Centralny zamek awaria drzwi tylne i klapa.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • migel77
    Classic
    • 2014
    • 3

Sebastian7905, dlatego jak tylko usłyszałem na cb ze obwodowa stoi i wszystkich policja zgania na spacerową to już w oliwie zawracałem na słowackiego. A tam luz i spokój. Lekki korek dopiero na moście nad obwodnicą.
  • szymek2204
    Classic
    • 2012
    • 9

Witam
    W mojej OI padło mi sterowanie tylnych drzwi i zamka klapy bagażnika. Centralny jest fabryczny a sterowanie z pilota z alarmem dołożone w aso. Generalnie da się zamknąć drzwi przyciskami z tyłu więc auto nie stoi otwarte. Przednie drzwi reagują normalnie na zamykanie natomiast tylne i klapa bagażnika poddają się tylko od środka.

Komentarz

• sebam
      Classic
      • 2013
      • 19

Jeśli chodzi o tylne drzwi, to u mnie przełamane były kable w drzwiach, zaraz za przelotką.

A jeśli chodzi o brak prądu w klapie tylnej, to musiałem polutować wiązke w lewym schowku bocznym w bagażniku, bo kostki zgniły.

Komentarz

• szymek2204
        Classic
        • 2012
        • 9

W zasadzie zdaje mi się że obie usterki będą miały jedną przyczynę bo klękło to razem, może jakaś kostka tym steruje ??

Komentarz

• aniol
          RS
          • 2012
          • 5228
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

szymek2204, Zrób jak ci radzi kolega sebam, .Ja miałem identyczne objawy i było tak jak ci piszemy.
          Ps.Jak by ci klęknął moduł sterowania lub komfortu to by ci nic nie działało.
          http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
          Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• sebam
            Classic
            • 2013
            • 19

Możesz też oblukać kostki w ramce, pod tą osłoną z rączką otwierania maski.
            Tam też mi zgniło i trzeba było poprawiać.

U mnie nie chodziła szyba przód, central tył, blokada szyb rodzicielska, lampki drzwiowe, oświetlenie na klapie i coś tam jeszcze.
            Poprawiłem to co piszę tu oraz post wyżej i wszystko działa (prawie wszystko - oprócz lampki prawych drzwi).

Komentarz

• szymek2204
              Classic
              • 2012
              • 9

Ok spr. jak piszecie i dam znać co było nie tak.

[ Dodano: Pon 09 Wrz, 13 21:08 ]
              Mam jeszcze pytania: Gdzie idą kable sterujące klapą czy to te co idą też w drzwiach ??
              Jest jakiś moduł który steruje drzwiami i klapą? może tam coś się rozłączyło. Auto było u blacharza po gradobiciu. Może podczas zdejmowania tapicerek coś się poluzowało i w efekcie całkowicie rozłączyło po czasie.

Komentarz

• sebam
                Classic
                • 2013
                • 19

Zamieszczone przez szymek2204
                Gdzie idą kable sterujące klapą czy to te co idą też w drzwiach ??
                Jak dobrze pamietam to wzdłuż lewego progu i potem na pewno w lewym schowku bagażnika, jak wyżej pisałem.
                Kable z drzwi, co mogły by mieć coś wspólnego ze sterowaniem klapy, są jakieś w drzwiach kierowcy, bo tam przecież jest master centralnego zamka, który zamyka wszystko np kluczem.

Sterownika osobnego do samej klapy pewnie nie będzie (u siebie nie widziałem).

Komentarz

• aniol
                  RS
                  • 2012
                  • 5228
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

szymek2204, W drzwiach od kierowcy jest moduł sterowania który odpowiada za:sterowanie i ogrzewanie lusterek ka są elektryczne,oświetlenie wewnątrz,sterowanie cantralnym drzwi i klapy,kontrolka safe i chyba ostrzegawcze lampki w drzwiach.
                  http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                  Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• zuber
                    Classic
                    • 2012
                    • 16
                    • Octavia III combi (5E5)
                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Hell-o!

Miałem podobnie - okazało się, że w lewym schodku w bagażniku był nieszczelny przewód od płynu do tylnego spryskiwacza i zniszczył kostki w wiązce i dlatego nie działało otwieranie bagażnika.

zuber
                    Zuber

Komentarz

Pracuję...