Sebastian7905, dlatego jak tylko usłyszałem na cb ze obwodowa stoi i wszystkich policja zgania na spacerową to już w oliwie zawracałem na słowackiego. A tam luz i spokój. Lekki korek dopiero na moście nad obwodnicą.
Centralny zamek awaria drzwi tylne i klapa.
Zwiń
X
-
Centralny zamek awaria drzwi tylne i klapa.
Witam
W mojej OI padło mi sterowanie tylnych drzwi i zamka klapy bagażnika. Centralny jest fabryczny a sterowanie z pilota z alarmem dołożone w aso. Generalnie da się zamknąć drzwi przyciskami z tyłu więc auto nie stoi otwarte. Przednie drzwi reagują normalnie na zamykanie natomiast tylne i klapa bagażnika poddają się tylko od środka.
-
-
szymek2204, Zrób jak ci radzi kolega sebam, .Ja miałem identyczne objawy i było tak jak ci piszemy.
Ps.Jak by ci klęknął moduł sterowania lub komfortu to by ci nic nie działało.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Możesz też oblukać kostki w ramce, pod tą osłoną z rączką otwierania maski.
Tam też mi zgniło i trzeba było poprawiać.
U mnie nie chodziła szyba przód, central tył, blokada szyb rodzicielska, lampki drzwiowe, oświetlenie na klapie i coś tam jeszcze.
Poprawiłem to co piszę tu oraz post wyżej i wszystko działa (prawie wszystko - oprócz lampki prawych drzwi).
Komentarz
-
-
Ok spr. jak piszecie i dam znać co było nie tak.
[ Dodano: Pon 09 Wrz, 13 21:08 ]
Mam jeszcze pytania: Gdzie idą kable sterujące klapą czy to te co idą też w drzwiach ??
Jest jakiś moduł który steruje drzwiami i klapą? może tam coś się rozłączyło. Auto było u blacharza po gradobiciu. Może podczas zdejmowania tapicerek coś się poluzowało i w efekcie całkowicie rozłączyło po czasie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szymek2204Gdzie idą kable sterujące klapą czy to te co idą też w drzwiach ??
Kable z drzwi, co mogły by mieć coś wspólnego ze sterowaniem klapy, są jakieś w drzwiach kierowcy, bo tam przecież jest master centralnego zamka, który zamyka wszystko np kluczem.
Sterownika osobnego do samej klapy pewnie nie będzie (u siebie nie widziałem).
Komentarz
-
-
szymek2204, W drzwiach od kierowcy jest moduł sterowania który odpowiada za:sterowanie i ogrzewanie lusterek ka są elektryczne,oświetlenie wewnątrz,sterowanie cantralnym drzwi i klapy,kontrolka safe i chyba ostrzegawcze lampki w drzwiach.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
Komentarz