Zamieszczone przez Big Wojtek
Ceny paliw
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piotrek_osNo cóz bywa i tak, ze jak podajde skuterkiem to mam proponowany płyn do spryskiwaczy, a jak się zaczynam smiać to Pani wtedy oczy szeroko otwiera :diabelski_usmiech
Wpadam do kas w pełnym stroju, kamizelce odblaskowej, kasku na głowie (kominiarka pod spodem), rękawicą na lewej ręce, wyciągam portfel i mówię który dystrybutor do płacenia.
Przemiła pani "może płyn do spryskiwaczy jeszcze?".
Na moją odpowiedź - "jeszcze się nie dorobiłem kasku ze spryskiwaczami", podniosła na mnie wzrok (i zobaczyła moją aparycję) po czym spaliła cegłę aż miło.
Komentarz
-
-
Ja wczoraj tankowałem na BP na Górczewskiej. Ultimate 5,78
Dziś rano ten sam ultimate na Fieldorfa 5,96
Apropos zniżek.
Kolega ostatnio mi powiedział że założył ponad rok temu konto w meritum bank specjalnie po to żeby korzystać ze zwrotów paliwowych. Korzysta z niego tylko przy płaceniu za paliwo. Bank oferuje 4% zwrotu od transakcji paliwowych (czyli na litrze jest jakieś 20gr). Limit zwrotów to chyba 40 PLN miesięcznie (o ile dobrze pamiętam). Warunkiem jest ruch miesięczny na koncie na kwotę 1500. Ale to załatwia sie jednym przelewem z własnego konta i zwrotem.
Ja sam tego nie robiłem, ale kolega mówi, że wszystko rozliczają jak należy.Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JacomelliJa wczoraj tankowałem na BP na Górczewskiej. Ultimate 5,78
Dziś rano ten sam ultimate na Fieldorfa 5,96
Apropos zniżek.
Kolega ostatnio mi powiedział że założył ponad rok temu konto w meritum bank specjalnie po to żeby korzystać ze zwrotów paliwowych. Korzysta z niego tylko przy płaceniu za paliwo. Bank oferuje 4% zwrotu od transakcji paliwowych (czyli na litrze jest jakieś 20gr). Limit zwrotów to chyba 40 PLN miesięcznie (o ile dobrze pamiętam). Warunkiem jest ruch miesięczny na koncie na kwotę 1500. Ale to załatwia sie jednym przelewem z własnego konta i zwrotem.
Ja sam tego nie robiłem, ale kolega mówi, że wszystko rozliczają jak należy.
Limit to 30zł zwrotu miesięcznie.
W Millenium zwracają 3% ale do tego też za płatność w supermarketach i limit miesięczny to 50zł.
Ja już ponad rok korzystam
U mnie ON 5.79. Już prawie wszędzie jest powyżej 5.70. Jak nic w zimie ON przebije 6zł :evil:
Komentarz
-
-
Dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu widziałem cenę Pb95-ON=5,89zł/l. Stacja Shell na ul. Płochocińskiej...
PS: z ciekawostek. W ostatni wtorek Pb95 na Shell w Radzyminie 5,71zł, na Lotos w Radzyminie 5,77zł/l, na Orlen w Zielonce (na obu oddalonych od siebie o 100m stacjach) 5,94zł/l. Miasta oddalone od siebie o 10km...
Komentarz
-
-
:diabelski_usmiech Dobrze, że ostatnio zalałem Pb98 - wyjeżdżę 1/3 zbiornika, uzupełnię benzenem do pełna i będę miał Pb95 za śmieszną kasę :diabelski_usmiech Oczywiście żartuję (to na wypadek, gdyby ktoś odebrał to "na poważnie") :szeroki_usmiechDoświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Uzupełniając swój wcześniejszy post. Przejechałem się dziś po swojej okolicy (tj. poludniu malopolski graniczacym z podkarpaciem) i ... :grrr jakos kilka dni wstecz wlewałem za 5.69 ON na stacji która niby ma paliwo z orlenu a dzis juz patrze 5.85 i patrzyłem po innych to taka średnia wychodzi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Gaz na razie tani, ale pewnie fiknie jesienią do 3
Jak to dobrze, że nie muszę jeździć samochodem.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
to ja moze popisze :roll:
stacja paliw
Murco Bathgate- diesel 1.43 Funta
Shell Livingston- diesel 1.40 Funta 1.50 funta v power
Asda Edinburgh Fort Kinnard centrum handlowe 1.39 Funta Diesel
Bp Edinburgh diesel 1.43 Funta
ze 2 tygonie temu tankowalem po 1.38 funta za diesla ,czy mam wrazenie ze 3 Wojna idzie?prawidłowa odległość ,mniejsza od większej
Komentarz
-
-
Komentarz