Pytaj sie mnie a ja ciebie :P Moze gdzies znajde katalog czesci albo wyszperam numer seryjny tego przelacznika. O ile wogole sie da go wyszukac bo to podzespol zamka centralnego. Tak mi sie wydaje :roll:
Dostalam wiadomosc od kolegi edi ktory robil ta wymiane mikrowylacznika.Mam linki co do tego gdzie mozna ten mikrowylacznik dostac,bo one nie dzialaly.A oto one:
Distrelec (trading as Distrelec, Elfa and Elfa Distrelec), is a leading distributor of electronics, electronic parts, measuring devices, tools & electronic components across Europe. We operate worldwide and stock hundreds of thousands of electronic parts & components from the greatest worldwide suppliers adding around 4.000 new & innovative electronic products every month.
witam
nie mogę zobaczyć fotek opisujących wymianę mikrowłącznika...czy macie podobny problem.......a może zna ktoś osobę która potrafiłaby w poznaniu naprawić to?????
pozdrawiam
ciekawe tylko jak obejść kwestię dostania się do zamka,a dokładniej mówiąc gdy zdejmiemy osłonę drzwi to pod spodem jest element zapobiegający "zakurzaniu" się.....trzeba go podono rozerwać,aby dostać się do zamka. i co potem??? na koniec takie rozwalone drzwi zakryjemy spowrotem osłoną????
gdy zdejmiemy osłonę drzwi to pod spodem jest element zapobiegający "zakurzaniu" się.....trzeba go podono rozerwać,aby dostać się do zamka. i co potem???
I nie tylko kurzowi, ale takze woda. Rozwiazanie jest proste przy okazji wymiany wygluszamy drzwi i zaklejmy wszystko matami :wink: Jedyny minus trzeba zrobic to samo z drugimi drzwiami :szeroki_usmiech
Mała aktualizacja po mojej walce.
Objawy były następujące:
kontrolka od otwartych drzwi najpierw zaczęła mrugać, potem jak drzwi były zamknięte się świeciła, a przestawała po ich otworzeniu. No to ciach elektryk dobrał mi jakiś mikrowył. który idealnie pasował na miejsce starego. Sklejony na klej na gorąco. Zamontowałem i co>?
nic... :/
Okazało się, że przetarł i zaśniedział przewód pomiędzy drzwiami i samochodem, tak się złożyło, że był to przewód od mikro wyłącznika...
witam
Dopadł mnie problem wymiany mikroprzełącznika w drzwiach, mam więc pytanie czy nie wiesz gdzie tą usługę można zrobić w krakowie? Pozdrawiam Kris
Jak masz mikroprzelacznik to zmienisz go sam naprawde nie ma problemu
Gdy jednak nie czujesz sie na silach to wal do DJCZAS-a lub podjedz na spota chlopaki napewno pomoga
Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
koledzy pomozecie mecze sie od tygodnia najpierw modul komfortu zardzewniałe koncówki w kostce gdy przylutowalem. lusterko dziala central tez ale meczy mnie ta kontrolka otwartych drzwi.swiatelko w drzwiach tez nie dziala i wew ale tylko po otwarciu lewych drzwi kontrolka od centralu caly czas mroga czy to na pewno mikroprzelocznik a co ciekawe gdy naprawialem modul odlaczylem kostke od zamka a kontrolka nadal sie swiecila,to naczym to polega bo myslalem o przekazaniu masy przez wlacznik, czy jakies zmiany w komputerze glownym.prosze o pomoc bo zaczynam sie wsciekac bo rece bola od rozkrecania tych drzwi.pozdrowionka
siemka czy ktos pomoze czy to cos wdrzwiach czy dalej odpiolem kostke drzwi przy progu nadal dziala kontrolka drzwi.jak to dziala nie moge pojac pozdrowionka
[ Dodano: Nie 16 Mar, 08 20:22 ]
czesc koledzy mam problem z kontrolka drzwi caly czas sie swieci brak bylo oswietlenia w drzwiach i wew to juz ok czujnik w drzwiach a nadal sie swieci ta kontrolka moze jeszcze jakis kabel jest za to odpowiedzialny jak tak to jaki. jak nie to jestem zmuszony wylutowac diode prosze o pomoc pozdrowionka
Komentarz