A ja bym nie radził grzebac bynajmniej tym u których nie ma problemu. z żadnym parametrem. lepiej cieszyć się z taniej jazdy jak nie ma problemów niż sobie ich bez potrzeby szukać. Także luki84, ja bym się tym nie przejmował. Jak kolega wyżej napisał jest kilka czynników gdzie może być różnie z przełączeniem. a poza tym nawet jak teraz jeżdżę to jak już temp. zaczyna rosnąc to idzie to dość szybko - około 2.2,5 km jest maks więc ja bym olał to i poczekał aż będzie gorzej.
[O2] fabryczny gaz landi renzo, dziwna praca
Zwiń
X
-
Ma i to bardzo duże. Np wyprowadzasz auto z garażu i pracuje ono sobie na wolnych obrotach nie przelaczajac sie wogole na LPG bo obroty są równe-gdzie tu jest sens ??
Ja miałem temperaturę przelaczania ustawiona na 30 stopni, opcje przelaczania przy obrotach wyłączoną a czasy przy danych tem. maksymalnie skrócone tzn. od temp. 60 stopni czas wynosił ZERO.
[ Dodano: Pon 26 Lis, 12 13:50 ]
Maicroft, Nie wie jak to Landi Renzo wymyśliło ale ta instalacja pochłania sporo PB nim dojdzie do przelaczania na LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luki84zanim się przełączy to muszę przejechać ok 5 km
Ta instalka jest jeszcze na gwarancji?
Jak co, to podjedź do porządnego serwisu LPG, coby się temu przyjrzeli. Niestety nie wiem, jak w Pozku z serwisem LR, natomiast mogę polecić Pitec (kwestia, czy LR wezmą "na warsztat").Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Co do temperatur to zobaczcie jaka jest rozbieżność między czujnikami instalacji LR a czujnikiem auta , przy widocznej temperaturze samochodu wskaźnik w liczniku stał już na 90 st , więc można śmiało powiedzieć że sporo przekłamuje i ma dużą bezwładność.Czujnik instalacji jest zamontowany na wężu zaraz przy reduktorze i może dla tego taka rozbieżność.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dontakWskazówka na blacie pokazuje 90 st. kiedy temperatura płynu osiągnie około 70st. i jest to normalne.
Komentarz
-
Komentarz