Link się nie otwiera ale jeśli jest to ten zestaw co podawał bielinek, to nie ma sprawy. Choć $ poszedł do góry to i tak warto coś takiego mieć w warsztacie
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm WARSZTAT www.dsize.pl ->CENNIK warsztat 01.01.11<-plik do pobrania tel. 790226060 spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Koszt sprowadzenia 4szt wyniesie ok 28$ przesyłka morska - lotnicza 10$ więcej
Czyli po przeliczeniu wyjdzie ok 200pln za szt z przesyłką
To jak Panowie - zbieramy się?? :wink:
Dolar nie zachęca do zakupów... Na ebay.com są te zestawy motiva z darmową przesyłką do stanów przez co można zaoszczedzić na przesyłce wewnętrznej. Płatność to raczej tylko PayPal lub bezpośrednio MasterCard lub Visa - najlepiej konto walutowe bo traci się dużo na przewalutowaniu. Pamiętajcie, że przesyłka morska to od 3-8 tygodni czekania. No i cło...2-3 sztuki w paczce może przejdzie ale jak przyjdzie cały transport...to się nasi rodzimi celnicy upomną o swoją działkę (K#*#@ ich mać).
Osobiście uważam, ze maszynka jest warta ~150-200 zł. Jest prosta, nie trzeba do niej kompresora jak do innych zestawów podciśnieniowych. Pozwala naprawdę przyjemnie wymienic płyn w układzie z ABS/ESP i sprzęgle, jeśli ktoś ma kanał lub podnośnik to nawet nie trzeba odkręcać kół. Robi to samo co maszynki za 1500-2000zl. Są fajne wideo manuale na Youtube, można ją zobaczyć w akcji.
Znajomy mnie prosił o załatwienie mu jednej ale na razie czekam.. liczę na umocnienie się złotówki. Jeszcze kilka gównianych komunikatów z U.S to może około poziomu ~2,8 zł za $ się skuszę. Chyba żeby szedł duży transport z OCP to się dorzucę. Pozdrawiam
Kliknij "POMÓGŁ" jeśli wkurzyłem Cię tak, że brakuje Ci bluzg
Pierwsza z nich mówi o tym, żeby całkowicie usunąć stary płyn z układu, układ przepłukać nowym, spuścić i zalać nowym. Niby pięknie tylko po pierwsze robota x3 no i niepotrzebnie zapowietrza się układ.
Druga jest taka, że za pomocą wyżej wymienionego przyrządu napełnia się pod ciśnieniem 1 bara układ. Z każdego odpowietrznika w kole spuszcza się po 250 ml płynu. Dodatkowo 100 ml z odpowietrznika sprzęgła. W ten sposób nie zapowietrza się układu. Nie trzeba również odpowietrzać wtedy pompy ABS - a tego chciałbym uniknąć, bo miałem z tym ostatnio przeboje.
Widzę, że takim sposobem to odpadnie mi kolejna wizyta w ASO. Też nie mam do nich zaufania tym bardziej, że podczas wszelkich prac przy naszych samochodach zdarza się, że nawet go nie widzisz przez szybę. Wszystko byłoby z wymianą OK ale podpowiedzcie koledzy, gdzie szukać odpowietrznika wysprzęglika bo przy kołach to chyba znajdę
andrzej1962, jest na górze skrzyni biegów. Jak zdejmiesz puszkę filtra powietrza z rurą doprowadzającą to go zobaczysz. Dochodzi do niego przewód ciśnieniowy, a odpowietrznik jest na samym wierzchu.
marlej108, musisz spuścić z wysprzęglika ok. 0,15 l + z przodu po 0,3 l + z tyłu po 0,2 l. W sumie wychodzi 1,15l. Kupujesz w butelkach 0,5 l więc możesz spuścić trochę więcej dla pewności ( nie warto zostawiać płynu w butelce "na dolewki" ).
Komentarz