Skoda Octavia 1 problem z reflektorem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adk
    Classic
    • 2010
    • 1

Dzieki wielkie u mnie juz sa
  • rally_krakow
    Classic
    • 2009
    • 5

czesc mam taki problem moja skoda jest wyposazona seryjnie w xenony i mialem lekka stluczke z przodu ale xenon swiecil i samopoziomowanie tez po odebraniu od lakiernika reflektor wogole nie dziala ani jedna zarowka sie nie siweci od strony kierowcy natomiast drugi reflektor wszystko dzial wyciaglem na zewnatrz reflektor i przychodzia do niego dwie wtyczki jedna 4 pinowa i druga taka wieksza. W 4 pinowej nie ma zadnego napiecia natomiast w drugiej jakies sa patrzylem na bezpieczniki sa ok. Natomiast reflektor ktory dzial ma tylko jedna wtyczke i ta duza. Co teraz mam zobic w czym jest problem musze to naprawic bo mi sie jutro trasa szykuje

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

W lewym sa dwie wtyczki i dwie sie podpina. W prawym jest jedna i ma byc tylko jedna wpieta.

A te wtyczki masz podpiete wszystkie 3 w obu reflektorach??
      Spritmonitor.de

Komentarz

• rally_krakow
        Classic
        • 2009
        • 5

tak wszystkie trzy sa wpiete
        i co dalej

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Bezpieczniki rozumie, ze sprawdziles. Jak np wlaczysz przy wyjetym kluczyku kierunkowskaz w lewo, to zapala sie postojowka lewa przod/tyl??

Jak dzialalo przed naprawa to musi dzialac dalej, dziwi mnie ze nie dziala zadna, tak jakby gdzies masa do reflektora byla odkrecona
          Spritmonitor.de

Komentarz

• rally_krakow
            Classic
            • 2009
            • 5

poprostu nic nie dziala a teraz tak dlaczego jeden ma wejscie na dwie wtyczki a drugi na jedna migacze dzialaj natomiast lampa co ma dwie wtyczki wogole nie dziala a gdzie powinna byc przypieta masa to jest jakos dodatkoy kabel czy lampa jakies specjalne miejsce gdzie sie powinno stykac z balcha. rozumiem ze ta wtyczka z 4 kablami to jest odpowiedzialen za rodzaje swiatel

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Ale migacz wlaczasz bez kluczykow, wtedy ma sie zaswiecic postojowka z jednej strony, mi nie chodzi o sam kierunkowskaz.

Nie pamietam juz w ktore miejsce idzie masa, ale nie wiem czy nie pod akumulator, bo tam jest jakis punkt masowy.

Ta druga wtyczka chyba odpowiada za sygnaly z poziomowania reflektorow (czujniki w zawieszeniu)
              Spritmonitor.de

Komentarz

• rally_krakow
                Classic
                • 2009
                • 5

aha no nic jutro jade do serwisu zobaczymy co stwierdza jak bede wiedziec to sie pochwale

Komentarz

• rafal-rafik
                  Drive
                  • 2010
                  • 66

mam Octe L&K oczywiście z ksenonami... zjeżdżając dziś z dość stromego zjazdu dobiłem przodem od spodu o asfalt i po tym przestało świecić światło mijania w lewym reflektorze :| kierunki, długie i postojowe działają normalnie. Możliwe, że to od wstrząsu padło :?: a może coś się odłączyło :? Pojęcia nie mam jak się do tego zabrać bo nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z ksenonami.
                  proszę o pomoc

Komentarz

• lesiu
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 149

rafal-rafik, podejrzewam że od wstrząsu padła Ci żarówka światła mijania. Nie wiem czy najprościej ale najtaniej będzie przełożyć z drugiego reflektora dobrą żarówkę i sprawdzić czy działa. Jak tak to problem masz z głowy, tylko tyle że trzeba żarówkę kupić.
                    lesiu

Komentarz

• rafal-rafik
                      Drive
                      • 2010
                      • 66

dzięki lesiu przed chwilą tak zrobiłem i masz rację teraz tylko trzeba na nową żarówkę wyłożyć mam nadzieję, że jak kupię jedną nie będzie wielkiej różnicy bo z tego co mi wiadomo to powinno się je parami wymieniać :?

Komentarz

• lesiu
                        Ambiente
                        • 2007
                        • 149

rafal-rafik, to dobrze że tylko na tym się skończyło. A co do różnicy w oświetlaniu to zależy jak długo stare eksploatowałeś. Jak nie długo to będzie wszystko ok. Moje latają już 4 lata i wygląda że jeszcze trochę poświecą. A może warto pomyśleć nad dwoma nowymi, a tą dobrą schować na zapas. Wiadomo wszystko rozchodzi się o kasę.
                        lesiu

Komentarz

Pracuję...