zdrówko panowie dzisiaj kilka freeqów i idę w kimono....
Spryskiwacz tylnej szyby w kombi.
Zwiń
X
-
Spryskiwacz tylnej szyby w kombi.
Od samego początku denerwowało mnie umieszczenie spryskiwacza w osi wycieraczki tylnej szyby. Jest to rozwiązanie bardzo nie funkcjonalne z punktu widzenia użytkownika (może z punktu widzenia producenta: tak), i postanowiłem spryskiwacz przenieść do dodatkowej lampy "stopu".
A robi się to tak:
Śrubę M6, o długości 35mm, mosiężną, aluminiową, albo ze stali nierdzewnej, (a nawet z plastyku) należy przewiercić wzdłuż osi wiertłem 2,5mm, oraz spiłować część gwintu, tam gdzie przyjdzie wężyk.
Po wykonaniu otworu w lampie, tak przygotowaną śrubę przykręca się za pomocą nakrętki, przez gumowe podkładki, w wywiercony otwór wkłada się wyjętą uprzednio dyszę, nakłada się przedłużony wężyk, i po problemie.
Sześciokątny łeb śruby można pozostawić taki, jaki jest, lub ładnie opiłować na półokrągło.
Problemem może być przewiercenie śruby np. za pomocą ręcznej wiertarki elektrycznej, i dlatego warto wiercenie zlecić komuś, kto ma pożądną wiertarkę stołową, lub tokarkę.
Można też z powodzeniem wykorzystać gwintowaną rurkę od linki rowerowej.
Przed rozpoczęciem działania warto zaopatrzyć się w nową dyszę (występuje jako część zamienna), gdyż starą można niechcący złamać przy wyciąganiu, a poza tym będzie zapas, gdy wystającym elementem zaopiekuje się Niewidzialna Ręka.
-
-
Panowie jak już jesteśmy na temat czystości tylnej szyby. Czy ktoś widział wycieraczkę w OI w liftback'u? bo ja nie mam i osobiście nie widziałem ale szlag mnie trafia jak nic przez nią nie widzę przy nawet małym deszczu. I czy wogóle dało by się coś takiego założyć??:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
Marian 2, kolego czy nie prosciej byloby kupic taka lampe stopu ze spryskiwaczem koszt ok 100 zl wystarczy wymienic .
Zamieszczone przez deespePanowie jak już jesteśmy na temat czystości tylnej szyby. Czy ktoś widział wycieraczkę w OI w liftback'u? bo ja nie mam i osobiście nie widziałem ale szlag mnie trafia jak nic przez nią nie widzę przy nawet małym deszczu. I czy wogóle dało by się coś takiego założyć??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez deespePanowie jak już jesteśmy na temat czystości tylnej szyby. Czy ktoś widział wycieraczkę w OI w liftback'u? bo ja nie mam i osobiście nie widziałem ale szlag mnie trafia jak nic przez nią nie widzę przy nawet małym deszczu. I czy wogóle dało by się coś takiego założyć??
Komentarz
-
-
jakiej kombinacji; sam dziś zrobiłem patent podobny do Marian 2, ale nie wierciłem śruby, tylko wykorzystałem tzn komin z wentyla motorowerowego nie dość, że nie trzeba go wiercić, bo już ma otwór, to jeszcze ma płaską główkę i tak nie wystaje. Natomiast dyszę dałem taką jak w każdym maluchu czy żuku. Wiocha czy nie - patent pozwala oszczędzić kolejną setkę PLN... Jak ktoś lubi coś zrobić samemu to czemu nie...?Była:
ASV + chip
HP: coś z <124.6, 138.6> [KM] - zależnie od hamowni
Teraz: S2C fiolet amethyst
Komentarz
-
-
Marian 2, Marian 2, Rapist, Marian 2, Marian 2,
hello! mam pytanko kupiłem co tylko octavie no i mam urwaną "końcówkę" spryskiwacza na stop tylne. Objawia się to tym że sika 2 metry do tyłu na wprost. Moje pytanko da rade dokupić taką końcóweczkę czy muszę całą lampę. Pozdrawiam gg 1434103
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez speedyZamieszczone przez deespePanowie jak już jesteśmy na temat czystości tylnej szyby. Czy ktoś widział wycieraczkę w OI w liftback'u? bo ja nie mam i osobiście nie widziałem ale szlag mnie trafia jak nic przez nią nie widzę przy nawet małym deszczu. I czy wogóle dało by się coś takiego założyć??
u mnie, jak zamówiłem wycieraczkę z tyłu, to musiałem czekać na samochód aż go z tą wycieraczką wyprodukują. bez wycieraczki miałbym prawie natychmiast. czyli, nie jest to taki banał, skoro salon nie mógł po prostu domontować jej do gotowego samochodu.
Komentarz
-
Komentarz