Ja kupiłem na zimę felgi 17" z o2FL - RS czarne wnętrza i polerowane aluminium ..
Moduł komfortu ?
Zwiń
X
-
Moduł komfortu ?
Witam , mam problem z oświetleniem kabiny i brakiem bzyczka przy pozostawionych światłach wymieniłem zamek itd itd wszystko co na forum znalazłem i nic. Pojechałem do serwisu na komputer mówię sobie niech zobaczą może coś doradzą a co tam no i gość twierdzi ,że poszedł mi ten moduł co w drzwiach kierowcy siedzi ten co szybami steruje lusterkami tylko ,że u mnie to wszystko działa ,ale on twierdzi ,że nie ma sygnału do modułu komfortu i trzeba ten moduł w drzwiach wymienić ale to koszt około 1500 zl i tak sie zastanawiam ,czy to nie przewody w drzwiach chociaż ten serwisant tam grzebał i twierdzi ,że moduł może ktoś mi coś podpowie doradzi.
-
-
Byłem w serwisie stwierdzili ,że to ten moduł w drzwiach i tyle ,z tym ,że to jakoś mi nie pasuje bo powinienem mieć jakieś problemy z lusterkami itd .
Tak na marginesie prosiłbym moderatora bądż admina o przerzucenie tematu do tego same działu tylko dla OI pomyliłem sie tylko nie wiem jak to się stało przepraszam za zamieszanie.
Komentarz
-
-
rafalis222 to standard w O1. U mnie było dokładnie to samo, tylko że nie działało lusterko i centralny. To że nie działa światełko na środku to albo wina samego światełka( żaróweczka) albo kable w drzwiach (mogą być przerwane mimo że izolacja wygląda ok. ) lub ugnite piny w kostce.
A wyświetla się na desce rozdzielczej kontrolka otwartych drzwi?
- Sprawdź piny zdejmując boczek i odpinając kostkę
- Odepnij kostkę obok słupka z przodu kierowcy i miernikiem najprostszym sprawdź przepływ prądu między kostką od samochodu a kostką od modułu w drzwiach.
Może być jakiś pin ugnity i elektryka wariuje.
Ogólnie spokojnie i cierpliwie szukaj usterki a się na pewno uda.
Pisz jakby co.
Pozdrawiam
WojtekNie oddam żadnemu mechanikowi mojej OctaVki !!!
Komentarz
-
-
rafalis222, W drzwiach jest moduł sterowania który odpowiada za;sterowanie i ogrzewanie lusterek,oświetlenie wnętrza i lampki w drzwiach,centralny zamek,elektryczne szyby,dioda w drzwiach migająca po ich zaryglowaniu.Ja miałem zgnite trzy piny w module i w kostce też pare końcówek ale na spokojnie sobie to zrobiłem.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Tak też zrobię ale w serwisie coś gośc mówił ,że właśnie ten moduł sterowania nie dziala bo sprawdzał przewody kolejno jeden po drugim między modułem komfortu a tym modułem sterowania i kicha przewody niby są ok więc jedynie te piny może albo faktycznie modul sterowania padł. . Nie świeci mi tylko oświetlenie wnętrza i kontrolka otwartych drzwi reszta działa bezblędnie. Sprawdzę chyba jeszcze te piny
Komentarz
-
-
rafalis222, Te piny w module sterowania to typowa bolączka w octavi1http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
Komentarz