Ano to dobrze, wiadomo, miejmy nadzieje że mała stłuczka tylko :wink: Póki nie będzie zostawiał 3 śladów to ok.
Problem z kierunkowskazem i awaryjnymi
Zwiń
X
-
Problem z kierunkowskazem i awaryjnymi
Witam,
Mam dziwny problem z migaczami i światłami awaryjnymi. Sporadycznie "zawieszają" się. Pierwszy raz zauważyłem to jak zostawiłem samochód na awaryjnych. Jak opuszczałem auto słychać było charakterystyczne "cykanie" w środku i kierunkowskazy migały. Jak wróciłem zauważyłem, że wszystkie kierunki święcą się ciągle (nie migają). "Cykanie" w kabinie też ustało.
To samo podczas jazdy z kierunkowskazami. Sporadycznie zdarzy się (szczególnie jak dłużej stoję na światłach z włączonym migaczem), że migacz "zawiesi się". Cykanie w środku ustaje a kierunkowskaz świeci ciągle. Wystarczy go wyłączyć i włączyć ponownie i jest OK.
Cóż to może być?
Pozdrawiam,
Kuba
-
-
Zamieszczone przez alxxxsaperos, silnik w profilu masz magiczny jak masz O1. Wymień przekaźnik kierunkowskazów - ten co naciskasz żeby włączyć awaryjne.
Czyli kupuje TO i wymieniam tak jak opisano TU i powinno działać?
Pozdrawiam,
Kuba
Komentarz
-
-
Witam, u mnie też pojawił się problem z kierunkami i awaryjnymi. Początkowo po włączeniu któregokolwiek kierunkowskazu "cykanie" było nierówne raz szybciej raz wolniej, wreszcie kierunki przestały działać, tzn mrugnie tylko raz i koniec, a awaryjne czasem działają a czasem nie. Moje pytanie Drodzy Koledzy czy u mnie też wymiana samego włącznika awaryjnych pomoże :?:
Komentarz
-
-
Jeśli ktoś ma taki problem to polecam pierw -
1) demontaż manetki, przeczyszczenia wszystkich styków, przesmarowanie kontaktem
2) jeśli nie pomogło, wymianę nieszczesliwego przekaznika.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
Komentarz