Jest to mój pierwszy post więc Witam wszystkich
Podepnę się pod temat i zapytam. W moim przypadku po otwarciu drzwi zapala się kontrolka na desce natomiast nie nie świeci mi żarówka w drzwiach. Po przestawieniu zamka ręcznie "na niedomknięte drzwi" światło się zapala, natomiast na domkniętych drzwiach gaśnie. Czy w moim przypadku też jest to problem z mikrostykiem czy może przyczyna leży gdzie indziej?
Czy ktoś może mi powiedzieć jak to w 2fl wygląda?
Mam problem taki ze w drzwiach pasażera nie działa ten czujnik czy jak go tam zwał.
Centralnym zamkiem się otwiera... otwiera drzwi a światło się nie zapala i po chwili zamyka się centralny bo nie zostały według niego otwarte żadne drzwi...
Wiem ze to nie ten wątek ale przeszukałem forum i wszędzie tylko do o1 jest
A nie byłoby jakiejś możliwości przeczyszczenia tego szajsu bez rozbiera nią całych drzwi??
Może jakiś pędzelek gdzieś wcisnąć czy cuś?
No strasznie mi się nie chce rozbierać tego.
Witam czy ktoś może mi dać namiary na krańcówkę w klapie bagażnika w OI
Chodzi mi o to gdzie można kupić i czy wymiana jest taka sama jak w drzwiach
Szrot kupić cały zamek z krańcówka, ewentualnie wyciągasz zamek rozbierasz i próbujesz krańcówkę dobrać w jakimś sklepie elektronicznym. Czasami pomaga poprawienie zimnych lutów.
Panowie mam takie pytanie. Pacjent Octavia I.
Z kluczyka otwiera/zamyka wszystkie drzwi. Z pilota otwiera/zamyka wszystko oprócz drzwi kierowcy. Sygnalizacja otwartych drzwi kierowcy działa.
Wyciągnąłem zamek, pomierzyłem mikro-włączniki i wygląda, że są ok. Przylutowałem wszystkie piny na gnieździe wtyczki. Nie pomogło.
Jest mi ktoś w stanie napisać co dokładnie odpowiada, za w/w objawy? Wygląda jakby z jakiegoś powodu silniczek zamka nie reagował. Mierzyłem go i nie wygląda na przepalony.
Czesc, mam pytanie - przestal dzialac mi mikrostyk, wyjalemcaly mechanizm i dalem elektromechanikowi w moim miescie. Naprawa 20 zl, wszystko dzialalo ale tylko przez rok. Teraz mam znowu ta sama akcje - nie widzi otwartych drzwi -> walniety mikrostyk, czy nie lepiej abym kupil teraz caly mechanizm zamka? Jakis sprawdzony i trwaly zamiennik?
nie kupujcie mikrostyków, bo czas poświęcony na wymianę i zabawę z tym związaną jest nieadekwatny
zazwyczaj wyciera się mikrostyk i jednocześnie mimośród zamka - czego nie wymienicie
zamki w zamienniku nówki czyste sprawne kosztują około 60 zł
wymiana P&P szybka i przyjemna, a nie rzeźbienie w gównie
krzynol, ale często uszkadza się sama gumka i wypada ten cycek bądź są to zimne luty , sam wiesz jakiej jakości teraz robią zamienniki , od kolegi z aso wiem że mieli tak że klient założył zamiennik i nie wytrzymał tygodnia a w dodatku jeszcze zablokował drzwi że nie szło otworzyć . czupakabra, mikrostyki siadają pod względem mechanicznym (pęknięta gumka bądź korpus mikrostyku ) elektrycznie jest on dalej sprawny ,ja u siebie wymieniałem same te górne elementy właśnie tego typu co wkleiłeś link mikrostyku bez lutowania i kombinacji i wszystko działa już ponad 3lata , także zmień samą górę i będzie ok , popraw od razu luty na płytce (punkty lutowania wtyczki zamka do płytki ).
Przynajmniej styka się całą szerokością z częścią ruchomą w zamku.
Zamieszczone przez ROBAL_26
często uszkadza się sama gumka i wypada ten cycek bądź są to zimne luty
Gumka się uszkadza z powodu właśnie tego cycka,który wyciera rowek w części ruchomej zamka i w końcu się zaciera i wypada.
Kol. krzynol ma rację.Można znaleźć dobre zamienniki,które działają bez problemu.Ja w zasadzie stosuję zamienniki tylko dwóch firm i jak dotąd bez reklamacji,a wymieniam tego bardzo dużo.
Krzycho-63, to podaj tych producentów dla potomnych.ok a wracając do mikrostyków to żadne nie pasują na fabryczne otwory montażowe w stelażu zamka co jest dużym utrudnieniem i w pierwszej opcji opisanej przeze mnie jest to najszybciej do wykonanie ,rygiel jeśli będzie miał uszkodzenie powłoki to się wówczas zamek kwalifikuje do wymiany .ok
Krzycho-63, jak możesz to tak jak wspomniał Robal podaj producentów dobrych zamienników. Ja doświadczenia z nimi nie mam, ale na innych forach pisali że zamienniki wytrzymują od dwóch tygodni do dwóch miesięcy.
Ja swój naprawiłem wymieniłem tylko górę i poprawiłem luty. Przy moim uzytkowaniu auta to tak jakby u zwykłego Kowalskiego wytrzymało ze 3 lata.
poniżej filmik na Youtube pokazujący bardzo tani sposób naprawy mikro-przełącznika, jednak proszę się zastanowić, gdyż zamiennik zamka kosztuje max. 100zł
Witam koledzy mam pytanie takie poniewaz wsystcy piszecie ze to mikrostyk pada wam bo brzeczek nie diala itp natomiast u mnie pojawilo sie takie cos ze jak otworze przednie drzwi to dziala wszysatko ok swiatelko sie zapali te na podsowitce i zgasnie jak sie drzwi zamknie. natomiast z tylu lewe drzwi tez ok tylko jest problem z prawymi jak otworze to nie zapala sie swiatelko pod sowitem moze byc cos zabrudzone? dzis bylo juz ciemno i nie widac bylo za bardzo co i jak ale czy moglo cos sie zabrudzic w tej dziuze co wchodzi bolec z drzwi do dziury?Mam popsikac moze wd40 w ta dziure w samochodzie?dodam ze kontrolki na desce nie zapalaja ze sa drzwi zle zamkniete nic sie takiego nie dzieje wszystko jest ok tylko jak drzwi otworze to nie zapala sie swiatlo prosze o pomoc
danielosy, trzeba dokładnie sprawdzić przewody oraz czy w zamku nie ma zimnych lutów ,na koniec jeśli tam będzie wszystko ok to trzeba by było zajrzeć do drzwi kierowcy ,wiązkę i złącze przy silniczki tam jest moduł komfortu,ponieważ to przez niego idzie sterowanie na wszystkie zamki ,szyby i lusterka .ok
danielosy możesz psiknąć WD do zamka w drzwiach. Czasami pomaga, ja dwa czujniki tak ożywiłem. Psikasz, kilka razy zamykasz, psikasz, itd. Warto spróbować.
Komentarz