no mnie niestety tez nie bedzie
Temperatura silnika - problemy
Zwiń
X
-
Temperatura silnika - problemy
Na komputerze wyskoczył błąd nr 17664 P1256 035 - CZUJNIK TEMPERATURY PŁYNU CHŁODZĄCEGO-G62 PRZERWA/ZWARCIE Z PLUSEM. Wymieniłem czujnik temperatury i teraz bardzo ciężko się rozgrzewa , po około 7-8 km przejechanych ma 70 stopni. Oczywiście przytrzymując samochód przez około 7 min na 2000 odrotów uzyskuje temperature 90 stopni ale w trakcie jazdy spada do 70 stopni i tak trzyma. Co dalej robić z tym problemem , wzrosło mi także spalanie.Pozdrawiam Frag
-
-
To wygląda bardziej na uszkodzenie termostatu. Sprawdź, czy po uruchomieniu zimnego silnika na postoju, gdy trochę się już podgrzeje (50 -60 st C, w środku czuć już ciepłe powietrze ) chłodnica z przodu nie jest ciepła. Jeśli jest to znaczy, że termostat sie nie domyka i puszcza wodę na duży obieg zanim silnik dobrze się rozgrzeje ( termostat powinien otwierać się chyba dopiero w okolicach 90 st C ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Według objawów jakie opisujesz to wygląłda na termostat. Sprawdź kolego czy w miarę nagrzewania się silnika nagrzewają się też przewody z cieczą idące do chłodnicy. Jeżeli tak to raczej termostat jest uszkodzony. Przewód za termostatem nie powienien być gorący do momentu jego otwarcia czyli temperatury około 87C. A wymiana termostatu to tak jak pisze carfan prosta robota tylko musisz mieć trochę płynu na uzupełnienie stanu.lesiu
Komentarz
-
-
Mi tez ostatnio wyskoczył ten błąd 17664. Auto rozgrzewa mi się normalnie po jeździe w korku po 5min(auto stoi 8godz w pełnym upalnym słońcu) mam 90C czy tak powinno być czy coś jest nie tak?
Z góry dziękuje
[ Dodano: Sro 14 Lip, 10 20:47 ]
dodam ze skasowałem błąd uruchomiłem na nowo vag-a i drugi raz błąd się nie pojawił
Komentarz
-
Komentarz