Zamieszczone przez aryziomex
obrotomierz
Zwiń
X
-
obrotomierz
Witajcie
Od jakiegoś czasu wskazówka obrotomierza po zgaszeniu silnika nie opada do końca,a co więcej nawet się podnosi i teraz zatrzymuję się na około 1300 obr.początkowo było to 600 i co jakiś czas zmienia położenie. Po odpaleniu pokazuję około 2 tys obrotów. Co mam z tym fantem zrobić?
Prześledziłem trochę tematów o obrotomierzach ale to głównie było że nic nie pokazują,ale nie trafiłem na taki przypadek.Może źle szukałem a może nikt tak nie miał. Fakt faktem proszę o pomoc
-
-
Jeśli masz zdolności manualne, to poszukaj jak się rozbiera zegary i sprawdź, czy się coś obluzowało
To pierwsza myśl, która przychodzi mi do głowy :wink:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Jak ją tylko przesunąłeś, to może być za mało.
Jak już wyjąłeś zegarki, to obejrzałeś resztę, w sensie lutów - czy wyglądają ok, nie ma pęknięć, albo wskazówka była luźna czy coś podobnego?O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Wracam do tematu.
Po przesunięciu samej wskazówki dobrze było około 1.5 tygodnia.
Wyjąłem więc ponownie zegary,rozmontowałem i poszedłem do znajomego elektryka,który poprawił wszystkie luty które wymagały poprawy. Jednak to też pomogło na jakieś 2 tygodnie i wskazówka podnosi się znowu.
Pojadę chyba i podepnę ją do kompa.
A skąd w ogóle bierze sygnał do obrotomierza?
Komentarz
-
Komentarz