Zamieszczone przez kmink
Webasto w Octavii
Zwiń
X
-
na ..elektrodzie'' ktos mi właśnie napisał że to co mam nie chodzi na CANie...
widziałem ten temat co link podałeś - niestety nie mam mnie w PL i nie mam jek tego spradzić(teraz zdobywam info - jak wróce to tylko zainstalowanie mi zostanie)Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Mam pytanie do posiadaczy O1 z Webasto. Konkretniej rozchodzi mi się o nagrzewanie kabiny. U mnie wygląda to tak, że po po osiągnięciu przez piec (Thermo Top E) zadanej temperatury rozpoczyna się nagrzewanie wnętrza. Widzę wtedy na wyświetlaczu Climatronica napis "HE" a wentylator pracuje z max. wydajnością.
Moje więc pytanie - czy istnieje możliwość zmniejszenia prędkości wentylatora? Ręczna zmiana prędkości nie działa w tym trybie, a solidny szum w kabinie jest wtedy nieco uciążliwy.
Komentarz
-
-
rogoz,z tego co sie orientuje,to klimatyzacje automatyczne potrzebuja modul
wysterowujacy miedzy innymi sile nadmuchu.
Jesli taki modul posiadasz,to moim zdaniem powinien ustawic nadmuch na min.a nie
max.aby zmniejszyc pobor pradu z aku.
pozdrawiamTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Hanz2k, dzięki za info
Analiza podłączeń elektryki wykazała, że mam zrobione obejście powodujące pracę wentylatora z maksymalną mocą. Prawdopodobnie intencją montażysty było przyśpieszanie nagrzewania się wnętrza.
Przy okazji rozbebeszania elektryki Webasto podłączyłem sterowanie po GSM. Rano, przed wyjściem z domu wysyłam SMS i wsiadam do nagrzanego do samochodu z bananem na twarzy :-)
Komentarz
-
-
ogrzewanie postojowe
Chciałbym przymierzyć się do zamontowania ogrzewania postojowego do O1, 110 KM tdi 99r. może ktoś ma zdemontowane.Znalazłem w archiwum dość konkretny post od Piotrus , który oferował przesłanie dokumentacji , pisałem do niego, ale post chyba zbyt stary. Chodzi o wyłożenie szczegółów .W katalogu skody octavii widziałem, że było montowanewebasto i miało symbol: trzy litery z przodu BHE? 300 001 z zegarem sterującym. Przydałoby się aby była możliwość zegar+ pilot lub sms, czyli chyba dodatkowo sterownik.Jednak webasto oryginalnie wymontowane w całości + instrukcja montażu wielce by pomogły.Ma ktoś jakieś konkretne doświadczenia lub zamontowane oryginalnie/ dokładane/fotostory żeby coś podpowiedzieć od podstaw?sabakuto
Komentarz
-
-
sabakuto,
Po co dublujesz posty? W dziale giełda napisałeś posta o tej samej treści.
Na temat montażu ogrzewań postojowych w Octavii jest już założony wątek, gdzie znajdziesz info o sposobach montażu, łącznie ze schematami montażowymi.
Tam powinieneś kierować pytania: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=2303
Komentarz
-
-
połączyłemTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
bo chodziło mi a) o jakąś poradę, najlepiej foto, wcześniej czytałem te posty zanim napisałem ale część info jest już w archiwum lub są kłopoty z ich ściągnięciem, konkretną dokumentację oferował kiedyś piotrus ale już się nie loguje
b)dałem drugi w kupno sprzedaż licząc, że ktoś będzie miał zdemontowaną kompletną używkę do sprzedania
Zamieszczone przez rogozsabakuto,
Po co dublujesz posty? W dziale giełda napisałeś posta o tej samej treści.
Na temat montażu ogrzewań postojowych w Octavii jest już założony wątek, gdzie znajdziesz info o sposobach montażu, łącznie ze schematami montażowymi.
Tam powinieneś kierować pytania: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=2303sabakuto
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez obibokibo chodziło mi a) o jakąś poradę, najlepiej foto, wcześniej czytałem te posty zanim napisałem ale część info jest już w archiwum lub są kłopoty z ich ściągnięciem,
W między czasie odsyłam do forum elektrody, m.in do tej dyskusji: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=383619
Zamieszczone przez sabakutodałem drugi w kupno sprzedaż licząc, że ktoś będzie miał zdemontowaną kompletną używkę do sprzedania
Komentarz
-
-
witam, ja moze wypowiem się jak to jest z fabrycznie zamontowanymogrzewanie, poniewaz zakupiłem autko od razu z nagrzewnicą, według mnie jest ona zainstalowana po stronie pasażera, wszystko ustawia sie na MAXI DOT-cie, temperature na climatronicu, mozna wybrac ogrzewanie lub przewietrzanie auta, wiatrak sam dopasowuje siłe , mozemy ustawic 3 albo 4 programy juz nie pamietam taraz oraz godzine właczenia date , czas jak długo ma działać, ,lub sekwencje ze np. każdego dnia o okreśłonej godzinie , działa tak długo dopoki nie właczy sie rezerwa paliwa , wtedy komputer wyłacza ustrojstwo, to samo kiedy akumulator bedzie słaby
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiterNZMam pytanie czy wiecie gdzie w Warszawie można założyć (kupić) webasto?
Mam Skodę Octavię II 1,9 TDI.
pozdrawiamTato,tato...czy to auto jest chore?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiterNZDzięki za podanie firm montujących webasto ale chodziło mi o to, którą ktoś może polecić?
Bardziej pozytywnie oceniam serwis Skylark. Jeden z jego pracowników wypowiada się bardzo kompetentnie w temacie ogrzewać postojowych na forum elektrody (nick: Skylark).
Komentarz
-
-
Nie musi być webasto
Zamieszczone przez gebekJesli nie musi byc Webasto,a moze byc Eberspaecher...to polece serwis w ktorym montowalem i kupowalem juz drugie ogrzewanie postojowe.Jestem bardzo zadowolony.pozdrawiam
Od samochodów osobowych do samochodów specjalnych: Eberspächer to Twój partner w zakresie rozwiązań klimatyzacji, instalacji klimatyzacyjnych oraz nagrzewnic – jako oryginalne wyposażenie lub doposażenie.
Ale jako komplety laik mam pytanie jaka jest różnica między Webasto a Eberspaecher?
To co znalazłem to, że Eberspaecher można wykorzystać latem. Czyli wygląda na ciekawszą opcję.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiterNZle jako komplety laik mam pytanie jaka jest różnica między Webasto a Eberspaecher?
Webasto - Thermo Top
Eberspaecher - Hydronic
Poszczególne typy piecy różnią się między sobą m.in mocą, sposobem sterowania (analogowa lub cyfrowo z możliwością wpięcia do CAN), osprzętem i sposobem działania (dogrzewacz lub pełne ogrzewanie)
To co znalazłem to, że Eberspaecher można wykorzystać latem. Czyli wygląda na ciekawszą opcję.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiterNZAle jako komplety laik mam pytanie jaka jest różnica między Webasto a Eberspaecher?
Co moge osobiscie powiedziec o jakosci Ebera...w 2002 roku kupilem pierwsze ogrzewanie i dziala do dzisiaj,bez problemow w taksowce u znajomego.
pozdrawiam
ps.drugie ogrzewanie tez smiga od 3 lat,bez problemow w moim aktualnym autkuTato,tato...czy to auto jest chore?
Komentarz
-
-
Należy jednak pamiętać, że i Mercedes nieodpowiednio eksploatowany może szybko odmówić posługi.
Trzeba pamiętać m.in o tym, aby:
- raz na miesiąc uruchamiać piec także w sezonie letnim (tak zaleca producent)
- nie zasilać biodieslem piecy nie dostosowanych do tego typu paliwa
Mam Webasto Thermo Top z 2003r. W moim przypadku, prawdopodobnie z uwagi na zaniedbania poprzedniego właściciela musiałem czyścić komorę spalania.
Od tej pory piec nie sprawia żadnych problemów.
Komentarz
-
Komentarz