wawer80,
[O1] Naprawa skrzyni biegow - synchronizator 2 biegu ...
Zwiń
X
-
[O1] Naprawa skrzyni biegow - synchronizator 2 biegu ...
niestety, synchronizator wymieka. przy szybszym przelaczaniu 1 --> 2 chrobocze.
Gdzie w okolicy W-wy (a najlepiej Legionowa) zanlezc jakis warsztat
na tyle dobry by jechac tam z samochodem RAZ ?
pozdrawiamkazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
-
-
Obawiam się że "2" i jej synchronizator w skrzyniach koncernu VAG to problem, którego wymiana synchronizatora może nie rozwiazać. W VW którym jeździłem zaczęło zgrzytać przy szybkim przełaczaniu przy przebiegu 150tys km (od kiedy wcześniej nie wiem ponieważ od tego przebiegu zacząłem nim jeździć) Oczywiscie zamiast wymieniać cokolwiek w myśl zasady że 90% mechaników przy okazji może coś innego spieprzyć przejechałem kolejne 100tys km i zmieniłem tylko przyzwyczajenia aby zmieniać z 1 na 2 delikatnie i nic nie zgrzytało. Teraz kupiłem Octę II 1.9 TDI BXE i przy przebiegu 48tys jak szybko chcę np ruszyć ze świateł i w ciagu sekundy z 1 wrzucić 2 też zgrzytnie jak rozkręcę na 1 do 4tys obrotów a nie sądzę aby już synchronizator 2 był zwalony. Dodam że trochę szukałem przyczyny i pomyślałem że np sprzęgło może być zapowietrzone i nie wysprzęgla do końca ale wymieniłem płyn hamulcowy i porządnie odpowietrzyłem i nic nie dało. Gdzieś chyba czytałem że pomogła wymiana oleju w skrzyni tylko na jaki? I czy może to ktoś potwierdzić?Tomek
Komentarz
-
-
no z tymi co potrafia przy okazji cos spieprzyc jest wlasnie bol :/
staram sie jezdzic delikatnie i na '1' w zasadzie tylko ruszac, ale nie zawsze sie tak udaje
(Warszawski ruch na drogach rulezzz)
moze pokusze sie o dodanie Mo2S do oleju a potem jego wymiane....sam juz nie wiemkazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez markowskirss, nie lepiej kupic uzywana skrzynie zamiast naprawiac ta ? o ile dobrze pamietam w axr skrzynia ma oznaczenie euh i uzywka kosztuje ok. 700 zeta...
a jesli juz kupowac to 6-tke ...
(BTW: jakie ma oznaczenie ?)kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
Komentarz