witam koledzy i koleżanki moje pytanie brzmi dziś rozebrałem zegary w mojej oktusi 1.6 mpi 74kw benzyna i albo jej niema albo jest niewidoczna ,chodzi mi o kontrolkę che ck engine,jest możliwe ze ja jej niema we wskaźnikach bo nie widzę nigdzie,pozdrawiam
Pytanie o kontrolkę
Zwiń
X
-
napis EPC?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
ciekawe, bo O1 już miały kontrolkę check engine->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Z tego co kojarzę, to EPC zaświeciło mi się w 1.6 BFQ, jak padł mi włącznik świateł stopu.
Tu masz stronę Skody z instrukcjami obsługi. Wybierz swoją O I i szukaj strony.
On this page we offer you the opportunity to download the owner's manual and any other documents for the car.
Jeśli masz O I i jeszcze nie TOUR, którą miałem ja, to jest Twoja instrukcja. Ale O I miała chyba tak samo jak i Tour.
https://ws.skoda-auto.com/OwnersManu...4-d36d8f7e366f
Strona 77.
pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Ten temat robi się coraz bardziej dziwny. Wg mnie kontrolka check engine jest niezależnie od wersji wyposażenia i roku, natomiast kontrolka EPC nie występuje w autach w najuboższej wersji np classic. Wiem to z doświadczenia. Nie trzeba bebeszyc zegarów żeby zobaczyć czy jest kontrolka, wystarczy z bliska przyjrzeć się licznikowi np pod światło , widać jakie są "obrysy " kontrolek. Może spaliła Ci się dioda pod kontrolka "check engine".
Inna opcja sprawdzenia. Masz kabel i vcds ??
Jak tak to odpal vcds i w grupie 17 Instruments jest opcja output test. Testuję ona licznik i kontrolki. Tylko nie rób jej na opalonym silniku, tylko na włączonym zapłonie.
Komentarz
-
-
Witam pod światło nic nie widać niema żadnych ukrytych lub niewidocznych kontrolek,po przekręceniu stacyjki zapalają się wszystkie kontrolki które są ale tej silnika niema,a co ciekawe na you tube gość ma taka sama skodę jak ja i pokazuje zegary i identycznie wszystko sie mu zapala po kluczyku oprócz silnikowej,przypadek??
Komentarz
-
-
to zegary O1 przed FL, zdejmij panel przedni zrób zdjęcie pod światło, coś musi być->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
Komentarz