Usuwanie rys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wgniotex
    Classic
    • 2010
    • 5

Usuwanie rys

Zamieszczone przez tom2212
    hmm auto powstało w dość dziwny sposób
    hmmm.... po jego wyglądzie to można wywnioskować, że normalny człowiek go nie zaprojektował
  • wm71
    Ambiente
    • 2009
    • 109

Usuwanie rys

Witam!
    Jakaś menda :twisted: niech go... takiego nietakiego :evil: :evil: :evil: porysowała maskie w mojej miesięcznej Skodzie :cry:
    Rysy są dość głębokie i niestety widoczne
    Co proponujecie użyć by je zlikwidować? Pasta polerska,kredki czy coś innego?

Komentarz

• morgh
      Drive
      • 2009
      • 90

oddac do alkierowania maske najlepiej do ASO bo wtedy tylko nie stracisz gwarancji a to czy za nia ty zaplacisz czy pociagniesz to z AC to juz decyzja nalezy do ciebie

Komentarz

• Jeżyk
        Rider
        • 2009
        • 691

Witaj. Kredki niestety nie wystarczają na długo i jest problem z dobraniem koloru. Pasta polerska nie nadaje się do głębokich rys, narobisz sobie tylko większej szkody. Generalnie jak nie jesteś fachowcem od lakierowania aut to lepiej z tym nie rób sam a w miesięcznym aucie zwłaszcza. Najlepiej zleć to w ASO tak jak napisał morgh. Zrobią tak, że nie będzie śladu i szybko o tym zapomnisz. Pozdrawiam i życzenia wszystkiego najgorszego dla wandali :zastrzelic :box :grrr
        Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• janusz35
          Ambiente
          • 2007
          • 143
          • Octavia II (1Z3)
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Nowe auto - to tylko serwis ASO albo dobry zakład rzemieślniczy który para sie takimi naprawami ale jest ryzyko że kiedys w ASO to odkryja i stracisz gwaracnje na cała blache.
          Ja kupiłem octavie latem i zaraz na masce ktos zrobił rysę- po prostu ktos szedł wzdłuż parkingu i jechał czyms po maskach(samochody obok miały takie same rysy). na szczescie uszkodzona została tylko warstwa bezbarwnego- zastanawiałem sie czy nie użyć pasty tempo ale zrezygnowałem i kupiłem regenerator do metalików Carplan i trochę musiałem się namęczyć ale rysy nie widać. Potem dałem wosk carplan do metalików ale nie koloryzujący tylko zwykły.

Komentarz

• Jasiek
            Ambiente
            • 2008
            • 192
            • Octavia III combi (5E5)
            • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Poszukaj tego typu firm w Warszawie ,masz niedaleko.
            była Octavia II 1.9 TDI
            jest Octavia III Scout 2.0 TDI

Komentarz

Pracuję...