Statoil też zrobił promocję na weekend -10gr/l i małymi literami dopisane pod spodem (u mnie na lokalnym Statoilu jest żywopłot przed tym bannerem, tak że widzę napis z autobusu, a kierowca samochodu może już tego nie zauważyć), że ten rabat jest za kupi się w sklepie z min 5 zł :zlosnik1:
Ceny paliw
Zwiń
X
-
W Częstochowie tak jakby tylko Statoil zatrzymał sie z myśleniem i cenami. Reszta solidarnie pojechała w dół, choć nie dosłownie a patentami - Lukoil robi promocje cenowe na weekendy, a BP wróciło do taktyki przyciągania klientów mnożeniem punktów na kartę payback za zatankowane paliwo.
W kwestii LPG - Można zatankować na Statoilu za 2.94zł. albo gdzieś na dzikiej stacji za 2.60zł.
A w temacie samodzielnego tankowania, to nie chcę być uszczypliwy, ale siłą rzeczy nie jestem w stanie sobie wyobrazić sytuacji w której na stację benzynową pod dystrybutor LPG podjedzie jakiś blond-nieogar z tipsami na wysokim obcasie i będzie to musiało samodzielnie zatankować LPG. Murowany przestój, oraz - tak czy inaczej - pomoc pracownika stacji.Artur
Komentarz
-
-
[quote="Mickul"]Zamieszczone przez r2rBliskiej też jest -10gr w weekend, bo przecież jak mają marżę ~70gr to nie mają nic do stracenia.
Zatankowałem moto (Honda CBX 750F z 1984r.) i przejechałem ponad 150km. Szło spoko.
Postawiłem toto w garażu i tak postało 2 tygodnie. W tym tygodniu wyciągam sprzęta na jazdę.
I odpalić nie mogę. Aku kręci pięknie, tylko, kufa, coś nie odpala. Sprawdzam ilość paliwa (jest dużo), dla pewności na rezerwę - prawie bez zmian. Wreszcie ledwo odpaliła, na pełnym ssaniu nawet 3k rpm nie było (czyli padaka). Moto które pali spoko na benzynie 84 oktany, nie mogło odpalić na PB95 po 2 tygodniach stania!
Bliską więc omijam :evil:
Komentarz
-
-
piotrek_os - niby tak. Ale wiesz ilu i jacy pośrednicy po drodze mają kontakt z paliwem do danej stacji? Nie wiesz i nie masz nad tym nadzoru.
Dlatego do Bliskiej się zraziłem, a tą konkretną stację omijam już na zawsze. Tak jak dwie konkretne stacje BP.
Wiesz - jeżdżę sporo po całej PL, tankuję na przeróżnych stacjach, jeśli paliwo jest OK to nie ma mowy o takich problemach. To moto na normalnej PB95 pali po 3 miesiącach stania zimą od drugiego strzała, a nie po 2 minutach kręcenia rozrusznikiem w lecie po 2 tygodniach. Stan techniczny na tip top - wiem jak dbam o swoje sprzęty więc takie akcje mają jednoznaczne wskazanie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soszek81piotrek_os - niby tak. Ale wiesz ilu i jacy pośrednicy po drodze mają kontakt z paliwem do danej stacji? Nie wiesz i nie masz nad tym nadzoru.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blind_walkerr2r, widzę, że jesteś z Częstochowy. Wracałem wczoraj "1" i na takiej zielonej stacji- nie dojrzałem nazwy, paliwo było ok 1zł tańsze niż na innych, wszystko poniżej 5zł. Co to za stacja?
W samej Częstochowie czy na wlocie od Warszawy, bądź Katowic?Artur
Komentarz
-
-
Polecam stacje w Jelczu Laskowicach :P Najtansze na DolnymSlasku
Zapraszam : http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...ylko,id,t.html ))))Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
no i poszło LPG w dół
wczoraj przejeżdżałem obok mego Orlenu 2.63, zajeżdżam dziś i jaka niespodzianka 2.53 po rabacie na biznestank wyszło 2.45 zł nie kiedy za tyle tankowałem. Butla do pełna i za 11 h w drogę na Bałkany. Mam nadzieję że po drodze też potaniałoBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
Komentarz