Orlen Radzyń Podlaski: LPG- 2,35
Ceny paliw
Zwiń
X
-
Watpie, juz mowia ze ceny musza podniesc. A czemu...
Przeciez zmniejszyly sie wplywy z akcyz, vatow itd. Ludzie jezdza wolniej, auta pala mniej, do tego nie dostaja mandatow ktorych nie musza placic. Wiec rosnie dziura budzetowa.
Wto 26 Lut, 08 07:51
na Neste w Piasecznie Pb95 bywa po 4,15 - 4,17 zł.
Ponizej jest moj wpis sprzed 5 lat kiedy to LPG kosztowalo 2,2-2,4 czyli mozna powiedziec, ze tyle co dzis. Chociaz sam tankowalem przez te 5 lat kilka razy za ponad 3zl/l
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftPrzeciez zmniejszyly sie wplywy z akcyz, vatow itd. Ludzie jezdza wolniej, auta pala mniej, do tego nie dostaja mandatow ktorych nie musza placic. Wiec rosnie dziura budzetowa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBkazik4x4, czyli nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBkazik4x4, nie tylko te , moja OII też za dużo pali :lol:
Ostatnio mam mola w głowie, jak bym nie liczył, to się opłaca, ale na początek trzeba wyłożyć minimum ok.-150kpln o ile wozy się tanio kupi.
Moje wozy robią średnio trasy w promieniu 150-200km, więc zastanawiam się nad wymianą floty na samochody CNG.
Sprzedaję auta, sprzedaję wozy, w ich miejsce kupuję używane 3-4 letnie sprintery Bi-fuel CNG - trzeba do każdego dołożyć ca 6.000-8.000 euro, bo są nieco droższe, do tego kupuję domową stację tankowania, ok. 40-50kpln.
Koszt przejechania dostawczakiem 100km na CNG to ok. 25 -30zł, na ON ok. 70-zł
Samochód robi miesięcznie ok. 9.000-12.000km, średnio, bo bywają miechy że i 20 przerzuci.
Średnio na jeden wóz miesięcznie bym oszczedził nie mniej niż 2500pln a w skrajnych przypadkach do 4000kpln.
Komentarz
-
-
http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...zepisy,1902580 kto to pisze??? Ostro w góre.... 4 grosze :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
24.03 Warszawa-Marki-Shel - ON- 5,51 złKażdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rOrientuje się może ktoś o co kaman z LPG.
Od paru dni widzę nie ustającą obniżke cen gazu na stacjach.
Ponadto OIDP to (przy okazji podwyzki) Rosja zapowiadala obnizke cel wywozowych po sezonie zimowym. Nie wiem kiedy to wejdzie w zycie i czy dotrzymaja slowa. Jak sie to mowi jesli mowia ze podwyzsza to podwyzsza, a jesli mowia ze obniza to mowia
[ Dodano: Sro 27 Mar, 13 10:19 ]
Zamieszczone przez Andrzej.PWczoraj na stacji Auchan LPG 2,40 :!: Na BP też sukcesywnie cena spada, teraz bodajże 2,63 zł.
Komentarz
-
Komentarz