najgorsze jest to że jezdze z dzieciakami i przeraza mnie mysl ze moze mi taka opona peknac. Na razie dałem ja na tył
Wyciek Gazu
Zwiń
X
-
jak rozumiem sekwencja. ... tak - widać , że doprowadzenie wody, odprowadzenie; wyjście odparowanego gazu,; podciśnienie z kolektora ssącego. a cóż to jest z czego gazik ucieka ?=> zawór bezpieczeństwa.
reduktor do bardzo dokładnego umycia. zatankowałeś gdzieś niesamowitego gówna zamiast gazu. zalepiło reduktor. możesz ewentualnie spróbować wykręcić ten króciec- powinieneś tam znaleźć sprężynkę z kulką, lub innego rodzaju tłoczkiem. umyć dokładnie nitrem, lub innym środkiem ( np do mycia gaźników, wtryskiwaczy ) zarówno to co wyjmiesz, jak i gniazdo w reduktorze. może przejdzie.
jeśli nie to reduktor do roboty.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
nie straszę, ale miałem podobne objawy w reduktorze jednostopniowy tartariniego.
tylko tam okresowo wyrzucał gaz takim zaworkiem. po rozebraniu reduktora syf... że "kkkkklekajcie narody"wszystko było poklejone czymś w rodzaju asfaltu. niestety, ale ostatnio do gazu dolewają czegoś takiego. od dwóch tygodni nic nie robię jak czyszczę cewki na reduktorach, albo je regeneruję - właśnie po takich syfach.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
Komentarz