Koledzy, zamierzam podłączyć wideorejestrator samochodowy poprzez moduł zasilania Vico Power-Plus, który monitoruje napięcie, czas i temperaturę zabezpieczając obwód zasilania, nie dopuszczając do rozładowania akumulatora poniżej zaprogramowanego progu napięcia (moduł ten sprawdza się świetnie przy kamerach z trybem "park mode").
Podłączenie wymaga zasilania 12V "po zapłonie" i stałego zasilania 12V, więc:
- Sprawdziłem u siebie (O2 Tour 1.6 BSE), że stałe zasilanie jest w "wolnym" gnieździe skrzynki bezpieczników wewnątrz nr 17 (mini).
- Podłączyłem miernik, zamknąłem i zaryglowałem samochód i nawet po 40 minutach było napięcie. Wobec tego, czy mogę przyjąć że jest to gniazdo gdzie 12V występuje w sposób ciągły i nie zostanie odłączone po dłuższym czasie przez sterownik samochodu (tak jak ma to miejsce, np. przy odłączaniu oświetlenia wnętrza jak długo nie zamykamy drzwi)?
Podłączenie wymaga zasilania 12V "po zapłonie" i stałego zasilania 12V, więc:
- Sprawdziłem u siebie (O2 Tour 1.6 BSE), że stałe zasilanie jest w "wolnym" gnieździe skrzynki bezpieczników wewnątrz nr 17 (mini).
- Podłączyłem miernik, zamknąłem i zaryglowałem samochód i nawet po 40 minutach było napięcie. Wobec tego, czy mogę przyjąć że jest to gniazdo gdzie 12V występuje w sposób ciągły i nie zostanie odłączone po dłuższym czasie przez sterownik samochodu (tak jak ma to miejsce, np. przy odłączaniu oświetlenia wnętrza jak długo nie zamykamy drzwi)?
Dodam tylko, że kilka dni temu próbowałem spsikać WD40 mikrostyk zamka w drzwiach kierowcy. Sporo tam tego napsikałem. Myślicie, że to może mieć jakiś związek? Mikrostyk jak nie działał tak nadal nie działa, ale teraz przestał nagle działać przycisk wlewu paliwa... Mogłem zalać moduł sterowania?

Komentarz