Czyli nie tylko mi oryginalny podłokietnik skrzypi? :P
[O1] Podłokietnik
Zwiń
X
-
W poprzedniej też mi skrzypiał przy mocniejszym nacisku.
W obecnej przy zakupie też było coś w ten deseń http://allegro.pl/jedyny-dedykowany-...621633779.html
Wywaliłem go. No i nie było dostępu do zapalniczki.
Jak kolega wodan napisał, szukaj dalej.Była O1 AGR
Jest O1FL ALH
Komentarz
-
-
Powietam w taki sposób:
ODRADZAM KUPOWANIA TANICH ZAMIENNIKOW PODŁOKIETNIKOW!
W sumie wręcz krzycze... Sam zrobiłem taki bład i zakupiłem takowy podłokietnik, ponieważ na allegro nie mozna było znaleźć uzywanego oryginalnego. PRzy próbie montażu odrazu mozna sie przejechać że nie wszystko tak pięknie i gladko pasuje a kiedy juz dopasujemy podłokietnik i chcemy zamontować razem z tunelem okazuje się że platik podłokietnika zachacza o tunel i nie mozna go włozyć. Jedynym wyjściem jest wtedy przycięcie go. Sprzedałem taki podłokietnik (który sam kupiłem) dla teścia bo on mało jeździ a ma golf IV w kombi i u niego bez przeróbek pasował. Fakt jakość wykonania go nie jest przyzwoita jednak jemu odpowiada. Natomiast ja sam trafiłem na oferte na allegro i zakupiłem takowy podłokietnik oryginalny.. umyłem, wyczyściłem i bez problemu wstawiłem. Pasuje idealnie jedyny problem to popielniczka z tyłu jest cieżka do otwierania w moim przypadku.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Jak kogoś interesuje zakup ori podłokietnika z golfa IV proszę na PW. Przy montażu tego podłokietnika trzeba tylko przerobić gniazdo zapalniczki w inne miejsce, a jak ktoś tego nie chce robić to bedzie troszke wystawiać. Ja miałem przerobione i dorobioną zaślepke w miejsce zapalniczki dodaje do kpl.
Komentarz
-
-
Jestem po wczorajszej walce z podłokietnikiem od golfa IV, który miał pasować bezproblemowo i chciałem wyrazić kilka uwag
Octavia I tour z 2007 roku.
1) Sprawa na plus - wystarczy zaciągnąć ręczny bez zdejmowania jego osłony, po odkręceniu dwóch śrub z tyłu tunelu schodzi tylna część nawet bez odczepiania zapalniczki
2) Sprawa na minus - zapalniczka wadzi o łapę i trzeba ją przyciąć - dla tych co będą chcieli to robić - przycięcie wzdłuż okrągłego wzmocnienia do samego dołu (części prostopadłej) - wtedy już wszystko pasuje
3) Sprawa na minus - i tu zażalenie do forumowiczów - podłokietnik pasuje tylko trzeba przyciąć trochę plastiki - takie słowa czytałem - rozumiem to, że są za długie lub o coś wadzą - a nie to, że nie mieszczą się w otworze, do którego są przeznaczone - przecież po to kupuję oryginał, aby było idealnie, a nie jakieś krzywe przycięcia. Nikomu nie uda się tego idealnie przyciąć bo wchodzą te plastiki na popielniczkę.
Stwierdziłem, że nie będę tego wycinać tylko dokupię osłonki od octavii - i tu pytanie, które ktoś wcześniej zadawał, ale nie dostał odpowiedzi - czy do podłokietnika z golfa będą pasować zaślepki z octavii ?
Komentarz
-
-
protonXx, Fajne siedzenia, skóra + alcantara?
Ja myślałem nad uchwytem pod napoje, przełożyć z tego pod podłokietnikiem co jest. Tam nie mieści się żadna butelka 0,5l (podłokietnik się nie do myka), a puszki 0,33l ciężko obsługiwać w czasie jazdy.
Na CB trochę za wąsko.Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299
_______
Piotr
Komentarz
-
-
Ja sprobowalem. Z materialu budowlanego podobnego do styropianu (nie wiem co to bylo) wycialem uchwyt na napoje, a dokladnie na kubek termiczny. Potem okleilem czarnym materialem tapicerskim. Ksztalt dopasowannny dot tej niecki - mniej wiecej wyglada to jak prostopadloscian z otworem o odpowiedniej srednicy. Niestety utrudnia on obsluge dzwigni hamulca recznego, Dlatego wkladam go tylko jak jade w trase. Poniewaz nie wyszedl mi ten uchwyt specjalnie ladnie, to nie bede sie nim chwalil. Ale w trasie spisuje sie rewelacyjnie..
Komentarz
-
-
Fajne siedzenia, skóra + alcantara?oczywiście masz racje, skóra+alcantra.
Jak dla mnie to miejsce aż prosi się żeby coś tam zmodzić :diabelski_usmiech Tylko co?
Brat w BMW 320D ( nie wiem jaki model, r.99) ma połowę na taką jakby małą żaluzje a połowę na "wierzchu" ( jak dobrze pamiętam) i myślałem nad czymś podobnym. Może by ten kawałek pasował z innego auta grupy VAG?
A odnonie samego podłokietnika czy orientuje się ktos czy pasowałby z PASKA B5 FL? Jest szerszy i taki kwadratowy z przodu- jakoś bardziej mi się podoba.
Komentarz
-
-
protonXx,
1. Fakt, że szerszy, ale za szeroki.
2. W B5FL jest od razu ze schowkiem (który jest dość wysoki) i z zabudową na hamulec ręczny + uchwyt na dwa napoje.
Bankowo tego nie spasujesz w O1.
Zawsze można wyprowadzić dodatkowe gniazda 12V jeżeli potrzebujesz :POctavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
_______
Piotr
Komentarz
-
-
protonXx, musisz poszukać, bo temat był już niejednokrotnie poruszany, m. in. podłokietnik z Bory, Golfa IV.Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
_______
Piotr
Komentarz
-
-
Taki Ci na pewno podejdzie...
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.plTempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!
Komentarz
-
-
Gość
protonXx, jak dobrze widze to chyba taki jak ja mialem, oryginalnie byl u mnie, taki sam mial kolega w A6 i zdaje sie w OII wystepowaly (?!)
Zreszta czemu ma niepasowac skoro z Octavii jest.
Komentarz
Komentarz