Zamieszczone przez robekcool
[O2] Woda w drzwiach
Zwiń
X
-
[O2] Woda w drzwiach
Witam.Mam taki maly problem w O2.Jak tak sobie popada to w momencie otwierania przednich drzwi (prawe i lewe) wylewa sie woda z przednich otworow z dolu drzwi - czy to jest normalne?Moze ktos z tym sie spotkal?Bo jak tak sobie ta woda caly czas tam jest to mnie to niepokoi...a jak przyjdzie przymrozek to moze cos rozsadzic... :-(Octavia II 1.9 TDI Mint
CB Johny II + President
-
-
Mó szkodnik też przeciekał, do tego stopnia, że w środku stało jezioro. Zawiniły niedrożne kanaliki odprowadzające wodę. Jak wiadomo jest teraz jesieńi masa liści opadła. Częśćz nich potrafi zapchaćkanaliki i koniec! taka kolej rzeczy. Czyszczenie zaczynałem od przodku zdejmując plastik pod którym siedzi filtr pyłkowy. Zaznaczam że mam O1 ale u ciebie może byćpodobna przyczyna
Komentarz
-
-
Sororial, Z Twojego opisu wynika,że gdy drzwi są zamknięte woda nie może wydostać się z drzwi przeznaczonymi do tego otworami.Wypływa dopiero po otwarciu drzwi.
Jeśli nie masz założonych ochronników na progi,które zbytnio uszczelniają dolną część progu powinieneś zajechać do ASO(jeśli auto na gwarancji) lub do zaprzyjaźnionego mechanika.Być może należy wyregulować ustawienie drzwi.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Witam.Mam taki maly problem w O2.Jak tak sobie popada to w momencie otwierania przednich drzwi (prawe i lewe) wylewa sie woda z przednich otworow z dolu drzwi - czy to jest normalne?
Niedawno zauważyłem, że problem powrócił więc pewnie znowu wybiorę się do serwisu.
Mó szkodnik też przeciekał, do tego stopnia, że w środku stało jezioro. Zawiniły niedrożne kanaliki odprowadzające wodę.
Zamieszczone przez gebekSororial, To normalne..tak ma byc.W czasie opadow gromadzi sie tam woda i po otworzeniu drzwi wylatuje...tez tak mam.
A jeżeli samochód przez dłuższy czas zostawisz na deszczu to będziesz miał akwarium w środku drzwi?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rrysioJak to normalne
A jeżeli samochód przez dłuższy czas zostawisz na deszczu to będziesz miał akwarium w środku drzwi?
bezposrednio po deszczu.
Wiadomo,ze woda wylatuje otworami technologicznymi w trakcie deszczu,ale czesc pozostaje.Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Jak widze u wiekszosci szkodnikow taka sytuacja wystepuje, co nie znaczy, ze jest to narmalne - mialem kilka aut w swoim zyciu i nigdy cos takiego nie wystepowalo! Dobrze ktos zauwazyl...a jak poleje a ja nie jezdze przez miesiac autem to tyle czasu woda bedzie w drzwiach-to juz zdazy wyparowac chyba ;-) Podjade do aso - zobaczymy co powiedza!Octavia II 1.9 TDI Mint
CB Johny II + President
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SororialJak widze u wiekszosci szkodnikow taka sytuacja wystepuje, co nie znaczy, ze jest to narmalne - mialem kilka aut w swoim zyciu i nigdy cos takiego nie wystepowalo!
A poza tym jak zgłaszałem to w ASO (wiem, wiem że ASO to nie wyrocznia :wink to nic nie mówili, że TTTM tylko zabrali się za naprawienie tego - ale im coś nie wyszło :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBimitech, po to są te dziurki żeby nie stała tylko się wylewała
Nawet jeśli jak twierdzicie TTTM, to radzę coś z tym spróbować zrobić, bo to nie jest normalna rzecz.
pozdro
Komentarz
-
-
Hi...
Co prawda w O1, ale mialem podobny problem. Jak otwierałem drzwi - lała się woda - wyglądało jak z otworów. Wiedząc że auto stało po deszczu wziąłem aparat i zrobiłem zdjęcie jak się woda wylewa (komu by sie chciało kłaść na ziemię żeby zobaczyć .. Okazało się że nie leje się z otworów tylko z przestrzeni między tapicerką a blachą drzwi. Podjechałem do ASO (to było trzecie podejście). Stwierdzili sie ze folia jest źle załozona i woda się lała do wnętrza drzwi. Było to ich trzecie podejście do tematu. Tym razem z sukcesem.Kwiatek...
Komentarz
-
-
Witam.Dzis bylem w 3 stacjach aso.W kazdym serwisie powiedzieli mi, ze tak ma byc - jesli sie tylko woda wylewa na zewnatrz a nie do srodka to wszystko jest OK!Pomeczylem ich, ze przeciez woda jest w drzwiach dotad dopoki sie drzwi nie otworzy etc. - diagnoza jedna - tak ma byc! Osobiscie mnie to nie przekonuje ale co mam zrobic, nawiercic swoje dziurki - chyba nie?Wode tez mam z tylu (w tylnych drzwiach)w uszczelkach ale to tez jest norma...podobno specjalnie zrobili dziurki w uszczelkach na gorze i dole bo wczesniej ich nie bylo ale drzwi sie nie chcialy specjalnie dobrze zamykac bo sie robila poduszka powietrzna w tych uszczelkach :-) Temat chyba wyczerpany ;-)Octavia II 1.9 TDI Mint
CB Johny II + President
Komentarz
-
Komentarz