No własnie, skoro nie w ASO (ja już chyba niczego nie bedę zlecał ASO po ostatnim razie), to gdzie? Chętnie bym sobie takie udogodnienie zainstalował. Może ktoś poleci jakiegoś specjalistę, najlepiej na terenie Wielkopolski?
Webasto w Octavii
Zwiń
X
-
Bassus:
http://www.webasto.pl - wyszukiwanie partnerów po prawej stronie,
http://www.eberspaecher.pl - wyszukiwanie partnerów po lewej stronie,
Jeżeli masz wątpliwości to zadzwoń do nich, na pewno kogoś ci polecą.
Impreza nie jest tania - u mnie zamkneła się koło 7,5k brutto z zegarem i pilotem.Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
Bassus, jeżeli chcesz to mogę Ci dać namiary do gościa który zajmuje się serwisem i montażem Webasto (mieszka kolo Gorzowa Wlkp). Webasto kupiłem u niego, ale zakładałem sobie sam rok temu pod koniec września. Teraz cena - 1500 Webasto (model Thermo TOP C). Piecyk i jego podzespoły (poza elektroniką i pompą wody)jest nówka, pompka paliwa nowa , do tego dostajesz zrobioną przez niego instalację i zegar. Instalację przerobiłem sobie sam pod Climatronica, a zamontowanie tego ustrojstwa zajeło mi w sumie cały dzień. Dodatkowe części, jakie musiałem dokupić to 3 metry węża wodnego 19mm (8zł/m)+ 3 metry węża 3 mm (1zl/m)+kilka metrów kabla do instalacji (kilka zł). Łącznie zmieściłem sie w 1600zł (wliczając paliwo na dojazd ). W tym roku przed zimą planuję dorobić załączanie Webasto przez tel. kom. (wyniesie gdzieś dodatkowo 100zł). Z zamontowanym webasto przejechałem od zeszłego roku ponad 50kkm i wszystko dalej pięknie chodzi. W zimę super sprawa. Ogólnie polecam
Komentarz
-
-
pwgajda:
No to ładnie (tanio) Cię to wyniosło - gratuluję. Pewno, że chętnie przyjmę kontakt (priv, gg, albo tu, może ktoś jeszcze skorzysta), ale niestety nie jestem taką złotą rączką jak Ty i prawdopodobnie dorabianie przeze mnie instalacji mogłoby się nie udać ;-) Jak już to wolałbym komuś oddać autko na dzień/pół i zlecić mu kompleksowo - zamontowanie całej instalacji wraz z obsługą z pilota/telefonu.! POZDRAWIAM Z POZNANIA !
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pwgajdaW tym roku przed zimą planuję dorobić załączanie Webasto przez tel. kom. (wyniesie gdzieś dodatkowo 100zł).
Też chciałbym dorobić zdalne sterowanie Webasto i zastanawiam się nad najlepszym rozwiązaniem. Przy okazji muszę założyć alarm. Na Allegro znalazłem alarmy z opcją sterowania Webasto:
Niestety w tych wypadkach jesteśmy ograniczeniu zasięgiem pilota i wolałbym sterowanie po GSM ale ciężko znaleźć alarm który by to potrafił. Zatem ciekaw jestem rozwiązania kolegi
Komentarz
-
-
Hanz2k...po co montowac zegar i pilot skoro mozna miec zintegrowanego pilota
z wyswietlaczem LCD ktory umozliwia pelne sterowanie,oraz programowanie a
przy okazji zaoszczedzic 1000PLN ?
pozdrawiamTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Jak montowałem to miałem do wyboru albo zegar, albo pilot, albo oba łącznie. Ze względów finansowych zamontowałem zegar, pilota dołożyłem po pół roku - prosty włącz-wyłącz. Teraz rzeczywiście jest pilot z zegarem i możliwością włączenia samej wentylacji bez grzania - coś na lato. Ale dla mnie to już rozwiązanie dla nowego autka.Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
Miałbym pytanie trochę z innej beczki. Chodzi o lokalizację tłumika i wydechu Webasto.
U mnie wydech zlokalizowany jest po lewej stronie zderzaka, pomiędzy jego dolną krawędzią a osłoną boczną silnika. Auto kupiłem z tak zrobionym wydechem i od razu musiałem zrobić małą modyfikację - lekko nadciąć boczną osłonę plastikową. Było to konieczne, gdyż sąsiedztwo wydechu powodowało odkszałcanie plastiku z powodu temperatury.
Kolejny problem jaki napotkałem to zapchanie wydechu błotem w trakcie przejazdu przez głęboką kałużę. Podejrzewam, że mogę mieć podobny problem przy atakowaniu śnieżnej zaspy.
Nie jest to zatem najlepsza lokalizacja. Gdzie w O1 można spotkać inne lokalizacje wydechu?
Komentarz
-
-
rogoz...chyba nie ma innej lokalizacji wydechu.Ja mam w [O2] w tym samym miejscu
co napisales.Mysle,ze to standard,gdyz w [O1] tez tak mialem.
Trzeba rzeczywiscie uwazac na zaspy sniegu.
Komentarz
-
-
FunGous...ja mam juz drugiego Hydronica firmy Eberspeacher 4 kW mocy grzewczej.
Bardzo polecam.Przez cztery lata uzywania nie mialem zadnych problemow.
Sugeruje zakup ogrzewania z pilotem sterujacym LCD.Bardzo wygdne rozwiazanie.
Komentarz
-
-
HYDRONIC D 4WSC to jest oznaczenie mojego ogrzewania.Do tego dochodza dodatki
takie jak np.radiopowiadomienie,zegar lub GSM.O szczegoly pytaj u dillera.
To urzadzenie jest bardzo proste w podlaczeniu elektrycznym i nie ingeruje w instalacje
samochodu.Jedynie wpinasz sie w zasilanie dmuchawy poprzez przekaznik.
Jezeli masz klimatronic to trzeba dokupic uklad wysterowujacy.
Poza tym zasilanie z akumulatora,masa itd.Bylem dwa razy przy montazu w moich
obu autach i uwazam,ze podlaczenie el.jest z calego montazu czynnoscia najlatwiejsza.
Komentarz
-
Komentarz