A czujnik temp ktos sprawdzal jakie podaje wartosci na zimnym i cieplym silniku, bo on jest rowniez odpowiedzialny za utrzymywanie obrotow na dobrym poziomie.
konktrolka silnika
Zwiń
X
-
konktrolka silnika
Otoz moja dziewczyna od pewnego czasu zaczela platac mi figle. Zapala sie i po jakims czasie sama gasnie ikonka silnika. Pan mechanik powiedzial, po podlaczeniu do komputera, ze nic jej nie jest i mam sie nie martwic a jednak zaczyna mnie to stresowac. Czy ktos z Was mial podobny problem? Wiecie moze, co to jest?
Pozdrawiam cieplo!
N."Dziewczynka" ... zaskakująco fajna
-
-
Znaczenie kontrolki silnika jest bardzo szerokie, konkretną usterkę można stwierdzić dopiero po podłączeniu auta ood tester diagnostyczny i odczytaniu numeu usterki, który powoduje zaświecenie powyższej kontrolki. Sporadyczne zaświecanie kontrolki "check" i samoczynne jej gaśnięcie bez większych widocznych awarii, biorąc pod uwagę silnik jaki posiadasz może najprędzej świadczyć o błędzie generowanym przez czujnik temp. płynu chłodzącego. Jednak tak jak mówię, dopiero podłączenie pod tester może coś konkretnego powiedzieć
Komentarz
-
-
problem polega na tym, ze usterka sammoistnie czesto znika w dordze do mechanika albo pojawia sie jak wracam po calym dniu do domu, rano jak jade do pracy jescze jest a jak wyskakuje z pracy i dojezdzam do mechanika to juz nic nie mam ... moje auto bawi sie ze mna w chowanego"Dziewczynka" ... zaskakująco fajna
Komentarz
-
-
Bledy zapisywane sa w pamieci i kasuja sie po wielokrotnym uruchomieniu silknika, jesli ten sam blad nie powtarza sie. Mialem usterke cewki w.n. i od ostatniego mrugniecia lub palenia sie znaczka minely 3 dni i co najmniej 20 uruchomien. Blad pozostal w kompie i cewka zostala wymieniona (trudno byloby ustalic ktora uszkodzona)PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
Komentarz