A ja bym nie radził grzebac bynajmniej tym u których nie ma problemu. z żadnym parametrem. lepiej cieszyć się z taniej jazdy jak nie ma problemów niż sobie ich bez potrzeby szukać. Także luki84, ja bym się tym nie przejmował. Jak kolega wyżej napisał jest kilka czynników gdzie może być różnie z przełączeniem. a poza tym nawet jak teraz jeżdżę to jak już temp. zaczyna rosnąc to idzie to dość szybko - około 2.2,5 km jest maks więc ja bym olał to i poczekał aż będzie gorzej.
[O2] fabryczny gaz landi renzo, dziwna praca
Zwiń
X
-
-
Komentarz
-
Maicroft, nie koniecznie. jak osiągnie temp. i inne parametry to przełącza się na gaz po np. przygazowaniu na postoju. a to czy komuś się przy opadających czy rosnących obrotach przełącza to nie ma znaczenia.
Komentarz
-
W najnowszym sofcie LR jest opcja uruchomienia od razu z gazu i nie czekania 30s zanim się przełączy , warunek temperatura płynu min 60 st . Mówię tu o opcji gdy już mieliśmy nagrzany samochód i gdzieś na moment stawaliśmy i ponownie uruchomiliśmy auto .
Komentarz
-
-
Ma i to bardzo duże. Np wyprowadzasz auto z garażu i pracuje ono sobie na wolnych obrotach nie przelaczajac sie wogole na LPG bo obroty są równe-gdzie tu jest sens ??
Ja miałem temperaturę przelaczania ustawiona na 30 stopni, opcje przelaczania przy obrotach wyłączoną a czasy przy danych tem. maksymalnie skrócone tzn. od temp. 60 stopni czas wynosił ZERO.
[ Dodano: Pon 26 Lis, 12 13:50 ]
Maicroft, Nie wie jak to Landi Renzo wymyśliło ale ta instalacja pochłania sporo PB nim dojdzie do przelaczania na LPG
Komentarz
-
Z obrotami nie ma problemu, bo mam ustawione na 600 wiec jak osiagnie temperature to się przełącza. Ale zanim się przełączy to muszę przejechać ok 5 km. To praktycznie tyle co mam do pracy. Więc jazda stale na benie
Komentarz
-
Jakim cudem opłaca Ci sie jazda na LPG ???Zamieszczone przez luki84Z obrotami nie ma problemu, bo mam ustawione na 600 wiec jak osiagnie temperature to się przełącza. Ale zanim się przełączy to muszę przejechać ok 5 km. To praktycznie tyle co mam do pracy. Więc jazda stale na benie
Komentarz
-
:shock:Zamieszczone przez luki84zanim się przełączy to muszę przejechać ok 5 km
Ta instalka jest jeszcze na gwarancji?
Jak co, to podjedź do porządnego serwisu LPG, coby się temu przyjrzeli. Niestety nie wiem, jak w Pozku z serwisem LR, natomiast mogę polecić Pitec (kwestia, czy LR wezmą "na warsztat").Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
Co do temperatur to zobaczcie jaka jest rozbieżność między czujnikami instalacji LR a czujnikiem auta , przy widocznej temperaturze samochodu wskaźnik w liczniku stał już na 90 st , więc można śmiało powiedzieć że sporo przekłamuje i ma dużą bezwładność.Czujnik instalacji jest zamontowany na wężu zaraz przy reduktorze i może dla tego taka rozbieżność.Załączone pliki
Komentarz
-
Wskazówka na blacie pokazuje 90 st. kiedy temperatura płynu osiągnie około 70st. i jest to normalne.
Komentarz
-
Komentarz
-
Autko mam od miesiąca i gwarancji niestety juz nie ma. yunior81 na tą chwile ta instalka jest nieoplacalna dlatego prubuje coś z tym zrobić.
Komentarz
-
luki84, przy tak małych codziennych przebiegach ciezko Ci bedzie ustawic LR tak, aby działało poprawnie tzn. w miare szybko przechodziło na LPG bez zadnych problemów. No cóż...... trzeba Staga założyć
Komentarz
-
Po grzyba taki wskaźnik. A śmiałem się, że kumpel w nowej Toyocie Verso za 100 kzł ma tylko kontrolkę temperatury. W moim starym Peugeocie 206 wskaźnik temperatury cieczy w zbiorniku wyrównawczym pokrywa się ze wskazaniami termometru.Zamieszczone przez dontakWskazówka na blacie pokazuje 90 st. kiedy temperatura płynu osiągnie około 70st. i jest to normalne.
Komentarz
-
-
zauważylem, że jak jest ceiplej na dworze to przełącza się nieco szybciej więc w weekend spróbuje osłonić reduktor i zobaczę jaki to przyniewie efekt.
Komentarz
-
Nic Ci to nie da. Lepiej spróbować ustawić instalacje " po ludzku " i wtedy zobaczyć jaki będzie efekt .....
Komentarz
-
zeby zaspokoic ciekawosc niektorych Kolegow,
dzisiaj sprawdzilem i po ruszeniu musialem przejechac ok. 800m, zeby przelaczyl sie na lpg
ustawiona temp. przelaczania na 40 st. C
moze komus sie ta informacja przyda
Komentarz
-
wyjątkowo szybko. Silnik był całkowicie zimny?
Mi udawało się po około 800m ale w letnie dni. Przy obecnych temperaturach to około 1,5-2km przy całkowicie zimnym silniku.
Komentarz
-
tak, ale wyjazd z garazu, poza tym, zawsze jak pytalem czy to nie za szybko, aso tlumaczylo to kwestia skrzyni, ze to niby przez to silnik sie troche "inaczej" nagrzewa, ale sam nie wiem czy to faktycznie moze miec zwiazek
Komentarz
-
-
-
.... i pewnie przez takie wypowiedzi ludzie mają takie a nie inne zdanie o ASO ....Zamieszczone przez patrykLaso tlumaczylo to kwestia skrzyni
Komentarz
-
akurat w tym przypadku to moze i sie nie mylili, ale to musialby sie wypowiedziec jakis fachman od skrzyn, sam nie wiem, jedno jest pewne, moja dorozka przelacza sie na lpg szybciej niz inne
Komentarz

Komentarz