czyli jaką przypadłość ? czym to jest spowodowane możecie wyjaśnić ?
kontrolka airbag zapalona
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Biszczuczyli jaką przypadłość ? czym to jest spowodowane możecie wyjaśnić ?Skode już mam, musze jeszcze kupić kapelusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biszczutakim czymś to skasuję samodzielnie ?
http://allegro.pl/diagnostyka-polska...538629367.html
Zamieszczone przez brianoWiem tylko tyle że czasem podczas zbyt mocnego przesunięcia (wstrząśnięcia) fotelem w którym jest poduszka, od zbyt mocnego szarpnięcia sensor wywołuje bład.
Nie pisz głupot. Błąd powodowany jest ruszeniem złącza pod fotelem w wyniku czego sterownik poduszek zapisuje błąd o zbyt dużej rezystancji czyli o przerwie w obwodzie poduszki fotela.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
-
Kostka się poruszy i wywali błąd.
Widocznie ktoś "mógł" grzebać pod fotelem jak sprzątali i dlatego się pali.
zwykłym vagiem skasujesz błąd a jeśli nie zrobi Ci tego ktoś z forum , zwórć się do myjni o zwrot kosztów serwisu i kasowania błędów.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniakKostka się poruszy i wywali błąd.
Widocznie ktoś "mógł" grzebać pod fotelem jak sprzątali i dlatego się pali.
zwykłym vagiem skasujesz błąd a jeśli nie zrobi Ci tego ktoś z forum , zwórć się do myjni o zwrot kosztów serwisu i kasowania błędów.
[ Dodano: Sro 13 Kwi, 11 13:47 ]
i po sprawie zrobione u elektryka po podłączeniu do VAGa na koszt myjni (swoją drogą drogo - 80 pln)"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Jeżeli wyskakiwanie błędu jest spowodowane wadliwą kostką to czy można ją zmienić na inną?
Zamieszczone przez shadokedarnedar, w 2000/01 roku VW group pozwoliło sobie wypuścić wadliwą serię sterowników poduszek. Odczytanie kodów błędów z tych sterowników za pomocą tych tanich kabelków powoduje uszkodzenie sterownika. Piszę to z doświadczenia bo już kasę na reanimację takie sterownika w mojej Fabii.moje stare auto
jest scout
Komentarz
-
-
dzis sciagalem wyciagalem schowek pasazera i odlaczylem kabalek ktory idzie do wylacznika poduszki pasazera od tego czasu mam blad
01218 - Side Airbag Igniter; Passenger Side (N200)
001 - Upper Limit Exceeded - MIL ON
probowalem go usunac vcds ale po paru sekundach na nowo sie zapla kontrolka i blad wywala non stop czy jest jakas mozliwosc usuniecia go czy uwalilem sterownik poduchy??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ganzalodpialem i wpialem pozniej jak zakladalem schowek juz raz tak mialem i usunalem blad od razu teraz wl;asnie wraca caly czas a kabel podlaczylem od razu->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoNo to gratis się dowiesz, że jeśli masz sterownik 6Q0 909 605 i zwykłym kabelkiem zeskanujesz ten sterownik to możesz się z nim pożegnać. Te sterowniki były montowane w Skodach i VW z roczników 2000/01
Zaryzykowałem i podpiąłem się kabelkiem KKL i poprosiłem VCDS lite żeby skasował błędy. Wygląda na to że zadziałało. Kontrolka zgasła i auto się zachowuje normalnie. Oby tak zostało
Komentarz
-
Komentarz