Przed montażem nowej tarczy trzeba dokładnie oczyścić piastę w miejscu styku z tarczą.
Samodzielna wymiana klocków hamulcowych
Zwiń
X
-
Witam mam pytanko czy wiecie cos na temat tylnej belki w octawce?? Sprawa jest taka poszły mi bebny okładziny itp... pomyslałem sobie ze wymienie chamulce ale na tarcze znalazłem belke kompletną ale jest od golfa 4 kombi i nie mam pojecia czy bedzie pasowała jeśłi mozecie to pomóżcie mi z góry dziekuje i pozdrawiam..
Komentarz
-
-
Czy ktos moglby napisac konkretnie jaki jest potrzebny klucz do odkrecenia zacisku z przodu :?: Kazdy pisze co innego - torx, imbus :roll: I jakiej wielkosci :idea:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWCzy ktos moglby napisac konkretnie jaki jest potrzebny klucz do odkrecenia zacisku z przodu :?: Kazdy pisze co innego - torx, imbus :roll: I jakiej wielkosci :idea:
przymierzymy i będziemy wiedzieć....Globusowa 21*** New Auta do 30% Taniej z Salonu PL ***
www.cars4vip.pl
Komentarz
-
-
Jak to zwał tak to zwał
w moim języku to nazywa się AMPUL czyli SZEŚCIOKĄT a nr. na 100% "7"NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jackalimbusem :?:
raczej torxem M7 :roll:Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
witam!!!panowie i drogie panie mam zajebisty problem z hamulcami!!!!mianowicie.....podczas hamowania mam różne położenie pedała hamulca raz bierze wyżej a raz niżej wymieniłem pompę na nową wymieniłem płyn na nowy odpowietrzyłem cały układ 2 razy drugi raz pod ciśnieniem specjalnym urządzeniem!!!posprawdzałem cylinderki żadnych wycieków żadnych poceń!!!wszystkie sprawy przy tarczach klocki rozpieracze itp działają 2 razy byłem u mechanika raz w serwisie kasują mnie na sianie ale problem nie znika!!! objawem jakie zaobserwowałem to dziwny odgłos podczas hamowania wydobywający się spod pedała hamulca coś jak pompowanie?! pomocy bo się zabije w końcu!!!ZGREDEK220
Komentarz
-
-
Dla wszystkich co maja zaciski FS III https://www.youtube.com/watch?v=9sQhBA9Or6Y
uwaga tutorial jest po niemiecku, później uzupełnię o wersje polskojęzyczną
Jak wymienić Przednie tarcze hamulcowe, Przednie klocki hamulcowe w SKODA OCTAVIA 1U [Tutorial]
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Tutorial: Jak wymienić Tylne klocki hamulcowe w SKODA OCTAVIA 1Z
Ostatnio edytowany przez zbysiu123; 4487.
Komentarz
-
-
Minax skręć koła maksymalnie w lewo, włóż głowę w lewe nadkole i zobacz czy do klocka jest poprowadzony przewód.
Jeżeli nie ma, to znaczy, że zjedziesz okładziny razem z blachą do zera, a na blacie żadna kontrolka się nie pojawi.
Komentarz
-
Komentarz