Witam
Mam 4letnia skode octavie II. Rok temu ja sprowadzilem z niemiec byla sprawdzana odnosnie grubosci lakieru. Z autkiem bylo wszystko ok. W sobote zauwazulem podczas mycia rdze na klapie bagaznika. SZok autko ma 4 lata i juz cos sie dzieje. Co mam robisz jest szansa na gwarancyjne zalatwienie sprawy??/
andriu79, ja mam Octe z 2003 i pod tylnym spojlerem na klapie tez zaczela wychodzic rdza,a,ze mam 10lat gwarancji na korozje pojechalem z tym do skody i zglosilem.Spytali ktorym jestem wlascicielem, skserowali ksiazke serwisowa i czekalem 3 tygodnie i sie nie doczekalem.Zajzalem do nich. Gosciu od razu mnie poznal, podszedl i powiedzial,ze dlugo czekali na odpowiedz i w ostatnich dniach nie sprawdzal maila.Sprawdzil przy mnie i powiedzial,ze Main Dealer chce wiecej szczegolow, a to oznacza powodzenie, bo nie napisal,ze NIE. Napisal je odrecznie i powiedzial,ze w poniedzialek badz wtorek bedzie odpowiedz. Takze jak masz ksiazke to gon do Skody- Cuda sie zdarzaja(mam nadzieje).
P.s grubosc lakieru tez sprawdzali. Ale po miernik musial gosciu pozyczyc z salonu LandRovera, bo im sie zepsol. SKODA AUTO LINCOLN.
mysle ze tak poprzednik mial robione wpisy ja bylem jak kupilem auto to mialo 98 tys zrobione pojechalem wymienic wszystkie plyny pasek rozrzadu ogolnie psrawdzili autko i bylo
ok pozniej bylem an wymiane oleju i filterkow
a reszta wszystko ok nie kwalifikujace sie do wymiany tak mnie informowali nie wiem ja sie ma do tego wszystkiego wymiana skrzyni na uzywke bo moja kleknela
A tak szczerze to moj seriwc w zg to totalna porazka kiedy nie pojade tzn kiedy nnie jezdzilem zawsze problem wiec od 3 mieisiecy nie jezdze do nich
Jak nie masz aktualnych to nawet jakby gwarancja byla na 10 lat, to nic z tego, bo brak pieczatki z przegladu konczy gwarancje na perforacje nadwozia.
Generalnie dziwne, ze rdzewieje, jeszcze w oII z tym sie nie spotkalem, wiec albo pomalujesz, albo kupisz nowa klape w tym samym kolorze, zeby nie trzeba bylo malowac, a swoja popchniesz dalej, komus kto i tak by musial ja malowac :twisted:
andriu79, warto spróbować zaprawką oryginalną wg numeru koloru auta. Jak się przyłożysz to nie będzie widać. Taki kpl. ma lakier kolorowy i bezbarwny. Przerabiałem to w fabii jak mi kamień odbił lakier. Koszt takiego zestawu to ok 30zł.
Komentarz