374
kontrolka check engine\brak mocy
Zwiń
X
-
kontrolka check engine\brak mocy
Witam;
Wczoraj w mojej skodzie pojawiłe sie następujacy problem; mianowicie rano jak odpaliłem silnik zauważyłem ze nie zgasła kontrolka silnika (check engine). Podczas jazdy samochód stał sie mułowaty, stracił z połowę mocy, nie słychać turbiny. Dodam ze silnik chodzi równo i z rozruchem nie ma problemu; może miał ktoś podobny problem? Prosze o pomoc
pozdrawiam;
-
-
ja miałem tak samo, nie znam się za bardzo na tym, ale objawy podobne, auto traciło na macy, aż w końcu w ogóle nie chciało jechać, turbina przestała się włączać i zapaliła się kontrolka silnika, więc już lamentowałem, że turbina.
Podjechałem do mechesa, podpiął swoje ustrojstwo (nie pamiętam nr jaki się pokazał, ale chyba coś z ciśnieniem powietrza było), otworzył maskę, wtedy się okazało, że mi pękło mocowanie rury przy IC i się wysuwała, ta od powietrza, aż w końcu się tak wysunęła, że auto kaputt. Poprawił, kontrolka sama zgasła, za drugim razem poprawił lepiej, ale trzeba było błąd kasować, teraz jeździ aż miło
sprawdź sobie tą rurę
Komentarz
-
-
Oki dzięki; Jutro zerkne na tą rurę, choć mechanik zaglądał pod maske i coś tam sprawdzał, ale moze nie zauwazył ze się rura poluzowała :wink:
[ Dodano: Nie 22 Lut, 09 18:01 ]
sprawdziłem tą rure przy IC, sprawdziłem mieszek wygląda wporządku, kierownice też chodzą(trochę przy tym piszczą, ale chodzą);
Mam takie pytanko, przy IC (na rurze dolotowej) jest taki czujnik, wczoraj mechanik mówił ze to mogło sie zepsuć i wskazuje złe ciśnienie( nic nie wspomniał o n75, mieszku , kierownicach); Miał ktoś taki problem??dzięki za pomoc;
[ Dodano: Wto 24 Lut, 09 16:48 ]
Okazało się jednak ze to czujnik ciśnienia w kolektorze ssącym nawalił; mechanior wymienił, kontrolka zgasła, wszystko gra- koszt naprawy 200 zł;
dzięki za pomoc- pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz