Zamieszczone przez BartekT
Wysokie obroty
Zwiń
X
-
Wysokie obroty
Witam
Mam pytanie. Czy ktoś wie co może być za przyczyna gdy po odpaleniu samochód wchodzi na wysokie obroty przy rozruchu 1800 a na odpalonym 1200 pochodzi i wraca do normy zdarza się to coraz częściej niekiedy nawet na skrzyżowaniach w trakcie stania pod światłami. Moja autko to Octavia t1.9 TDI 90KM.
Z góry Dziękuje za Pomoc.
-
-
Przemekr, Ja bym stawiał na czujnik temperatury, poszukaj było już trochę o tym na forum, zobacz to
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25403,tam Krzynol opisał co się dzieje jak czjnik pada.W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
Babka utonęła do góry kudłatką.
Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hermioli1Krzynol opisał co się dzieje jak czjnik pada.Zamieszczone przez MaicroftCzujnik temperatury polegl.
wymienię czujnik i dam znak->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Re: Wysokie obroty
Zamieszczone przez PrzemekrWitam
Mam pytanie. Czy ktoś wie co może być za przyczyna gdy po odpaleniu samochód wchodzi na wysokie obroty przy rozruchu 1800 ..........
- mruga podczas jazdy,
- wiesza się po włączeniu zapłonu --> wtedy właśnie podczas zapalania startuje z wysokich obrotów...
Komentarz
-
-
smer, posprawdzaj żarówki stopu a także czujnik włączający stopy pod, a raczej za pedałem hamulca. To częsta przyczyna mrygania kontrolki świec żarowychW zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
Babka utonęła do góry kudłatką.
Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!
Komentarz
-
-
1. Żarówki ok.
2. Czujnik wymieniłem - nie pomogło.
3. Przestało mrugać samo z siebie.
4. Błędy mi wykasowano.
Łeb dam se uwalić. że za 5,5 miesiąca znowu przez trzy dni będzie kochana kontrolka mrugała... hehe... I jak w tytule postu - w tym czasie skodzina będzie czasem startowała z wysokich obrotów...
Komentarz
-
-
no właśnie czujnik temp.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz