Ja c do tego, że to był nieszczęśiwy wy adek miałbym wątpliwości...
[O1] Podłokietnik
Zwiń
X
-
Montaż jest banalnie prosty, wszystko pasuje plug&play. Jeżeli kupisz komplet z mocowaniem(tzw. łapą) i oryginalnymi śrubami, wtedy cała procedura zajmie Ci 30 minut. Rozmontowujesz tunel środkowy- 3-4 śrubki i montujesz najpierw łapę. Zakładasz tunel i dalej już wszystko pasuje. Pasuje też podłokietnik z Golfa IV, ale wtedy musisz dopasować, poprzez obcięcie, plastikową osłonę "nogi" podłokietnika.Skoda Octavia I kombi, Laurin&Klement, 1.9TDi ASZ, 150KM. To już niestety przeszłość. Wygląda na to, że poszła w dobre ręce.
Komentarz
-
-
Witaj Edek89, Montaż jest stosunkowo prosty tak jak pisze PiotrPP, koszt oryginału to kilkaset zł (w ASO 600-800) możesz poszukać jakiejś używki w cenie 150-200 zł lub kupić podróbę ale wtedy musisz liczyć się z nieco kłopotliwym montażem. ZobaczTEN temat, może coś się wyjaśni...Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
Podróby odradzam- tak jak kolega Jeżyk napisał- montaż jest kłopotliwy, poza tym wykonane są z dużo gorszych materiałów. Szybko zaczynają trzeszczeć i nie stanowią pewnego podparcia. Używany w dobrym stanie będzie dużo lepszym rozwiązaniem. Wystarczy tylko znaleźć pasujący kolorem do tapicerki. Kup nawet bez łapy, w serwisie Skody dostaniesz taką za 50zł, pamiętaj też o śrubach- bez tych ori montaż staje się bardzo skomplikowany.Skoda Octavia I kombi, Laurin&Klement, 1.9TDi ASZ, 150KM. To już niestety przeszłość. Wygląda na to, że poszła w dobre ręce.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiotrPPpamiętaj też o śrubach- bez tych ori montaż staje się bardzo skomplikowany.tyle że trzeba wiedzieć jakie.
O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Najważniejszy jest łącznik,czy też śruba dystansowa 1J0 711 354.To takie ustrojstwo,które jest z jednej strony śrubą,z drugiej nakrętką.Część "śrubową"wykorzystujemy do przykręcenia dźwigni h-ca ręcznego po wykręceniu śruby,cżęść "nakrętkowa"służy do przykręcenia lewej,krótszej podpory łapy.Pozostałe elementy,to 3 zwykłe śruby M8X25 zintegrowane z podkładką(można oczywiście dać zwykłe śruby i podkładki) plus nakrętki do nich.
Wszystko to,kosztuje w ASo ok.20 zł.Zamawiałem w ASO Żagiel w Lublinie i po dwóch dniach odebrałem.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiotrPPWystarczy tylko znaleźć pasujący kolorem do tapicerki
Zamieszczone przez pedrona forum vw golfa ktos pisał że trzeba przykrecac do podłogi...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pedroChce kupic oryginalny używany oczwiście podłokietnik do swojej Octavii
Czy przy montażu trzeba cos wiercic w podłodze, czy tylko przykręcamy do tunelu srodkowego?
na forum vw golfa ktos pisał że trzeba przykrecac do podłogi...
Przykręcamy do podłogi tunelu.Nic nie trzeba wiercić,wszystko jest przygotowane.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pedroJesli chodzi o materiał to domyślam się, że potrzebujesz na obszycie podłokietnika.
mam już małe przetarcie i muszę go wymienić
w NDM nie ma szans kupić :x
Zamieszczone przez pedroPytaj tam gdzie handlują fotelami samochodowymi, mają też zagłówki i z takiego jednego zagłówka powinno wydac na podłokietnik.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamusiekZamieszczone przez pedroJesli chodzi o materiał to domyślam się, że potrzebujesz na obszycie podłokietnika.
mam już małe przetarcie i muszę go wymienićZbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzA nie myślałes,aby obszyć skórą?obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
pedro, a kojarzysz u nas jakiegoś tapicera :?:
google wyszukało mi tylko jakiegoś od mebli na Mazowieckiej :cry:
u niego to chyba takiego nie dostanę
[ Dodano: Czw 28 Sty, 10 22:58 ]
Zamieszczone przez JanuszSzA nie myślałes,aby obszyć skórą?Prawdziwą lub sztuczną.Oryginalny materiał ciężko będzie dostać,a skóra pasuje do wszystkiego.
jeżeli nie znajdę materiału to wtedy zrobię w skórze (tylko zostaje kwestia koloru)
albo szara pod tapicerkę, albo czarna pod mieszek biegów
Komentarz
-
-
Jaki powinien być kolor podłokietnika do tapicerki "Szary Scale"?
Czy powinien być dobrany do koloru tunela środkowego, czyli czarny?
[ Dodano: Sro 03 Lut, 10 10:54 ]
Zamieszczone przez vince123Zamieszczone przez krzysiekb123aki powinien być kolor podłokietnika do tapicerki "Szary Scale"?
Czy ktoś montował szary podłokietnik do czarnego tunelu?
Zamówiłem szary i chyba się przekonam jak przyjdzie przesyłkaJuż mam - Octavka 1.6 Tour Ice+
Krzysiek
Komentarz
-
-
po długiej walce z zszywaczem i strasznie twardym plastikiem udało się doprowadzić podłokietnik do poprawnego wyglądu :diabelski_usmiech
jak pisałem wyżej, ori materiału nie mogłem kupić, więc jest w skórze :wink:
na zdjęciach różnią się kolory, ponieważ foty robione innymi aparatami i przy innym świetle, ale kolor oczywiście pasuje idealnie do reszty
po zakupie wyglądał tak
a tak jest teraz
Komentarz
-
-
Podłokietnik ori Octa vs Golf IV
witam dokleje się do tematu, a mianowicie mam kilka pytań odnośnie adaptacji podłokietnika z Golfa IV do octy OI.
z tego co wyszukałem na forum wynika że są drobne różnice w łapie ale to nie problem można podpiłować i jest już miejsce na zapalniczkę ale głównie chodzi mi o boczne plastiki, bo plastiki w podłokietniku Golfa są szersze i dłuższe, nie zwężają się ku dołowi, w octavi zwężają się do rozmiaru schowka wkładanego w tunel środkowy.
No i teraz pytanie czy owe plastiki są wymienne z jednego podłokietmnika do drugiego, bo reszta jest taka sama?
Niechcę nic wycinać podcinać i kombinować bo będzie to marnie wyglądać, wiem że można te plastiki osobno dokupić w ASO tylko czy będą pasować do podłokietnika od Golfa IV bo takowy mam (jestem przed montażem) a jak wiemy to estetyka w naszych OCTACH jest na pierwszym miejscu.
Co o tym sądzicie???Załączone pliki
Komentarz
-
Komentarz