Wyciek Gazu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • anthrax
    Ambiente
    • 2009
    • 137
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wyciek Gazu

najgorsze jest to że jezdze z dzieciakami i przeraza mnie mysl ze moze mi taka opona peknac. Na razie dałem ja na tył
  • Staho77
    Classic
    • 2008
    • 16

Wyciek Gazu

Na zdjęciu żółta strzałka pokazuje miejsce wycieku gazu.

Czym jest spowodowane te rozszczelnienie??

Instalacja "Landi Renzo"
    Załączone pliki

Komentarz

• marekzu
      L&K
      • 2007
      • 1412
      • Superb II combi (3V5)

czy to jest "choinka" pod wezyk??

Komentarz

• Staho77
        Classic
        • 2008
        • 16

inne zdjecie

[ Dodano: Nie 14 Gru, 08 19:28 ]
        tak to jest "choinka" po wężyk i właśnie tędy ucieka gaz.Wężyka tam nigdy nie było.
        Załączone pliki

Komentarz

• huwe
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2005
          • 976

jak rozumiem sekwencja. ... tak - widać , że doprowadzenie wody, odprowadzenie; wyjście odparowanego gazu,; podciśnienie z kolektora ssącego. a cóż to jest z czego gazik ucieka ?=> zawór bezpieczeństwa.
          reduktor do bardzo dokładnego umycia. zatankowałeś gdzieś niesamowitego gówna zamiast gazu. zalepiło reduktor. możesz ewentualnie spróbować wykręcić ten króciec- powinieneś tam znaleźć sprężynkę z kulką, lub innego rodzaju tłoczkiem. umyć dokładnie nitrem, lub innym środkiem ( np do mycia gaźników, wtryskiwaczy ) zarówno to co wyjmiesz, jak i gniazdo w reduktorze. może przejdzie.
          jeśli nie to reduktor do roboty.
          Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Staho77
            Classic
            • 2008
            • 16

Juz "to" wykrecałem dzisiaj ale nie myłem nitrem,ten TŁOCZEK rusza sie (sprężynuje).
            Wczoraj tankowałem przejechalem 5 km, a dzis sie zje..ło.

Komentarz

• huwe
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2005
              • 976

nie straszę, ale miałem podobne objawy w reduktorze jednostopniowy tartariniego.
              tylko tam okresowo wyrzucał gaz takim zaworkiem. po rozebraniu reduktora syf... że "kkkkklekajcie narody"wszystko było poklejone czymś w rodzaju asfaltu. niestety, ale ostatnio do gazu dolewają czegoś takiego. od dwóch tygodni nic nie robię jak czyszczę cewki na reduktorach, albo je regeneruję - właśnie po takich syfach.
              Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Staho77
                Classic
                • 2008
                • 16

Byłem u mechanika!Na kompie pokazało 2,5bar stwierdził ze to o wiele zaduzo bo powinno byc 1bar,sróbką od regulacji cisnienia nic nie dalo krecenie.Stwierdził uszkodzona prawdopodobnie membrane.

Reduktor ma 8miesięcy i w środe jade do goscia który mi go zakladal.

Komentarz

• oolsztyniak
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6647
                  • Superb II combi (3T5)
                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Staho77, jedz, gwarancje przeciez masz.
                  Membrana pod wplywem temperatury Ci sie przestawi wiec znowu bedzie uciekal.
                  Niech wymieni reduktor, powiedz ze regeneracja Cie nie interesuje.
                  Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                  Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• huwe
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 976

membrana prawdopodobnie dobra, a zaciety tłoczek nia sterujacy. jeśli nowa instalacja - to tylko i wyłącznie wymiana reduktora. żadnych czyszczeń, zestawów naprawczych.

Komentarz

• Staho77
                      Classic
                      • 2008
                      • 16

Reduktor wymieniony na nowy i Czerwony Szkodnik lata!!!

Komentarz

Pracuję...