pozdro dla Howarda namierzonego i powitanego ok 17h w Ursusie na Spisaka :spoko
wymiana żarówek-regulatory klimy manualnej, popielniczki,OI,
Zwiń
X
-
wymiana żarówek-regulatory klimy manualnej, popielniczki,OI,
Witam wszystkich serdecznie,
czy ktoś ma jakies doświadczenia z wymianą żarówek w regulatorach klimy manualnej w OI. Padła również żarówka w popielniczce i nie wiem jak się do nich dostać. Rozebrałem tę pierwszą ramkę otaczającą całą konsolę ale potem ani rusz.... bałem sie cos połamać. nie wiedziałem jak wyciągnąc gałki (regulatory) itd....
Jeżeli ktoś wie, jakie tam są potrzebne żarówki, będę również wdzięczny, żeby sie wcześniej w nie zaopatrzyć i nie jeździć z rozebraną konsolą po sklepach w poszukiwaniu nowej....
z góry dziękuję!
raf
Dodano: na ostatniej stronie fotoreportaż z udanej wymiany!! Może to nie wymiana turbiny, czy wachaczy, ale zawsze coś ;o)
-
-
TDi-2002, Do zaróweczki dobierzesz sie tak jak napisałstaszek - kombinerkami przes szmatek - energicznie pociągnac do siebie pokrętko redulacji siły nawiewu ( środkowe) Zaróweczka tam jest kata malutka z "wasikami" chyba ma 5W.
Jeśli chodzi o podswietlenia popielniczkiu to musisz ja wymontowac - cały srodkowy panel, ale nie jestem na 100% pewien.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nico21kombinerkami przes szmatekZamieszczone przez nico21ma 5W.
w popielniczce sie jeszcze nie bawiłem
Komentarz
-
-
W wersji po lifcie popielniczka jest przykręcona na 4 torxy 20stki. Dwa w środku, dwa na dole widoczne po ściągnięciu plastiku dookoła gałki zmiany biegów. Po odkręceniu popielniczki trzeba zdjąć plastki z konsoli (wersja bez climatronica) i dopiero da się wyjąć całość bez problemu. Żarówka na dole.Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
FOTOREPORTAŻ - wymiana żarówki w pokrętłach nawiewu/klimy
Niedziela, więc jest trochę czasu, aby podłubać w tym, co od jakiegoś czasu denerwowało, szczególnie w nocy, kiedy ciągle trzeba było włączać oświetlenie kabinowe, żeby odpowiednio ustawić nawiew (rozpoczęła się zima, więc zaczynamy parować).....
Do wymiany żaróweczki niezbędne są następujące narzędzia specjalistyczne:
penseta (dziękuję za pomysł koledze adik_s, naprawdę sie przydała) oraz coś, co pomoże "pewnie chwycić żaróweczkę". Kolega salvado polecił wentyli do roweru, niestety mam już m"kulkowe", więc musiałem wymyśleć coś innego. postanowiłem więc użyć kawałka "maty antypoślizgowej", takiej jakiej się używa np. do ustabilizowania GPSu na podszybiu, czy kluczy lub komórki w schowku. Sprawdziła się świetnie.
Ważna uwaga: im szersza penseta, tym lepiej.
Ważniejsza uwaga: nie stępić pensety - mimo udanego efektu końcowego całkowity brak uznania i uśmiechu na obliczu żony!!!!
A więc do dzieła!:
PS DALEJ CZYTAJCIE OD KOŃCA, NIE WIEM CZEMU ZDJĘCIA SIĘ POPRZESTAWIAŁY, JAK TWORZYŁAM OPIS, MUSIAŁEM ROBIĆ WSZYSTKO OD KOŃCA, BO NA PODGLĄDZIE SIĘ WSZYSTKO MIESZAŁO, PO WSTAWIENIU POSTA NA FORUM ZNÓW SIĘ WSZYSTKO ODWRÓCIŁO..... trzeci raz nie bedę pisał.... nic z tego nie rozumiem....
a więc startujemy od ostatniej fotki!!!!!!Załączone pliki- dscn0024_162.jpg (86,6 KB, 7870 odsłon)
- dscn0025_180.jpg (90,1 KB, 7870 odsłon)
- dscn0026_201.jpg (90,3 KB, 7870 odsłon)
- dscn0032_260.jpg (90,4 KB, 7870 odsłon)
- dscn0034_817.jpg (91,7 KB, 7870 odsłon)
- dscn0035_117.jpg (92,2 KB, 7870 odsłon)
- dscn0037_326.jpg (89,7 KB, 7870 odsłon)
- dscn0038_117.jpg (87,3 KB, 7870 odsłon)
- dscn0060_881.jpg (91,4 KB, 7870 odsłon)
- dscn0063_163.jpg (51,4 KB, 7870 odsłon)
Komentarz
-
TDi-2002 super opis i zdjecia mnie tez to dopadlo ale znajac moja cierpliwosc cos bym wyrwalJeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
ZYBI68, też tak myslałem.... ale było SPOKO, naprawdę nie ma się co bać.
Przy wymianie żarówki w popielniczce udało mi sie jednak posiać trochę zagłady! Ale o tym za jakiś czas, jak znajdę części na wymiane i wkleję fotoreportaż z przestrogami!
Pozdrawiam i ODWAGI, tę żarówkę można pokonać
(do oświetlenia tablicy nie mogę sie jednak dostac od tyłu.... może ktoś na spocie mi pomoze).
raf
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TDi-2002(do oświetlenia tablicy nie mogę sie jednak dostac od tyłu.... może ktoś na spocie mi pomoze).
Komentarz
-
-
Udało mi się resztkę tej żarówki wyciągnąć. Chwyciłem za te druciki, które pozostały z żarówki. Odziwo wyszło bez problemu, druciki nie urwały się
Zastanawiam się tylko czemu środkowe pokrętło (to od regulacji mocy nawiewu) świeci mi na biało?? Pokrętła tego nie wcisnąłem jeszcze do końca, gdyż ciężko mi je wcisnąć, a nie chce mocno dociskać, bo boję się by znowu czegoś nie urwać.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Witam i pozdrawiam serdecznie,jestem nowy na Forum,od wczoraj oswajam się ze skodą.(OCT TDI 2003rok).I niestety od razu mam pytanie,czy dostęp do żarówek pozostałych gałek jest analogiczny jak do reg.nawiewu?A jak można się dostać do podświetlenia obu przycików poniżej?U mnie na tym panelu nic nie świeci!!!
Komentarz
-
-
cezar, pozostałe pokrętła oświetla żarówka od środkowego pokrętła Przyciski od klimy i nawiewu wew. maja osobną żarówke. Podaję linka do poczytania http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=nawiewu bo zaraz usłyszysz, tekst o szukajce od innych.
Komentarz
-
Komentarz