jak chcesz to ci sprzedam z Superba - panel sobie przełożysz i będzie git
Problem z programowaniem i działaniem kluczyka
Zwiń
X
-
Problem z programowaniem i działaniem kluczyka
Szukałem takiego problemu jak mój jednak nic nie znalazłem więc zakładam nowy temat.
Mianowicie kupiłem Octe tydzień temu od handlarza, 2001r 2.0 benzyna. Na wyposażeiu mam centralny zamek z kluczyka, taki kluczyk: http://obrazki.elektroda.pl/4709954900_1343063222.jpg
Handlarz mówił, że do wymiany są baterie. Też tak myślałem bo dioda się nie świeciła, ok wymieniłem baterie i dioda zaczęła się świecić cały czas. Nie wiedziałem czemu tak jest ale myslałem, że pilot się rozkodował czy coś i dlatego tak jest wiec zacząłem kodować, różnymi sposobami i nic to nie dawało otwieranie/zamykanie z pilota nie działało. Jakąś kombinacją udało mi się zgasić tą diode na dosłownie 2 minuty, udało mi się wtedy zakodowac pilot. Myslałem że wreszcie mam problem z głowy, auto otwierało, zamykało się z pilota jednak minęło 5 minut i to samo, dioda się świeci cały czas a pilot już nie reaguje. I tak jest w kółko... Może wy mi coś doradzicie ?
A i jeszcze chcę dopowiedzieć, że niestety kluczyk mam tylko jeden, nie posiadam zapasowego..
Pozdrawiam.
-
-
Krzycho-63, dobrze pisze
nie ma prawa kluczyk samoczynnie zapalać diody->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Dobra dzięki chłopaki ! Sam się na tym nie znam zbytnio, jest to moje drugie auto. Pierwszym był Focus mk1, tam był tylko centralny i ogólnie jeżeli chodzi o elektronike to jej praktycznie nie miał.
Poczytałem trochę na forum Passata, Golfa, skodaklub i ogólnie raczej pilot jest padnięty.
Teraz pytanko do was, załóżmy, że kupuje taki kluczyk:
I wystarczy, że wymienię ten pilot podjadę do pierwszego lepszego mechaniora z kompem który mi podepnie go przez VAG, zaprogramuje i z głowy ? Dużo mnie taka zabawa wyniesie ?
Komentarz
-
-
Mam tą karteczkę, jednak niestety nie ma tam podanej częstotliwości. Wypiszę wszystkie dane i symbole które się na niej znajdują.
CEPT-LPD-I
ICP-001TC-96
RTT/D/X1232
CTD 1996 1
R 413
AGR960004 PPLO
I druga strona karteczki:
96.0029.K.P
ALR 9591
MPT 1340
LICENSE EXEMPT
UE 950 205