Muszę poczekać aż wrócę bo na kalkulatorze nie mam dostępu do galerii
Problem z otworzeniem drzwi tylnych
Zwiń
X
-
B_I_A_Ł_Y, Nie dostało sie czasem troche wilgoci do zamka a potem zamarzło :?: Bo jak tak tak to można sprubować suszarką do włosów zagrzać zamekhttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
B_I_A_Ł_Y, Ale mi nie chodziło o wkładke zamka gdzie wkładasz kluczyk tylko o mechanizm zamkahttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
ja miałem tak samo i w sumie nadal mam poczekaj do jutra to na bank zamek puści ja miałem tak samo wieczorem nie działał i zamek i szyba tylna a od rana do wieczora wszystko cacy. jak zamek puści to odłącz moduł w drzwiach wtedy zamykaj drzwi tylne tym "cyckiem" i otwieraj je z poziomu klamki wewnątrz ja tak robię u siebie gdyż muszę wymienić moduł a jak zamknę z kluczyka i złapie blokada drzwi tylne to nie otworzysz ich choć by niewiem co a jak będziesz zamykał cyckiem to zawsze je otworzysz
Komentarz
-
-
no niestety nie zawsze musisz otwierać te drzwi chyba że masz garaż to posprawdzaj kable wtyki piny itp jak nie masz garażu to zostaw sobie to na wiosnę bo wyciągnięcie modułu z drzwi nie jest takie proste ja musiałem się pogodzić z tym że jedne z drzwi się nie zamykają no chyba że przzewozisz rodzinę i koniecznie musisz używać tych drzwi to inna sprawa mi się zepsul moduł i muszę poczekać aż będzie ciepło aby wziąć się do roboty
Komentarz
-
-
aha no na dzień dzisiejszy nic nie można z tym zrobić do póki zamek nie zadziała to jest problem drzwi są zabezpieczone przed włamaniem więc z klamki ich nie otworzysz wewnątrz trzeba czekać aż się otworzą ewentualnie zdjąć tapicerkę z drzwi co będzie skutkować ich urwaniem a powiedz czy jak drzwi są zablokowane to czy szyba się opuszcza normalnie jeśli tam to coś z zamkiem nie tak a jeśli szyba się też nie opuszcza tak jak u mnie to może być uszkodzony moduł
Komentarz
-
-
bo u mnie jest tam że jak się moduł zblokuje to świeci cały czas przycisk od opuszczania szyby nie działa szyba z tego przycisku ani z panelu kierowcy i nie działa zamek jak moduł odpuści to działa szyba z przycisku który cały czas świeci nie wiem czemu i z panelu kierowcy i działa zamek dlatego odłączyłem moduł i muszę znaleźć zamiennik który ciężko zdobyć bo musi on być o tych samych numerach co się ma w aucie ewentualnie rozebranie modułu na części i posprawdzanie lutów na płycie głównej
Komentarz
-
-
mikrostyk jest od tego że informuję cię o otwartych drzwiach czyli jak otwierasz drzwi to powinno zapalić ci się światelko na podsufitce jak i jak masz wyłożone kluczyki to powinien brzęczeć że masz włączone światła jak otworzysz drzwi wiem bo u siebie już taki mikrostyk wymieniałem w zamku
Komentarz
-
-
B_I_A_Ł_Y, Z mojego doświadczenia wiem że ten mikrostyk to nie jest żadna filozofia.Wstrzymaj sie jeszcze z tym elektrykiem i skup sie na tym jak te drzwi otworzyć.Jak będziesz miał już otwarte drzwi to na początek sprawdz kable w przelotce do drzwi.Potem nieszczęsny mikrostyk.Modułu sterowania też na razie nie ruszaj do czasu jak bedziesz pewny że kable i mikrostyk są w porządku.Najważniejsze na razie co by drzwi sie dały otworzyćhttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
Komentarz