ja miałem tak samo i w sumie nadal mam poczekaj do jutra to na bank zamek puści ja miałem tak samo wieczorem nie działał i zamek i szyba tylna a od rana do wieczora wszystko cacy. jak zamek puści to odłącz moduł w drzwiach wtedy zamykaj drzwi tylne tym "cyckiem" i otwieraj je z poziomu klamki wewnątrz ja tak robię u siebie gdyż muszę wymienić moduł a jak zamknę z kluczyka i złapie blokada drzwi tylne to nie otworzysz ich choć by niewiem co a jak będziesz zamykał cyckiem to zawsze je otworzysz
musisz zdjąć tapicerkę z drzwi a one puszczą jutro ja tak miałem że nie wiedziałem czy rwać tapicerkę czy co a tu na drugi dzień się otworzyły normalnie i zdjełem tapicerkę i odłączyłem kabel od modułu tam gdzie jest silniczek od opuszczania szyby
no niestety nie zawsze musisz otwierać te drzwi chyba że masz garaż to posprawdzaj kable wtyki piny itp jak nie masz garażu to zostaw sobie to na wiosnę bo wyciągnięcie modułu z drzwi nie jest takie proste ja musiałem się pogodzić z tym że jedne z drzwi się nie zamykają no chyba że przzewozisz rodzinę i koniecznie musisz używać tych drzwi to inna sprawa mi się zepsul moduł i muszę poczekać aż będzie ciepło aby wziąć się do roboty
Właśnie problem jest w tym że miejsce gdzie nie otwierają się te felerne drzwi należy do syna (Za mną się nie mieści) dlatego walczę z tym aby je otworzyć i naprawić.
Nie chcę patrzeć ciągle jak przechodzi mi ubłoconymi butami po jasnych dywanach a tak jego miejsce bym jakoś przeżył :lol:
aha no na dzień dzisiejszy nic nie można z tym zrobić do póki zamek nie zadziała to jest problem drzwi są zabezpieczone przed włamaniem więc z klamki ich nie otworzysz wewnątrz trzeba czekać aż się otworzą ewentualnie zdjąć tapicerkę z drzwi co będzie skutkować ich urwaniem a powiedz czy jak drzwi są zablokowane to czy szyba się opuszcza normalnie jeśli tam to coś z zamkiem nie tak a jeśli szyba się też nie opuszcza tak jak u mnie to może być uszkodzony moduł
bo u mnie jest tam że jak się moduł zblokuje to świeci cały czas przycisk od opuszczania szyby nie działa szyba z tego przycisku ani z panelu kierowcy i nie działa zamek jak moduł odpuści to działa szyba z przycisku który cały czas świeci nie wiem czemu i z panelu kierowcy i działa zamek dlatego odłączyłem moduł i muszę znaleźć zamiennik który ciężko zdobyć bo musi on być o tych samych numerach co się ma w aucie ewentualnie rozebranie modułu na części i posprawdzanie lutów na płycie głównej
mikrostyk jest od tego że informuję cię o otwartych drzwiach czyli jak otwierasz drzwi to powinno zapalić ci się światelko na podsufitce jak i jak masz wyłożone kluczyki to powinien brzęczeć że masz włączone światła jak otworzysz drzwi wiem bo u siebie już taki mikrostyk wymieniałem w zamku
B_I_A_Ł_Y, Z mojego doświadczenia wiem że ten mikrostyk to nie jest żadna filozofia.Wstrzymaj sie jeszcze z tym elektrykiem i skup sie na tym jak te drzwi otworzyć.Jak będziesz miał już otwarte drzwi to na początek sprawdz kable w przelotce do drzwi.Potem nieszczęsny mikrostyk.Modułu sterowania też na razie nie ruszaj do czasu jak bedziesz pewny że kable i mikrostyk są w porządku.Najważniejsze na razie co by drzwi sie dały otworzyć
Pociągnij klamkę z zewnątrz i zobaczysz na wyciągniętei klamce niewielki czarny prostokąt wduszony w tą klamkę wydłub go by on poleciał w kierunku środka drzwi.Jest to linka zamka dzięki ,której można otworzyć drzwi od zewnątrz,Ta operacja powinna pomóc .
Komentarz