x
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Ale gaz zawsze drozeje w zimie - zwieksza się jego zużycie, więc właściciele LPG mogą sobie tyroszkę pofolgować z ceną. Im bliżej lata, tym bardziej cena zbliży się do 2,00zł...
2,0 zł już raczej nie będzie kosztował.
Komentarz
-
Komentarz