Zamieszczone przez Yarek
Skrzynia biegów
Zwiń
X
-
Skrzynia biegów
Od jakiegoś czasu mam problemy z wrzucaniem jedynki. Rano jak ruszam z domu jest OK, ale jak samochodzik trochę popracuje, to zdarza się, że nie mogę wrzucić jedynki. Jak pchnę na hama to potrafi zazgrzytać. Sprzęgło oczywiście wciśnięte do końca. Obecnie ratuje się dwójką, jak stoję na światłach to zanim ruszę wciskam sprzęgło, dwójka - słychać jak bieg wchodzi i potem wrzucenie jedynki to nie problem. Sytuacja najbardziej upierdliwa jest w korkach i niemoc wrzucenia jedynki irytuje. Gdzie w Wawie warto podjechać w sprawie regulacji/diagnostyki skrzyni? Niedawno zmieniane było sprzęgło, więc może coś namieszali przy zmianie.
-
-
witam
też mam problem ze skrzynią w O1. jak zostawię na jedynce lub na wstecznym na parkingu to często nie mogę na drugi dzień wrzucić na luz. drążek zmiany biegów ani drgnie. pomaga jak odpalę silnik i podjadę z metr lub dwa. auto prawie nowe.
zgłosiłem problem w aso. serwisantowi oczywiście wszystkie biegi wchodziły dobrze, wręcz stwierdził, że powinienem się cieszyć, bo w innych octaviach skrzynia działa jeszcze gorzej.
Chyba będę musiał im zasugerować regulację wodzików, linki przy skrzyni.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wolt77Od jakiegoś czasu mam problemy z wrzucaniem jedynki. Rano jak ruszam z domu jest OK, ale jak samochodzik trochę popracuje, to zdarza się, że nie mogę wrzucić jedynki. Jak pchnę na hama to potrafi zazgrzytać. Sprzęgło oczywiście wciśnięte do końca. Obecnie ratuje się dwójką, jak stoję na światłach to zanim ruszę wciskam sprzęgło, dwójka - słychać jak bieg wchodzi i potem wrzucenie jedynki to nie problem. Sytuacja najbardziej upierdliwa jest w korkach i niemoc wrzucenia jedynki irytuje. Gdzie w Wawie warto podjechać w sprawie regulacji/diagnostyki skrzyni? Niedawno zmieniane było sprzęgło, więc może coś namieszali przy zmianie.
Zamieszczone przez AngelPodjedz na regulacje wodzikow.
Zamieszczone przez martozgłosiłem problem w aso. serwisantowi oczywiście wszystkie biegi wchodziły dobrze, wręcz stwierdził, że powinienem się cieszyć, bo w innych octaviach skrzynia działa jeszcze gorzej
Zamieszczone przez martoChyba będę musiał im zasugerować regulację wodzików, linki przy skrzyni.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
witam wszystkich mam pytanie może ktoś spotkał się z taka usterką mianowicie na biegu jałowym co jakiś czas wydobywa się jakiś dziwne gruchotanie tak jakby cos obcierało i zaczyna szarpać samochodem tak delikatnie wrażenie takie jak by zaczynał załapywać bieg dodam że jest to skrzynia manualna ciężko wchodzi 1 bieg i czasami wsteczny czy to oznacza koniec skrzyni przebieg 210000 1.9tdi 2003 rjasiek5505
Komentarz
-
-
sprzegło było wymieniane 40 tys temu na kole sztywnym ale fakt pedał sprzegła ciężko chodzi byłem u mechanika powiedział ze pierwszy raz widzi takie objawy ze to na pewno skrzynia chociaż podczas jazdy nic nie słychać oprucz 1 wszystkie biegi wchodza bez oporu najbardziej mie dziwi ten objaw ze na jałowym biegu zachowuje sie tak jak by miał zaraz zaskoczyc i pojechać tak jak by do konca go nie wysprzęglało dzieki za odpowiedz pozdrawiamjasiek5505
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mandaryna5505umnie pierwszy bieg padł jakas podkładka pomiedzy kołami zebatymi sie zmiekliła i łozysko sprzegła i docisk hahah koszt 2700
Komentarz
-
Komentarz