adamusiek, byl temat poszukaj :P ktorys kolega dorabial te zawiasy z blachy i wkreta bodajze...
[O1] Podłokietnik
Zwiń
X
-
Też się zastanawiam nad podłokietnikiem. Ori ciężko znaleźć, jest sporo zamienników/podróbek.
Może ktoś wie czy np taki: http://allegro.pl/podlokietnik-vw-go...302206228.html
będzie OK, czy totalna lipa??, miałem kiedyś taki ''uniwersalny'' i wytrzymał 3 tygodnie :evil: , oparłem się mocniej i się połamał
Może ktoś ma doświadczenia z tymi z alledrogo :?: :!:
Komentarz
-
-
Kupiłem ze dwa miechy temu taki sam (nawet od tego samego kolesia), jak nie dasz podkładek sprężynujących i dobrze z wyczuciem nie przykręcisz (elementy wykonane z aluminium) to będzie się co chwila "luzował". Ja się staram nie wieszać na nim i jego nie obciążać (tylko czym jest jego obciążanie ??). Co do wykonania jest całkiem nie źle.
Reasumując polecam, za takie pieniądze to rozsądna alternatywa, ale oryginał to to nie jest i troszkę "jemu" brakuje. I ważna sprawa, zapomnij że będziesz miał zapalniczkę, KONIECZNY jest demontaż, w moim przypadku "łapa" mocująca w tunelu przeszkadzała. W opisie natomiast nie było o tym wzmianki. Konieczne jest też przycięcie (jakiś 1cm) dolnej osłony podłokietnika, a od strony foteli z tyłu trzeba wyciąć ciut więcej aby mona było otwierać schowek/popielniczkę.
Komentarz
-
-
mrfazi, dzięki za info. chyba się skuszę na niego. Ori ciężko znaleźć a za tą cenę chyba warto zaryzykować.
Zamieszczone przez mrfazizapomnij że będziesz miał zapalniczkę, KONIECZNY jest demontaż
Jak dojdzie do mnie to podzielę się wrażeniami z montażu i funkcjonalności podłokietnika.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrfaziKupiłem ze dwa miechy temu taki sam (nawet od tego samego kolesia), jak nie dasz podkładek sprężynujących i dobrze z wyczuciem nie przykręcisz (elementy wykonane z aluminium) to będzie się co chwila "luzował". Ja się staram nie wieszać na nim i jego nie obciążać (tylko czym jest jego obciążanie ??). Co do wykonania jest całkiem nie źle.
Reasumując polecam, za takie pieniądze to rozsądna alternatywa, ale oryginał to to nie jest i troszkę "jemu" brakuje. I ważna sprawa, zapomnij że będziesz miał zapalniczkę, KONIECZNY jest demontaż, w moim przypadku "łapa" mocująca w tunelu przeszkadzała. W opisie natomiast nie było o tym wzmianki. Konieczne jest też przycięcie (jakiś 1cm) dolnej osłony podłokietnika, a od strony foteli z tyłu trzeba wyciąć ciut więcej aby mona było otwierać schowek/popielniczkę.Załączone plikiPozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Zabrałem się wczoraj i .....
okazało się że brakuje mi śrub, mam tylko ta jedną która łączy podłokietnik z łapą, natomiast grakuje mi tych które łączą łapę z tunelem, wybrałem zwykłe 5,8 tylko ciut za długie więc będe musiał dac po nakrętce z jednej i z drugiej strony, będzie to uciążliwe i mam nadzieję, że podniesiony łeb śruby nie skomplikuje mi zycia .... ale ..... jedna z nóg łapy wypada w miejscu gdzie już mam wkręconą śrubę od ręcznego .... czyżbym miał ja odkęcać .... a może tylko na dwóch pozostawić ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez macherstudioZabrałem się wczoraj i .....
okazało się że brakuje mi śrub, mam tylko ta jedną która łączy podłokietnik z łapą, natomiast grakuje mi tych które łączą łapę z tunelem, wybrałem zwykłe 5,8 tylko ciut za długie więc będe musiał dac po nakrętce z jednej i z drugiej strony, będzie to uciążliwe i mam nadzieję, że podniesiony łeb śruby nie skomplikuje mi zycia .... ale ..... jedna z nóg łapy wypada w miejscu gdzie już mam wkręconą śrubę od ręcznego .... czyżbym miał ja odkęcać .... a może tylko na dwóch pozostawić ?
Komentarz
-
-
Do mnie właśnie doszedł. mam tylko pytanie, jest to model od Golfa 4, trzeba przyciąć plastik, to nie problem.
Mam pytanko, w instrukcji piszą że trzeba podciąć łapę metalowa bo inaczej nie wejdzie gniazdo zapalniczki. Może ktoś dokładnie wie którą i jak bardzo podciąć,
czy tą zaznaczoną strzałką ??, jeśli tak to jak bardzo i w którym miejscu?
Wolał bym to zrobić zanim zacznę montować
foto:
Komentarz
-
-
Podłokietnik mam i ja .... ale .....
1. ostrożnie i delikatnie przy ściąganiu bocznych plastików
2. nie miałem org. śrub więc poradziłem sobie stosując zwykłe śruby z nakrętkami, aczkolwiek miałem je za długie więc po stronie gdzie łapa ma dwa mocowania dałem po jednej na śrubę podkładce-nakrętce a na dole skontrowałem to drugą nakrętką, trochę cierpliwości i się przykręci choć miejsca mało.
3. po stronie gdzie łapa ma jedno mocowanie sprawa się skomplikowała, nie dało się nakręcić nakrętki na śrubę wystającą z ręcznego więc ...... zrobiłem odwrotnie, wkręciłem śrubę do góry nogami w samą łapę tj. tak aby łeb śruby oparł się na śrubie od ręcznego a u góry przykręciłem nakrętką ..... ale wyszła cała łapa ciut za nisko, dobrze byłoby dołożyć po zwykłej podkładce, albowiem boczny plastki, który zakłada się po skręceniu łapy z podłokietnikiem ma o jakieś2 mm. za mało miejsca i rozchodzi się .... znając życie nie będzie mi się chciało tego odkręcać .... więc taśma zaciągająca czarna zrobi swoje.
Komentarz
-
-
Zamierzam kupić do swojej Octavii podłokietnik. Czy macie jakichś sprawdzonych sprzedawców i modele podłokietników, które nie rozsypią się po krótkim czasie użytkowania? Czy np. taki: http://allegro.pl/podlokietnik-golf-...823174750.html będzie pasować bez problemu czy trzeba coś przerabiać przy montażu? Niektóry piszą coś o przycinaniu plastiku albo metalowej łapy...Skoda Octavia II (1Z3), 1.6 MPI 102 KM BSE, 2012 rok.
Komentarz
-
-
sharky, bez przeróbek pasuje tylko ori, ten który podałeś w linku trzeba trochę dopasować. Trzeba podciąć plastik w podłokietniku, mały problem. Jeżeli masz O1 po faceliftingu to pojawi się większy problem, łapa do montażu nie będzie pasować, bo wejdzie pod gniazdo zapalniczki. Są na to dwie opcje, rezygnujesz z zapalniczki lub ja przenosisz (według mnie głupota) lub druga kupujesz oryginalną łapę (niestety spory koszt, dostępna chyba tylko w aso)
Komentarz
-
-
powinien pasować,
ja mam założony ten http://www.agmi-tuning.com/detale.html?id=30, nie było problemu z montażem, łapa niestety kosztowała niestety coś około 50-60zl
Komentarz
-
Komentarz