Czy do octavii 2002r. z ksenonami można zamontować dowolne (najtańsze) żarówki pozycyjne LED czy muszą być jakieś specjalne na CAN-BUS ?
angielski licznik
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Andrzej0612można podłączyć bez przerabiania licznik z Anglika
tzreba zmienić VIN i dokodować zegary do auta
immoprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Co by nie podbijać tematów, skoro mam pytanie apropos angielskiego licznika...
Prędkościomierz (jego tarcza) jest w km/h i działa poprawnie. Liczniki przebiegu mam w kilometrach i oba działają poprawnie, natomiast wyświetlacz "w obrotomierzu" wszystkie informacje typu: zasięg, średnie spalanie, spalanie chwilowe pokazuje dalej w milach.
Czy jest to kwesta oprogramowania i da radę zmienić to softem tak, żeby wszystkie info komputer wyświetlał w kilometrach?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jarezzCzy jest to kwesta oprogramowania i da radę zmienić to softem tak, żeby wszystkie info komputer wyświetlał w kilometrach
zależy od wsadu licznika
można spróbowac przekodować ale ... niektóre angielskie zegary nie mają menu w europejskich jednostkachprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
jarezz, sytuacja wygląda następująco.
Jak sobie zakodujesz angielski licznik na Europę, to wszystko pokazuje ci w kilometrach , tzn. przejechane dystanse i zasięg jaki ci pozostał do przejechania na paliwie które masz. Spalanie średnie jak i chwilowe pokazuje w l/100km, a temperaturę w celsjuszach. Nie zmienia to faktu, że wyświetlane jednostki to ciągle mile (w przypadku spalania to mile/galon).
Najłatwiej to sprawdzić włączając test licznika. W którejś z kolei pozycji jest test tego właśnie wyświetlacza i wtedy zapala się na nim wszystko co możliwe. No i zobaczysz, czy wyświetlacz w ogóle ma takie jednostki jak km/h.
Przed chwilą sprawdziłem swój angielski licznik, żeby nie pisać bzdur i właśnie tak to wygląda.
Kodowanie angielskie : spalanie 60 mpg. Po zmianie na Europejskie : 4.7 mpg
Kodowanie angielskie : zasięg 259 mil . Po zmianie na europejskie : 414 mil.
Krótko i na temat wartości się zmieniają, ale jednostki nie.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Odświeżam kotleta co prawda, no ale...
...nie spisałem wsadu licznika... nie pomyślałem o tym ops: ogólnie w mojej wersji jest tak, że przebieg ODO (cały) i ten resetowalny mam w km, natomiast spalanie chwilowe, średnie, zasięg, średnią przebiegu/godzina i wszystko inne co związane z dystansem mam dalej w jednostkach imperialnych...
Pytanie mam teraz tylko następujące... czy teraz mimo tego, że lewy wyświetlacz pokazuje jednostki imperialne (tzn. mile, spalanie w milach/galon) to faktycznie pokazuje ptawde, czy wskazania pozostały UK, a wartości pokazuje metryczne tj. zamiast MPG faktycznie informuje ile kilometrów na jednym litrze przejadę?
Komentarz
-
-
"angielski" licznik ma inne segmenty wyświetlacza, brak jest napisu km, zamień wyświetlacz ze starego licznika skoro wartości pokazuje poprawnie.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
Komentarz